נושא לדיון

קרן משם

New member
נושא לדיון../images/Emo26.gif

אזרחות/ויזה/אישור תושב או שאר ירקות! כמה קשה <אם בכלל> היה להשיג את האזרחות שלכם? מה החוקים הכי מסובכים עד לקבלת הדבר הנכסף הזה? למי מאיתנו שאין ששוה על ויזה: כמה זמן לקח לכם להשיג את הויזה? מה הקרטריונים לקבלת ויזה במדינה בה אתם שוהים? האם יש לכם במקביל אישור תושב? אם כן למה בעצם הוצאתם אותו? והאם אתם מבוטחים במדינה בה אתם שוהים? אם כן מה הקרטריונים לכך? לשאלות אלו ואחרות אענה כשאתעורר דהיינו כשהמסך לא יסנוור אותי...ועם כוס קפה אמיתי ואחרי שכולם יפוזרו מהבית!

אז אני אתחיל...

אני נמצאת במצב מאוד מוזר כרגע. כשהגעתי הנה, הכרתי בחור שאתו חייתי ושעל שמו היו האישורים הראשונים. הייתי צריכה לחזור לישראל לתקופת ההמתנה לויזה, כי אסור להיות בהולנד בזמן שהבקשה בדיון. אמרו לי שזה יכול לקחת 3-6 חודשים, וששגרירות הולנד תיצור אתי קשר כשהויזה תהיה מוכנה, אחרי שהקריטריונים הבאים ייבדקו: -המבקש אכן רווק/גרוש/אלמן כחוק - למבקש אין ילדים קטינים - למבקש אין תיקים פליליים במשטרה בארצו או אינו מבוקש לחקירה וכד´ (תאונת דרכים עם נפגעים שבגללה נפתח תיק בעבר נחשבת כתיק במשטרה!!!) - כל מה שנחתם ע"י המבקש הינו נכון. אז אחרי 3 חודשים, כשלא שמעתי דבר, התקשרתי לשגרירות, והסתבר לי שהויזה שלי ממתינה שם כבר כמעט 3 חודשים, אחרי שאושרה 3 ימים אחרי הגשת הבקשה! נסעתי לי מייד. לקחו עוד 3 חודשים עד שקיבלתי את רשיון העבודה. (אין קשר בין השניים). - הפרטנר של המבקש מרוויח כך-וכך כסף מעבודה. אחרי תקופה, נגמרה מ. היחסים עם האיש ההוא, והכרתי את המקציף. הייתי צריכה להחליף ויזות, וזה כאילו להתחיל מחדש - אבל בלי הצורך לחזור לישראל. מאחר והמקציף לא עובד, יש קצת עניינים עם זה. בינתיים, אני כבר תקופה ארוכה מאוד ללא אשרת שהיה, כי התיק נמצא במחלקת ה"חריגים" ועלי להגיע כל חצי שנה לקבל מדבקה בדרכון שמאשרת את זה שהנושא בטיפול ומותר לי לצאת ולהכנס למדינה. אישור העבודה שלי לא נפגם. בכל מקרה - בינואר 2005, חמש שנים אחרי אישור הויזה הראשונית שלי, מותר לי להגיש בעיריה בקשה לדרכון - אחרי שעברתי את תהליך ההשתלבות בחברה (לימודי שפה) ואני עובדתואין לי עניינים עם החוק. וזה מאודמשעשע, כי מאוד ייתכן והתהליך של הויזה יתעכב אפילו עד אז - אבל כבר יהיה מאוחר מדי לסרב. בינתיים - מותר לי לעבוד, אני תושבת אמסטרדם לכל דבר ועניין, כולל בחירות לעיריה. ויש לי את משרד העו"ד הטוב ביותר לנושא. לא פשוט כיום להגר להולנד. יהיה יותר קשה בעתיד. אבל אם אתה בסדר - המדינה בסדר איתך. כדי לגרש מישהו - יש צורך בהוכחה שאותו אדם עבר על החוק. אז אני רגועה.

קרן משם

New member
מה שתמוהה בעיניי

זה האישור לעבוד...והנה סיפורי: אני הגעתי להונגריה ללא שום אשרה, בעלי הונגרי וילדיי קיבלו אזרחות במקום, אני הגעתי להונגריה 3 חודשים אחריהם <פשוט התלבטתי לגביי עזיבת ישראל ודעותיי עם בעלי בנדון היו חלוקות> אחרי חודשיים וחצי <שבועיים לפני פגות תוקף שלושת החודשים פה> ביקשתי אישור תושב כדי לקבל להסדיר ביטוח רפואי ואז נתקלתי בקשיים רבים! אמרו לי שאני צריכה להוציא קודם ויזה ורק אח"כ אישור תושב, הקרטריונים לויזה פה: *בדיקות דם ושתן וצילומי קנטגן שונים ובכל חור בדקו אותי (נו טוב, הקצנתי) *אישור המעיד על הכנסה של בעלי, אך בעלי קיבל ביטוח לאומי עבור השלישיה ואסור לו לעבוד במקביל יותר מ4 שעות! 4 שעות לא מביאות את השכר המינימום שנדרש לפרנסת משפחה והם לא מחשיבים את הכנסת ביטוח לאומי (לא רצינו לוותר על הגמלה לשלישיה כי זה סכום ממש בלתי מבוטל!) לבסוף פיברקנו משהו! *אישור שאנחנו גרים תחת קורת גג בגודל של ככה וככה מטר לכל ראש במשפחה....היינו צריכים לחפש גודל דירה שמתאים לצרכי הויזה! <והתה לנו קודם דירה קטנה יותר!) *תעודת יושר שאין לי עבר פלילי בישראל, אבל יש לי עבר המממממ אם מחשיבים שהעפתי איש של הוצאה לפועל מביתי ופתחו לי תיק בגלל זה.... חששתי שהאישור לא יינתן ובאמת לקח זמן עד שקיבלתי אותו וגם אז התירגום לא היה נכון מה שמשך זמן בשביל להוציא את הויזה! לאחר כמה חודשים טובים והרבה מאוד כספים קיבלתי את הויזה המיוחלת! האמת? בעלי הונגרי שנולד פה וילדיי קיבלו אוטומטית אזרחות ואני ממש אאוטסיידרית פה...זה מתסכל בקנה מידה שקשה לי לתאר! ראבק משפחתי פה ואני איתם...התחתנו עוד בישראל ולא ככוונה להוציא לי אזרחות פה אז מה לעזאלזל הקשיים שהערימו עלי? שאלות שעד היום אין לי תשובות והם גורמות לי לשנוא את המקום הזה! אישור תושב: אוטוטו לא יהיה בו צורך כי כל אזרח שיש לו ויזה יבוטח אוטומטית ולכן לא יהיה צורך באישור תושב....בינתיים זה לא כך והייתי צריכה עוד כמה ניירות ואישורים וכספים כדי להוציא את האישור הנ"ל (שעקרונית הלך חלק!) אזרחות: הקרטריונים שנכון להיום מוצגים בפניי: *לגור שנתיים רצופות עם בעלי בהונגריה! *כעבור שנתיים לעבור מבחן של השפה ולהשבע למדינה אמונים...המממ שלום כיתה א'....אין לי מושג אך בעוד קצת יותר משנה אעבור את המבחן.....נכון להיות אני מאוד מתקשה בדיקדוק ואת ההיסטוריה פה אני בכלל לא מנסה להבין! אין לי אישור עבודה רק לאחר שנה מהוצאת הויזה לכן לא ברור לי אך אתם עובדים חוקית! (בזמני החופשי וללא תיעוד אני נותנת שיעורים פרטיים בעברית)

עוד שנה

הונגריה תהיה חייבת להתחיל להתאים את עצמה לאיחוד, וזה כולל את חוקי ההגירה והפרטיות.

ofirma

New member
Apropos physical examination

For the visa to Belgium I had to pass a physical examination. Okay? So far no problem, I had in mind some blood tests for contagious diseases, Maybe a quarantine for several months just to ascertain that I am healthy. I came to the clinic in Brussels, First impression, empty! Second impression, only women employees. Not bad... I was following a nice nurse that took me to a small room and told me to take of my clothes. Okay I can do that. She went out of the room... Took my clothes off She came back, and told me to follow her, A bit baffled I followed her NAKED in the offices with all the women around to a room where my sight was examined. Consider my fascination discovering that a person MUST be naked to have his sight examined. My fascination turned into stupefaction when I discovered that I still need to move from office to office. (Did I mention I didn´t have any clothes on) To be looked by some skilled doctors (All women) just to be release without blood test, urine test or anything that I was familiar as some kind of physical examination. (I tend to believe that I could answer all this forms with cloths on, I know it would be a bit slower but I am a big boy). To this day it still brings a smile to my lips I am probably am an actor of some practical blooper, So if you see any such blooper I hope I am waving Hello, I was too confused to notice whether I wave or not. And ,,, I got the visa.​

little wave

New member
אני לא יודעת כמה זה יעזור....

הרבה בנוגע לנושא באנגליה אני לא יודעת שכן אני נולדתי עם אזרחות כפולה (בריטית וישראלית), אבל משהו אחד אני יודעת דיי בוודאות - אם נולד לך ילד באנגליה את מקבלת באופן אוטומטי אישור שהייה ועבודה באנגליה על בסיס היותך אימו ואפוטרופוסו של אזרח בריטי..... אני אנסה לברר כתובת של אתר באנגליה שיכול לענות על שאלות מהסוג הנ"ל.

blixgirl

New member
אזרחות בריטית

מי שנישא לאזרח בריטי מקבל בשנה הראשונה ויזת נישואין לשנה אחת,זו מאפשרת עבודה וכניסה ויציאה מן הארץ ללא בעיות ותחקורים מיותרים. כדי לקבל את הויזה הנ"ל עוברים ראיון על ידי פקיד הגירה והוא מחליט לגבי הענין,הויזה הזו גם כרוכה בתשלום. הויזה הבאה יכולה להיות או ויזה למספר שנים נוסף או ויזה בלתי מוגבלת לכל החיים,לאחר 3 שנות מגורים רצופות בבריטניה אפשר להגיש בקשה לאזרחות ואז לקבל דרכון בריטי,הטיפול בבקשה הנ"ל לוקחת זמן מה (בערך שנה) למי שאינו נשוי לאזרח בריטי התקופה לשהות רצופה בבריטניה היא 5 שנים. הבקשה לאזרחות כרוכה גם היא בתשלום. אולי נשמע פשוט אבל לא כך בכלל,הראיונות מקיפים מאוד,נדרשת הוכחה על הכנסה ומגורים מכיוון שאין זכאות לדמי אבטלה או סיוע סוציאלי מהמדינה וכו. כשמחפשים עבודה אין אפשרות לקבל מספר בבטוח לאומי עד אשר אכן יש חוזה עבודה ביד,ורק אז אחרי ראיון מתיש (גרוע יותר משלטונות ההגירה) מקבלים מספר בטוח לאומי ששוב אין אפשרות לדרוש דמי אבטלה אלא לאחר שעבדת במשך שנתיים רצופות ושלמת בטוח לאומי במשך אותם שנתיים לפחות.

moonshaa

New member
application form

בתום 12 החודשים שבהם קבלתי את אישור עבודה ,כמו שאמרת אני צריכה להגיש בקשה ויזה לכל החיים /לשלוש שנים , ידוע לך כמה זמן הדרכון שלי נמצא אצל הרשיות עד שהם מחליטים לכמה זמן אני זכאית לויזה. (אין שום סיבה שאני לא יהיה זכאית .בקרוב אני אהיה גם אמא לבריטי ננס , ) תודה מראש.

stevie1

New member
תיקונים והערות לגבי אזרחות בריטית

ראיון עם פקיד הגירה ע"מ לקבל את הויזה הראשונית (לשנה אחת) נעשה רק אם מגישים את הבקשה מחוץ לבריטניה או אם מישהו בהגירה חושד שהנישואים הם נישואי נוחות ואז באים לעשות ביקור בית וכו' (אותנו לדוגמא לא תחקרו כי ברור היה להם מהרגע הראשון שאנחנו for real ) הטיפול בבקשת ההתאזרחות (מה שנקרא במושגים של ההגירה כאן - naturalization ) לא תמיד לוקח שנה, אם מאוד מאוד מציקים להם ומבקשים לדבר אם מי שמטפל בתיק כדי שיבדוק כבר את הדרכון זה מקצר את התהליך (הדרכון של מגיש הבקשה יכול לשבת למישהו על השולחן חודשים - המנייקים לא מבדילים בין אנשים זכאים ומהימנים לבין פליטים וכו' ולכן כולם מקבלים את אותו יחס מסריח - ותסלחו לי על הכעס אבל זה נורא מרגיז אותי שאני נחשדת כל כך על ידיהם ובשיא החוצפה הם חופשי מחזיקים בדרכון ובחופשיות שלי (אי אפשר לתבוע אותם על העניין של זכויות אדם בקטע הזה??) בעוד כל ה-asylom seekers מקבלים ה-כ-ל בחינם - מרוויחים יותר ממני רק מקצבאות *%#@%!!) aaaarrrrgggghhhh

moonshaa

New member
תוך כמה זמן קבלת את הדרכון חזרה?

הגשת את הבקשה בלונדון או בעיר אחרת? את יודעת האם התנאים משתנים אם הבקשה לא מתבצעת בלונדון? אשמח עם תעני לי תודה מראש

stevie1

New member
פרטי, נמקי והסבירי

את עצמך...אני לא מבינה למה את מתכוונת אחרי הויזה של השנה לקח בערך חודשיים עד שכל הניירות חזרו לגבי האזרחות - כשאני יעבור את זה אני יגיד לך (בינתיים רק מאנשים שאני מכירה שעברו את התהליך). לא ברור להמ את מתכוונת בלונדון - למיטב ידיעתי את ענייני ההגירה יש לשלוח לאיזשהו מקום בוויילס תרגעי, את נשואה לאזרח, מה הלחץ? לא יזרקו אותך מכאן. את סתם נלחצת מפרטים קטנים. וסתם ככה צירפתי לך את האתר הרשמי של מחלקת ההגירה/משרד הפנים ה-כ-ל כתוב שם בשפה פשוטה (רק שלפעמים צריך לקרוא פעמיים ;)) ויש שם את כ-ל התשובות (ואפילו הבאתי אותך עד לפתח הדף הספיציפי!!)

moonshaa

New member
דמי לידה

את יודעת האם אני זכאית לקבל דמי לידה. (אני לא בטוחה שקוראים לזה ככה). למרות שאני לא בעלת אזרחות בריטית אך נשואה לישראלי בעל אזרחות כפולה..

little wave

New member
אין לי מושג משום שאת המידע

הנ"ל קבלתי משכנה שלי לשעבר שהגיע לאנגליה מרוסיה וילדה פה את הילד השני שלה, ועל סמך זה יכלה להשאר באנגליה.

adimayer

New member
ויזה, אישורים וכו´ בגרמניה

אז כך. משום מה זה היה ממש פשוט כאן (אולי עדיין יש להם ריגשי ולכן לא מערימים קשיים על הישראלים). הגעתי לכאן עם ויזת תייר ל3- חודשים. לקראת תום התקופה נגשנו להאריך לי את הויזה ולברר על אפשרות עבודה. הארכת הויזה התבצעה תוך דקות ספורות (הארכה ל3- חודשים נוספים). לגבי אישור עבודה נאמר לי שאני יכולה לחפש עבודה וברגע שאמצא משהו לגשת אליהם עם חוזה העבודה והם מנפיקים לי מיידית אישור עבודה + ויזה לתקופת חוזה העבודה. טוב, אז עבודה לא ממש חיפשתי בהתחלה כי היה לי חשוב יותר ללמוד את השפה, ולכן כל 3 חודשים הלכנו להאריך לי את הויזה (תהליך של דקות ספורות - סה"כ אני חושבת 3-4 פעמים). לאחר החתונה קיבלתי ויזה ל- 5 שנים אני חושבת, ואישור עבודה לאותו פרק זמן. אזרחות אוכל לקבל לאחר 5 שנים. משהו ששמעתי לאחרונה ואני עדיין לא יודעת עד כמה זה נכון: על מנת לקבל דרכון גרמני אני צריכה לעבור בחינה בשפה הגרמנית. אם נכשלתי אין לי אפשרות לקבל אזרחות.

een ogenblik

New member
אם התשובות היו פשוטות

אישור תושב כאן זה משהו שחייבים להחזיק כל עוד אין אזרחות, ותעודת תושב כרוכה בניירת. כאשר בבלגיה אומרים ניירת הכוונה היא למשהו הרבה יותר רציני מישראל, מדברים על נייר עבה, המודפס במכונת כתיבה ומודבקים עליו בולים, בנוסף לחותמות שונות, ובדרך יש הרבה ניירות כאלו. האיש קיבל אישור עבודה לכאן לפני שלוש שנים, ולפיכך קיבל גם ויזה, אבל אני, כאישתו, לא הייתי זקוקה לויזה, כל מה שהייתיח צריכה לעשות הוא להתייצב בעיריית מקום מגורי החדש. זה מה שהשגרירות הבלגית אמרו לי בארץ. אז הגעתי עליזה וטובת לבב לבלגיה, ואז גיליתי שקל יותר להוציא ויזה, מאשר לקבל את תעודת התושב שלי. לא, לא היו בעיות מיוחדות, רק סחבת מעצבנת, ודרישה לניירות על גבי ניירות, פעם אחר פעם. את תעודת התושב קיבלתי לאחר חצי שנה. חצי שנה זה טוב, חברים שלנו חיכו לקבלת תעודת תושב לצד שהגיע כבת זוג כל משך השנה הראשונה, ואז שינו סטטוס, והאישה מעולם לא קיבלה את תעודת התושב המקורית. כעת אנו למודי נסיון, כל ינואר אנו אמורים לקבל חידוש, כל נובמבר קודם האיש שולח את אישור העבודה שלו, וכל פאברואר מאוחר אנו רצים לברר האם הגיע הזמן שהפקידים יואילו בטובם להדביק את הבול ולהחתים את החותמת, ולהדפיס משהו במכונת הכתיבה הרועשת שלהם. מלבד זאת אין לנו בעיות, מותר לנו לנסוע, מותר לנו לחזור, ולי מותר תיאורטית לעבוד.

nalu

New member
אישורים בשבדייה...

חבר שלי הוא חצי שבדי, אז יש לו אזרחות, בשגרירות שבדייה בארץ היינו צריכים לעבור ראיון, כמו בסרט "גרין קארד" כל אחד לחוד, ואח"כ ביחד. היינו צריכים להביא אישור שאנחנו גרים ביחד שנה לפחות, ומכתבים מההורים משני הצדדים שאכן אנחנו זוג...ושיש לנו כסף התחלתי (כדי שלא נסחוט את המדינה...) אז קיבלתי ויזה לשנה, אחרי שנה צריך לחדש במשרד ההגירה, שוב חוקרים אותנו....אחרי שנתיים אני מקבלת תושבות קבע ואחרי 3 שנים - את הדרכון הנכסף....בתנאי כמובן שאנחנו עדיין בייחד, שומרים על החוק וכו' לא צריך להיות נשואים (למרות שאנחנו מתחתנים בקיץ, וזה כמובן בגלל האהבה...
) כאן בשבדייה יש הגדרה של "חיים ביחד". וזה כמעט שווה לנשואים מבחינת החוקים. יש המון זוגות כאן שכלל לא מתחתנים, ומקימים משפחה...

אגב -

בהולנד הזכויות שוות לזוגות הטרו- והומו-סקסואלים. כולל זכויות אימוץ, משכנתאות, נישואין וכד'. וכמובן גם זכויות ההגירה.

למעלה