נושא לדיון

tapuz2u

New member
אני לא מאמין שיש מלאכים

שעושים מעשים כאלה או אחרים. יש חלומות ותקוות על מלאכים שיביאו לבני אדם במה שחפצים בבי אדם.

pRincEsSa16

New member
ממממממממ

אני מאמינה במלאכים.... ובפיות.... יש לי אוסף שלהםםםםם מזה יפההההה..... וגם על המלאכים רשום בתנ"ך... אז זה אומר כבר הכול.....

Darkenes sky

New member
אממ..

טוב אז....מי שמכם מאמין באלוהים ובתורה...אז ועוד איך שיש מלאכים.. מלאכים הם לא כמו שכולם מדמיינים...הם העוזרים של ה'. יש מלאכים לכל דבר...אפילו יש מלאך לאהבה...קוראים לו אם אני לא טועה אהוביאל. ובפיות...יש מצב שזה קיים...ה' קיים, ולכן כל רצונו יתממש. אז אם הוא יחפוץ בפיות, אז זה יתממש. כך שאני לא יודעת אם הן קיימות כרגע או לא, אבל אם הן כן אז אני מאמינה כמה שזה ישמע טיפשי..

Anna93

New member
אני חושבת...

לפי מה שידוע לי הכוונה למלאך בתנ"ך הוא שליח. לדוגמא: "וישלח מלאכים" = וישלח שליחים. אם זה אחרת תקנו אותי
אן

פלורי2

New member
אני מאמינה במלאכים../images/Emo19.gif

מלאך בשבילי הוא שליח/עוזר איך שתקראו לזה, של ה'.

אוקי.. שאלה לי

האם מלאך הוא בהכרח ישות טהורה ומרשימה עם כנפיים והילה מעל הראש? אולי אנו רואים את המלאך כמו שחונכנו להאמין מסרטים, ספרים וציורים? אולי מלאך הוא רק כינוי למשהו שאינינו יודעים להגדירו..?

Darkenes sky

New member
אמממ..

אני לא חושבת שזה נכון.. אומרים שמלאכים הם בגודל של כמה קלומטרים... זה כמו שמציירים את ה' בכל הסרטים המצויירים...עם זקן, יושב על כיסא.. ה' יכול להיות הכל...אש, מים..הכל... מה שמראים לך בסרטים מצויירים לא בהכרח נכון....זהו פרי דימיונם של אנשים..=) למשל בסיפור שבו אברהם מארח את שלושת המלאכים...הוא לא ידע שהם מלאכים..הם לא נראו מוזר על מנת שהוא יחשוד בהם.. אז יכול לקרות מצב שבו המלאכים לובשים צורות... אבל אני לא יודעת את האמת הכיצד הם נראים...

מעניין מה שאת אומרת

כיצד הם נראים? אולי הם נראים כיצד שתבחרי שהם ייראו... הרי מוחך אינו יכול לעכל דמות אדירה, שע"פ דברייך מתפרשת לאורך קילומטרים... אולי הם נראים כיצד שתפרשי אותם... סתם חומר למחשבה

Darkenes sky

New member
חח..

חחח לא יודעת...ככה אומרים..שגודלם של מלאכים הוא כמה קילומטרים...הם מלאך הוא כמה קילומטרים תארי לך את גודלו של ה'. ישנם דברים שמוחו של בנאדם אינו יכול לעכל...זה כמו שתעצמי עינייך ותחשבי על נצח...חשבי על זה לרגע ברצינות.. נצח...מעגל חיים אשר לא נפסק..ולא לרגע...נמשך לעולמים...ללא סוף.

אך יש הבדל

נצח הוא מושג מופשט שהוא נסיון להגדיר את האין סוף, בעוד שמלאך הוא דמות, מיצג,ישות ואף רבים טוענים כי ראו אותם... האם באמת כולם מטורפים והוזים..?

Darkenes sky

New member
אממ....

אני לא יודעת...מלאך יכול להיות כל דבר..כך אני חושבת..הוא יכול ללבוש צורה ולפגוש אותך ברחוב.... אבל חשיבת נצח אינה יכולה להתעכל כמו שגודלו העצום של מלאך או של ה' גם לא...

pRincEsSa16

New member
מממממ לדעתי.....

מלאכים הם ישויות.... כל פעם הם לובשים צורה אחרת.... זה בדיוק כמו אם אלוהים... אף אחד לא ראה אותו... לכן כל אחד מדמיין אותו בצורה שונה! אף אחד לא ראה ולא נכח בגודל כוחו... לכן אף אחד לא יודע מה גודל עוצמתו! ולכן אלוהים בדמיוננו הוא משהו עצוםםםםםם בלתי ניתן לתיאור! אם לא מכירים משהו או לא רואים משהו אז כל אחד מדמיין בצורה שונה וזה מה שנותן לדבר המסויים הזה את הכוח... לדעתי ככה זה עם מלאכים.. הם שליחים של אלוהים.. וכל פעם הם לובשים צורה אחרת! זו לפחות דעתי....

למעלה