נושא לדיון

waizman1

New member
נושא לדיון../images/Emo35.gif

איך הייתם מספרים(או אלה שסיפרו) לילד\ה שלכם שיוולד לו אח\ות...מפונדקאית? וכן באיזה שלב??? ליאור ילדה נבונה
בת שבע וחצי...שואלת המון שאלות, כל הזמן! (לפניי יומיים היא שאלה אותי "אמא , אפשר להסתבך בלידה? " ואחריי שהסברתי לה שאכן זה יכול לקרות...היא הוסיפה : "ואת...הסתבכת בלידה???" פה כבר נתקעתי
) אשמח לשמוע את דעתכם תודה
אילנית

מירבי*

New member
איך לספר

הייתי רוצה לתת לשי-לי, בתי הבכורה לענות לך
כשסילבי היתה בתחילת ההריון שי-לי שהיתה אז בת 7 עוד לא ידעה כלום, אנחנו רצינו לחכות לאמצע ההריון ואז לספר לה, הבת של סילבי סיפרה לשי-לי שלאמא שלה יש תינוק בבטן וכשהיא תלד אותו היא תיתן לנו אותו, סיפרתי כאן בעבר ששי-לי הגיעה אלי בבכי גדול ואמרה שהיא רוצה תינוקת ולא תינוק. זה היה הסימן עבורינו שצריך לדבר איתה, ישבתי איתה וסיפרתי לה שאבא ואני מאוד רוצים עוד ילד/ה מקסימים כמוה, סיפרתי לה שניסינו הרבה פעמים ולא הצלחנו וביקשנו עזרה מסילבי, הסברתי לה שלקחו ממני ומאבא ביצית וזרע ויצרו עובר קטן ואז שמו אותו לסילבי בבטן שתשמור עליו ותגדל אותו ועוד מעט הוא יהיה מוכן וסילבי תחזיר לנו אותו. היא שאלה קצת שאלות טכניות, כמו- באיזה גודל היה התינוק כששמו אותו לסילבי בבטן, איך הכניסו לה אותו לשם וכו', עניתי לה במילים פשוטות ובהסברים קצרים והיא מאוד שמחה. מאותו רגע היא הפכה לשותפה מלאה, הסברתי לה שאנחנו מקווים שהתינוק יהיה בריא ושהכל יהיה בסדר, היא הפנימה את החרות ובכל פעם שסילבי ואני הלכנו לרופא היא אמרה לי שהיא מקווה שזה לא יתבטל. היה לי חשוב לשתף אותה בשמחה, בחששות, בציפיה... היום היא שגרירה נהדרת של התהליך ומבינה לחלוטין את כל התהליך. אני בטוחה שליאור תקבל את זה בהבנה ובשמחה, תהיי אמיתית איתה, אל תחששי מתגובתה- זכרי, לילדים אין דיעות קדומות.

אנחנו בדיוק לקראת הרגע הגדול

קשה לנו להסתיר את הרגשות וההתרגשות שלנו מההריון (דאהה) ומורני שעוד לא בן 4 מאוד רגיש ובמיוחד מחובר לרגשות שלי (זה עלה בעבר בכל מיני מצבים, לדוגמא במלחמה..) כבר מבין שקורה משהוא שקשור לתינוק... החלטנו כשלב מקדים להכיר לו בהדרגתיות את תהילה ובמקביל לדבר בחופשיות על הרצון של כולנו בתינוק שיצטרף למשפחה שלנו... בהתיעצות עם פסיכולוגית ילדים אנחנו נותנים לו חופש ביטוי בנושא ומכינים את הקרקע לאפשרות (צריך להבין שעד עכשיו לא דיברנו על האפשרות מכיוון שלא ידענו מתי זה יקרה). השאיפה שלנו שלא נצטרך להכביר במילים ולפשט את התהליך כמה שיותר, כפי שילד בן 4 יכול להכיל... מירב כל כך צודקת, אין לילדים דיעות קדומות, ואיך שאנחנו נציג להם את המציאות כך הם יראו אותה !!!!! ב ה צ ל ח ה

העלית נושא שמעסיק אותי מאד.

איך לספר לילדים על הפונדקאות? מתי? אצלי יש ילדים בכל מיני גילאים (5-12) ואני מניחה שהשיח עם כל אחד או עם כל שכבת גיל יהיה שונה. כבר מזמן העסיקה אותי השאלה איך לספר להם, (התייעצתי גם עם אלי תימן החכמה והנפלאה) ובעיקר הטרידה אותי השאלה, איך לעשות זאת באופן שיהיה להם ברור למעלה מכל ספק שהתינוק/ת/ות האלה שלנו לחלוטין, בדיוק כמוהם. (שלא יחשבו שאלו תינוקות של מישהו אחר ולא קשורים אלינו בקשר דם ביולוגי) והחלטתי שבבוא העת (אני מניחה שזה יהיה בשליש האחרון של ההריון כפי שהייתי עושה אם ההריון היה אצלי) אסביר להם בצורה פשוטה ביותר, שהיה לי תינוק קטן בבטן, שהיה שייך לאבא ולי ופשוט לא היה לו מקום לגדול שם בבטן, ולכן הרופא הציע לנו לבקש את עזרתה של אישה נפלאה, שהסכימה לגדל את התינוק שלנו בבטן שלה עד שיוולד. באופן הזה הפונדקאית מוצגת בעצם כסוג של שמרטפית ששומרת על הילד שלנו, מטפלת בו ומגדלת אותו עבורנו, אבל לה עצמה אין שום קשר אליו. (זו האמת, לא?) חשבתי גם על סיפור שממחיש את הדברים, אולי גם בבוא העת אכתוב אותו ואכין להם איזשהו ספר. הסיפור יעסוק בתרנגולת שהטילה ביצה, אולם מסיבה כלשהי לא יכלה לדגור על הביצה. אך היא כמובן לא רצתה לוותר על הביצה, ולכן חיפשה תרנגולת אחרת, טובת לב ונדיבה, שהסכימה לדגור עבורה על הביצה שבועות ארוכים עד שהאפרוח בקע מן הביצה, ואז כמובן היא נתנה אותו לאימו שגידלה אותו עם שאר אפרוחיה. מקווה שנגיע לגשר הזה בקרובבבבבב...

waizman1

New member
איזה רעיונות...../images/Emo9.gifמקסים...

אני בלחץ...לא יודעת מתיי לעשות את זה???????אני כל כך רוצה לעבור את השלב הזה
התיעצתי עם גורם מוסמך...היא טוענת כמוכן, לדבר לילדה בגובהה העניים,קצר ולעיניין ואפילו המליצה להיות יצירתיים.... (לכן אהבתי את הרעיון של ה
ותרנגולת- מקסים!!!!!!!) מה שבטוח , היא טוענת שאחריי שנספר לליאור , זה כבר לא "סוד" ! זה קצת מלחיץ , לא בא לי שהשכנות למינהן יתחילו לשאול כל מיני שאלות...אני יודעת שזה "מחסום" כלשהו עבורי וברגע שנספר לליאור הכל יהיה בסדר
תודה לכן בנות יקרות
יום טוב

מירבי*

New member
ההקלה שאחרי

תעשי את זה כבר..אל תדחי את זה, מהרגע שהחלטת שאת מספרת את עסוקה בזה וזה מטריד אותך. אין לך מושג איזו הקלה תהיה לך אחרי שהסביבה וליאור ידעו, מספיק מתחים וחרדות יש לנו בתהליך הזה, אל תוסיפי לעצמך יקירה. בהצלחה ונשמח לשמוע את תגובתה של ליאור. יום נפלא!!

עָנת

New member
אילנית../images/Emo23.gif איזה אמיצה שאת

איך התאפקת לשמור סוד כזה יקר מליאור
. בכל מצב גם אני חושבת שתשתפי אותה כמה שיותר מהר
אל תעשי מיזה סיפור מהאגדות,או אל תתארי את זה כמשהו ליוצא דופן(למען האמת זה יוצא דופן.
...) תתיחסי אל זה בטיבעיות,וכך ליאור תקבל את זה. כפי שכתבתי מאי ידעה על ההריון מיום קבלת הבטא
והיתה שותפה מ-ל-א-ה לתהליך ההריון(כן כן גם לפחדים הטיבעיים)
את יודעת מאי שיתפה את כולם בדבר ההריון .... וכך היא תיארה זאת לגננת"את יודעת יהיה לנו תינוקת" הגננת שואלת את מאי"אמא בהריון?" "לא,התינוקת בבטן של יפית" מיותר לציין שבהתחלה הגננת חשבה שזה פרי הדימיון של מאי
מהר מאוד התוודעה גם היא לתהליך הפונדקאות. לסיכום:מעולם לא הסתרנו כל דבר שקשור לפונדקאות,כמו שלא מסתירים ממאי למשל את הקטיעה שלי... .(גם את זה הסברתי בהכי פשטות שבעולם...ומבלי להתייחס לנסיבות הרפואיות שגרמו לזה
) בנוגע לנסיבות...אפרופו הסתבכויות בלידה,סביר להניח שליאור שמעה אותך מדברת על זה....

waizman1

New member
ענתוש../images/Emo24.gif

ראשית כייף לי לקרוא אותך תמיד!!! שאלתי את ליאור למה היא שואלת ? והיא ענתה שרוני מהכיתה סיפר לה ושהיא רוצה לדעת אם זה נכון
אני לא מדברת על זה ליד ליאור בכלל! גם כך זה מלווה אותי תמיד...שמתיישהו אני אספר לה מה קרה (בעתיד..) וד.א אם את מבריזה מהמפגש הקרוב.....
ראי הוזהרת! נשיקות

עוד קצת בנושא הזה

ענת הזכירה לי את הגן... אז אנחנו שיתפנו את הגננת של מורן מהיום מס' 1 בתהליך שאנחנו עוברים. היה חשוב לנו שהיא תהיה עם יד על הדופק למקרה שהלחצים שלנו יפריעו להתנהגות/ריכוז שלו... מיד אחרי השקיפות סיפרתי לה בין הראשונות והיא שמחה כל כך !!! היא כמובן תלווה את כל החוויה של ההריון לפי השלבים שנספר לו ובכך נוכל לעטוף אותו כמה שניתן !! כך הוא יוכל להרגיש נורמלי בדיוק כמו שאר החברים שלו בגן (שלחלק גדול מהם יש אמהות הריוניות או שלאחר לידה). ועוד קוריוז קטן.... השבוע שיתפתי גם את העבודה שלי בהריון (ניתנה הודעה רשמית לכולםםםםםםםםםם). מיותר לציין איזה התלהבות היתה, ואיזה פירגון שקיבלתי... גם מהחברות, גם מהמנהלות... אני מרגישה עכשיו "אחת מהחברה" (גם בעבודה יש אחוז גבוה של הריוניות...). זאת היתה ההקדמה לקוריוז.... אתמול היתה לחברה מהעבודה חתונה ופתאום מישהי מהבנות לוקחת אותי הצידה (היא יודעת על הפונדקאות) ואומרת לי "אני חייבת להגיד לך... את כל כך קורנת !! את נראית ממש בהריון !!" מיותר לציין איך התרגשתי............................ שווה לספר , זה המוסר השכל שלי!

למעלה