נושא לדיון: פיתולים

oferbar

New member
נושא לדיון: פיתולים

אחת הבעיות הנפוצות בפתיחת מצנח, כפי שלומד כל חניך, היא הפיתולים במיתרים (line twist). הדרך לפתור את הבעיה היא כמובן לסובב את הגוף בכיוון השני, על ידי בעיטות באויר תוך כדי הרחקת המיתרים העליונים זה מזה. אבל במצבים קיצוניים וכאשר הראשי נכנס לסחרור אין ברירה אלא לנתק. נהוג לחשוב שמצב גוף (body position) בזמן הפתיחה הינו גורם מרכזי לפיתולים, אולם ישנם גורמים נוספים. אשמח לשמוע דיעות בנושא. שמיים כחולים עופר

orencs

New member
פיתול במיתרים

עופר היי, הנושא הזה חשוב מאוד ולו משום שהתקלה הזו שכיחה יחסית. אני בעצמי עברתי פיתול לא פשוט כזה שמנע ממני להרים את הראש. השאלה לא לגמרי קשורה לפיתול אבל רציתי לדעת האם זה הכרחי לקחת סכין? למה בדיוק זקוק צנחן לסכין? אורן. מצ"ב תמונה של פיתול

oferbar

New member
עוד בנושא

התמונה מתארת מצב קיצוני, פיתולים שמונעים מהמצנח להפתח לגמרי. עם תמונה כזו מעל הראש הייתי מנתק. לגבי הסכין (hook knife) לא יצא לי להשתמש אבל זה נועד במקרה ומיתרים נתפסים בגוף או בקסדה ויש סיכוי שניתוק לא יגרום להפרדות הראשי מגוף הצנחן לגמרי. הסכין חביב במיוחד על אנשי CRW, והם משתמשים בסכין קצת יותר רציני מהצ´יקמוק שמגיע עם הריג. לגבי פיתולים, אז יכולות להיות סיבות נוספות מדוע זה קורה. 1. הזכרנו תנוחת גוף. זה יכול להיות בגלל מצב של סחרור, בדרך כלל כאשר "רודפים" אחרי ה pilot chute עם פלג הגוף העליון וזה יכול לגרום לפתיחה תוך כדי סיבוב. פעולה אחרת היא ליווי ה pc במבט ימינה ואגב כך הורדת חלק הגוף השמאלי למטה. זה יוצר חוסר סימטריות ועלול לגרום לפיתולים. הפתרון: לפתוח יציב ככל האפשר במצב שטוח. 2. בזמן האריזה, לא משאירים מספיק אורך במיתר מחוץ לגומיות. עם יציאת התיק, מתחיל תהליך הפתיחה קרוב מידי לגב וזה עלול לגרום לחוסר יציבות של התיק ולפיתולים. הפתרון: להשאיר מעל חצי מטר של מיתרים מחוץ לגומיות. 3. גומיות לא אחידות או הדוקות\רפויות מידי עלולות לגרום לחוסר סימטריה בלחץ בזמן הפתיחה. הפתרון: להשתמש בגומיות מתאימות וזהות, ולהחליף גומיות רפויות. בכל אופן, צריך להרים מבט למעלה מיד עם הפתיחה ולהגיב לפיתולים מהר ככל האפשר כדי למנוע החרפה של המצב. שמים כחולים עופר

למעלה