השוחר המצוי
New member
נושא לדיון - שבוע ר"מ
שלום לכל השוחרים כאן בפורום. החלטתי להמשיך ולהעלות נושאים לדיון הנוגעים לדברים המפריעים לנו השוחרים, והשבוע החלטתי לכתוב בנושא תורנות הר"מ, בעיקר משום שזה עתה סיימתי את שבוע הר"מ האחרון שלי במסגרת בית הספר. שבוע הר"מ (בפי השוחרים זה ראשי תיבות של שבוע רע מאוד, וזאת משום משאף אחד לא יודע באמת את הפירוש האמיתי לראשי התיבות הזדוניות הללו) הוא שבוע שבו קורס שלם של שוחרים לא לומד לימודים כסדרם, כיאה לתלמידים מן השורה בבית ספר העומד לפיקוח של משרד החינוך, ומשועבד לעבודות תחזוקה בבית הספר. עד כאן באמת שהבעיה לא גדולה, נתעלם מכך שאנחנו מפסידים שבוע שלם של לימודים, אך בכל זאת ניגשים לכל הבחינות באותו השבוע. וגם מהעובדה שאנחנו מתחזקים את בית הספר, הכל הגיוני. אני גר בביתי ואני מנקה אותו, ולכן אין הדבר צריך להיות שונה בפנימייה שלי, בה אני מבלה יותר זמן מאשר בביתי. הבעיה היא באופן שבו מתבצע כל העניין המסורבל. ניתן לחלק את זוועות הר"מ למספר חלקים ולהתדיין על כל אחד מהם בנפרד: 1. עבודות רס"ר - זהו החלק שמתעסקים בו רוב השבוע, רוב הקורס. בחלק זה האנשים שמקבלים עבודות רס"ר הם בעצם כלי עבודה של הרס"ר וסגנו, המש"ק, ועושים מגוון של עבודות, בין אם הן הגיוניות ודרושות (ריקון פחים ברחבי בית הספר, איסוף לכלוך מהרצפה וכו') ובין אם הן מוזרות, תמוהות ולעיתים מעצבנות ביותר, כמו לדוגמא, גריפת כל עלי האקליפטוס מכל בית הספר על ידי מטאטאים מהמדרכות ומגרפות מהמדשאות. זה מה שמעסיק אותנו רוב היום, לטאטא את המדרכות. הידעתם שיש לבית הספר מפוח גדול שלעשיית עבודה זו אך הוא מונע משוחרים להשתמש בו
למה בכלל שתלו את עצי האקליפטוס הללו ברחבי בית הספר
בנוסף ישנן את העבודות הקשות של הרס"ר. פעם בכמה זמן מרגישים בבית הספר צורך לפתוח חדרים ריקים שננטשו או משהו כזה, להעמיס את כל תכולתו על משאית (וכשאני אומר תכולה אני מתכוון ת-כ-ו-ל-ה כמו ארונות, טונות של כיסאות ושאר דברים כבדים מדי לנשיאה על ידי שוחר אחד או שניים או אפילו שלושה), לעלות על המשאית, ולפרוק את התכולה שוב, במקום אחר. עבודות אלו קשות מאוד ומכבידות. 2. לאחר מכן מגיעה תורנות המטבח. זוהי, לפי דעתי, התורנות השטנית ביותר בטכני. במסגרת תורנות זו 7 שוחרים תמימים וחלשים מגיעים לחדר האוכל בשעה 5 וחצי לפנות בוקר ושם מטפלים במדיח הכלים עד שעה 8-9 בערב. העבודה הרצפוה לא קלה, שלא תוטעו מהמילה "מדיח". העבודה קשה מנשוא. 10 פעמים עברתי את התורנות הזו. 10 פעמים של הסבל בשעות המתמשכות. 10 פעמים סבלתי מהמפקד הזוטר שהביאו שישגיח עלינו, שלא יודע מה הוא בעצמו עושה שמה. כל אחד מהם ממציא עבודה אחרת. 10 פעמים ביליתי חצי שעה בחדר אחרי המקלחת המיוחלת בנסיון למצוא תנוחה נוחה לגב הכואב שלי. 10 פעמים יותר מדי לטעמי. מדוע השוחרים הם אלו שמטפלים בעבודה הקשה, ובכלים של כל החיילים ושל השוחרים
הא
מדוע החיילים, הבוגרים והחזקים, מקבלים תורנות של שטיפת חדר האוכל, ולרוב זוכים להפסקות ארוכות בין ארוחות, בעוד שאנחנו השוחרים המסכנים מקבלים את העבודה הפיזית הקשה שהיא על גם לנקות אחרי החיילים
אני חושב שיש מקום לשנות מן הקצה אל הקצה את המתכונת של עבודות המטבח. למה אנחנו עושים אותה בצורה הזו בכלל
3. עבודות רס"פ - מדובר בקבוצת בנים מסכנים אשר נשלחים לאיזור ההילטונים ושם הם נתונים לחסדו של הרס"פ, כיום איימן, בעבר הנמוך הזה, שכחתי את שמו. העבודה הזו גם קשה מאוד. מאוד מאוד. והרס"פים משוןם מה הם, איך אני אגדיר את זה בעדינות, לא אנשים סימפטיים כל כך שאתם פשוט מתים לבלות איתם יום שלם. 4. לבסוף עוד עבודות זוטרות אך הנוגעות לשוחרים אך בעצם נוטלות באחריות של הבסיס כולו, כמו חלביה ומדסיה. לזכותן ייאמר שהן נגמרות מוקדם. מדוע אז בעצם אנחנו עוברים את השבוע הנורא הזה בצורה הזו
בגלל שהדורות הקודמים עברו אז ככה זה
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא
שלום לכל השוחרים כאן בפורום. החלטתי להמשיך ולהעלות נושאים לדיון הנוגעים לדברים המפריעים לנו השוחרים, והשבוע החלטתי לכתוב בנושא תורנות הר"מ, בעיקר משום שזה עתה סיימתי את שבוע הר"מ האחרון שלי במסגרת בית הספר. שבוע הר"מ (בפי השוחרים זה ראשי תיבות של שבוע רע מאוד, וזאת משום משאף אחד לא יודע באמת את הפירוש האמיתי לראשי התיבות הזדוניות הללו) הוא שבוע שבו קורס שלם של שוחרים לא לומד לימודים כסדרם, כיאה לתלמידים מן השורה בבית ספר העומד לפיקוח של משרד החינוך, ומשועבד לעבודות תחזוקה בבית הספר. עד כאן באמת שהבעיה לא גדולה, נתעלם מכך שאנחנו מפסידים שבוע שלם של לימודים, אך בכל זאת ניגשים לכל הבחינות באותו השבוע. וגם מהעובדה שאנחנו מתחזקים את בית הספר, הכל הגיוני. אני גר בביתי ואני מנקה אותו, ולכן אין הדבר צריך להיות שונה בפנימייה שלי, בה אני מבלה יותר זמן מאשר בביתי. הבעיה היא באופן שבו מתבצע כל העניין המסורבל. ניתן לחלק את זוועות הר"מ למספר חלקים ולהתדיין על כל אחד מהם בנפרד: 1. עבודות רס"ר - זהו החלק שמתעסקים בו רוב השבוע, רוב הקורס. בחלק זה האנשים שמקבלים עבודות רס"ר הם בעצם כלי עבודה של הרס"ר וסגנו, המש"ק, ועושים מגוון של עבודות, בין אם הן הגיוניות ודרושות (ריקון פחים ברחבי בית הספר, איסוף לכלוך מהרצפה וכו') ובין אם הן מוזרות, תמוהות ולעיתים מעצבנות ביותר, כמו לדוגמא, גריפת כל עלי האקליפטוס מכל בית הספר על ידי מטאטאים מהמדרכות ומגרפות מהמדשאות. זה מה שמעסיק אותנו רוב היום, לטאטא את המדרכות. הידעתם שיש לבית הספר מפוח גדול שלעשיית עבודה זו אך הוא מונע משוחרים להשתמש בו