הבעייה היא קצת רחבה יותר
לדעתי. את מתארת אדם שלא התבגר (ולכן הוא מושפע יתר על המידה מאחרים), אולי ספציפית זו ההתנהגות הכי מעיקה שלו. אבל לדעתי יש לו עוד הרבה התנהגויות לא בוגרות, מהניסיון שלי זה לא ייתכן שאדם יושפע מ"אמא ואבא" ויהיה בוגר בשאר התחומים. אין הרבה מה לעשות, כי אם התחתנת איתו, סימן שזה התאים לך בזמנו לפחות. או שהיית לא בוגרת בדיוק כמוהו, או שרצית לקחת תחת חסותך מישהו או כל פסיכולוגיה בגרוש שכרגע איננה משנה. כרגע יש בעייה ולא תוכלי לטפל רק בסימפטומים. כי גם אם תמנעי ממנו חלוטין ללכת להורים הוא יהיה נתון להשפעה של מישהו אחר. תכלס, מה לעשות ? ראשית הכי חשוב, להחליט האם את יוצאת למסע. מרגע היציאה בדרך כלל אין חזרה. שנית להחליט על טיפול זוגי או עצמי. אני ממליץ תמיד להתחיל עם עצמך. לפתח חשיבה, להירגע, לראות את התמונה, להעריך ואז יותר קל לראות מה הפתרון הכי טוב לך ולו ולילדים (אני מניח הנחה ברורה שהוא לא מעוניין לפתור, כי אחרת לא היית שואלת אותנו). אם החלטת על עצמך (לדעתי בחירה נבונה), אפשר ייעוץ כזה או אחר, ספרים , סדנאות ,הרצאות וכולי. אם החלטת מראש שזו הבעייה וזהו, אז פשוט ללכת לטיפול. רק להיות מוכן מראש, שכל בעייה שאתה אנחנו חיים, יש בה הרבה יותר מתחת לפני השטח ועלינו להיות מוכנים לראות את האמת כדי שנוכל לטפל.