נושא כאוב

marsala

New member
נושא כאוב

נושא הסקר הנוכחי שלנו הוא גיל השתיה, לצערי, הנושא לא יכל לקבל כותרות גדולות יותר בעקבות האסון שפקד חמש משפחות בטירת הכרמל. אמנם אין עדיין מידע ברור אם הנהג היה שתוי, אך לא צריך דמיון פרוע כדי לדמיין שחמישה חבר´ה בגיל שש עשרה- שמונה עשרה שיוצאים לבלות בחוף הים עד ארבע בבוקר עם בקבוק או שניים של וודקה לא יהיו במצב כל כך כשיר לנהיגה. האם לדעתכם מדובר בתופעה? האם ניתן לעשות משהו? יהי זכר החמישה ברוך.
משה

metrocard

New member
../images/Emo16.gif

אני לא חושב שגיל השתייה קשור כל כך . להשיג אלכוהול גם אם אתה קטין זאת לא משימה כל כך קשה. גם אם יעלו את גיל המינימום עדיין ישיגו אלכוהול בין אם ברשתות השיווק הגדולות או בין אם בפאבים שלא כל כך מקפידים על גיל מינימלי בין אם הוא 18 , 21 או 40 . אני התחלתי לשתות (ואני בטוח שעוד רבים אחרים) בגיל צעיר מהגיל המותר ה "רשמי" . סגנון הנהיגה והשתייה של אדם זה או אחר מותנה בעיקר בחינוך. לק רק לימוד נהיגה אלא האחריות בתור נהג. הבעייה במקרה הזה יותר קשורה לעובדה שהם נהגים צעירים אני לא מכליל אבל רב הנהגים הצעירים בעיקר שמדובר בקבוצה שנמצאת באותו רכב נוהגים בפראות. בין אם זה עניין של דאווינים או "להתפרק" . בנאלי אולי אבל נכון. הדעה שלי אולי זאת הדיעה ה"זקנה" והמשעממת אבל שמסתכלים בעובדות אני חושב שפשוט זאת המסקנה...

Crazy_Bitch

New member
אולי זה מאינטרס אישי...

אבל אני לא ממש בטוחה שיש קשר לגיל המינימלי של שתיה. כמו שנאמר, הם גם ככה מתחת לגיל שמונה עשרה, וכמו שלי לא עושים בעיות עם קנית שתיה, גם להם לא עושים אני מניחה. עד כמה שזה עצוב וכואב לשמוע, באותה מידה אלו יכלו להיות חבורת בני 25 שחזרו בדיוק מבילוי, והנהג שהיה עייף, שיכור או סתם מתלהב סטה מהדרך. לדעתי המניעה של נהיגה תחת שכרות חשובה יותר מאשר מניעת השתיה, כי זה פשוט יותר פרקטי. כשנותנים עונשים הם צריכים להיות מרתיעים מספיק, ואם אפשר יעזור לתגבר את עבודת השוטרים בכבישים. בכלל, חברה שנוהגים- צריכים להיות אחראים מספיק על עצמם ועל חברים שלהם ולא להיות בראש של "לי זה לא יקרה".

MARMELAD

New member
בני נוער ואלכוהול... לא מתערבב טוב

יסלחו לי כל חברי הפורום הצעירים יותר: לבני נוער לא צריכה להיות שום נגיעה לאלכוהול. מצטער. אתם אמנם נחמדים, חכמים ונהדרים אבל מערכת השיקולים של בני הנוער מקולקלת. הם לא יודעים מתי להפסיק. יש להם נטייה להתעלף, להקיא, לגמור את הערב על הרצפה, להגרר לקטטות - מה לא. בני נוער עושים מספיק תאונות בלי אלכוהול. אני חושב שבן נוער שנתפס נוהג עם אלכוהול, גם הוא וגם הוריו צריכים להשפט ולקבל קנס אחו שילינג רציני. ולא, זה לא היה יכול להיות באותה מידה בני 25 שחזרו מבילוי. זה שיש בני 25 שחוזרים שיכורים / מסטולים / מתים מעייפות ונוהגים בצורה מסוכנת זה ברור. אבל אין מה להשוות בין נסיון ושיקולים של בן 25 לזה של ילדון בן 17 שאתמול עבר טסט. (הי מויש
)

nadavs123

New member
אני מקווה שלא תצלבו אותי אבל...

אני בן 14, עולה לט´ (אני מניח שאני נמנה בין הצעירים ביותר שביניכם) ואני שותה אלכוהול אם זה וודקה נקי או עם תפוזים או וודקה תפוזים או וויסקי J&B או שיבס ריגל ועד ל ג´ין וטוניק. הכל שתיתי - מכמויות של כוסיות דרך בקבוקונים ועד לכוס. מובן שזה לא היתה מטרת ההודעה המטרה היא הדברים הבאים: מעולם לא השתכרתי בצורה מוגזמת זאת אומרת - הקאות, איבוד שליטה מוחלט, קטטות וכאלה. לדעתי אין שום הבדל ביני לבין בני 25 ששותים אלכוהול ההבדל הוא בבנאדם וביכולט שיפוט והשליטה העצמית שלו. נדב שכטר

pazro

New member
תיזכור את מה שאמרתה כאן

ותחשוב על זה כשתהיה בן 20 , מדהים איך שזה משתנה. גם אני בגיל התיפש-עשרה חשבתי שאני יודע ומבין הכל, ומי כבר יוכל ללמד אותי בודאי לא איזה זקן בן 20, כמה שתעיתי.

nadavs123

New member
אני לא בטוח שאני עוקב...

אני חושב שפיספסתי אותך... אני רק חושב שאחרי שניסיתי ואני יודע מה אני אוהב ומה לא ושאני יודע שאני לא משתכר כל כך בקלות וגם אז אני לא מאבד שליטה לחלוטין, טאז אני מוצא את עצמי די בשליטה. חוץ מזה אין לי רשיון או רכב (מן הסתם) כך שיותר "קשה לי" לפגוע בעצמי.

Crazy_Bitch

New member
הבעיה היא....

שאחרים עלולים בכוונה או לא בכוונה, לפגוע בעצמך בשבילך. sad, but true.

Crazy_Bitch

New member
see your point, but...

רק בשביל הדוגמא, עדיין לא יצא לי להתעלף, להקיא, לגמור את הערב על הרצפה או להכנס לקטטה. גם לא יצא לי להגיע לכל מצב לא נעים אחר. שתיתי הרבה, אני שותה הרבה ואני גם עובדת בזה, אבל יש לי וגם לאחרים שאני מכירה (למרות שלא לכולם) גבולות. אתה צודק בקטע של הניסיון על הכביש, אבל אני לא חושבת שיש כל כך מה לעשות כנגד זה. יותר חשוב להרתיע נערים ובוגרים כאחד מלנהוג שיכורים. אולי גם לעשות לנוער חיים קשים יותר ולא לתת רישיון לכל אידיוט (מה שלצערנו קורה די הרבה). אבל קל להגיד, קשה לעשות. חבל.

sagireuven

New member
Good Point,But...

זה נכון,שאלכוהול תלוי בגבולות שאדם מציב לעצמו. הבעיה היא,שרוב האנשים לא יודעים לעשות את זה,ומה לעשות,בנאדם בן 15 לא רואה את העולם ולא מנוסה באותה מידה כמו אדם בן 25.הכל נמצא במידת האחריות,ומה לעשות,רוב בני הנוער עוד לא מבינים מידה של אחריות כמו אנשים אחרי צבא למשל.

Crazy_Bitch

New member
צודק... וחבל

אבל מה לעשות, אנשים (לא נזכיר שמותיהם) שותים כבר בגיל הזה, ולא פרקטי לנסות ולאכוף את החוקים שאוסרים על מכירת משקאות לקטינים, כי אז יאלצו לסגור כל מסעדה, קיוסק, פאב, בר או בית קפה בארץ בערך. גם אם ינתן רישיון אך ורק בגיל 18, המתגייסים הטריים שמגיעים הביתה בסופי שבוע ושמאד רוצים להתפרק, לא יהנו מניסיון רב על הכביש. בקיצור, אם הבעייה העיקרית של שתית אלכוהול (לדעתי לפחות, וממה שנשתמע פה) היא נהיגה תחת שכרות, שבאמת מסכנת את הנהג ואת שאר האנשים בכבישים, הדרך היחידה למנוע או לפחות לצמצם את מימדי הבעיה היא להרתיע על ידי עונשים, לתדרך טסטרים כמו שצריך ואולי להוסיף קצת יותר מחודשיים לנהיגה עם ליווי (אפילו שזה דופק מסכנונים קטנים כמוני).

MARMELAD

New member
../images/Emo6.gif עכשיו זה כבר משהו אחר

אני בהחלט מסכים: חצי שנה נהיגה עם ליווי עונשים חמורים ומפחידים לנהיגה תחת אלכוהול לבני פחות מ-18 כפל של כל קנס א-ו-ט-ו-מ-ט-י-ת (מה אכפת לי אני כבר גדול) ואז - מצדי שישתו בני הנוער בבית... רק שיפחדו לעלות על האוטו (ואני בכלל אין לי בעיה שישתו כל עוד הם מוגנים >> סה"כ גם אני הרבצתי שתיה לפני גיל 18)

למעלה