נושא טבע בגן

noaaaa

New member
נושא טבע בגן

כמשלימה בחרתי את נושא הטבע
אני רוצה להתחיל לתכנן משהו כללי.
טבע זה נושא רחב שמתחבר מאוד יפה לעונות השנה והחגים אבל אני מתקשה לחשוב איך לפתוח את הנושא-
חשבתי להתחיל עם הפרידה מהקיץ.
יש רעיונות?

לפי דעתי

טבע זה נושא מאוד רחב ויכול לכלול בתוכו: החי (בעלי חיים), הצומח, חקר תופעות שונות, מזג אוויר. אני חושבת שאת צריכה להתמקד במשהו.
למשל אם את בוחרת בעלי חיים בהתאם לנושא/לחג לשלב כל פעם בעל חיים אחר שמתאים. דוגמה: ראש השנה - דבורה, יונה, פסח - גמל.
אולי אפשר במהלך השנה להביא איזשהו בעל-חיים שאת מלמדת עליו לגן?
כנ"ל לגבי הצומח: צמחיית החורף, הסתיו, האביב וכו'.
מה דעתך?

noaaaa

New member
אני אוהבת שזה נושא רחב

אם זה יהיה רק צומח או רק בעלי חיים זה פחות יעניין אותי.
נושא שהוא רחב יכול להתפשט ולהשתלב בכל התכנים של הגן.
תודה בכל אופן.

טבע בגן בתחילת שנה

הרעיון יפה, אלא שיהיה מוזר ומפוספס להפרד מהקייץ כשהוא בעיצומו. נכון שתישרי אמור לסמל את הסתיו. בשניפם האחרונות לא ראיתי שאפשר לבנות על זה. לכן אני עוקבת אחר מזג האויר , יחד עם הילדים וכשמגיע הזמן שבו הטמפ' יורדת והערב קריר, מתחילה להפרד ממנו תוך התיחסות לסממני שלהי הקיץ.
כמובן שעם החזרה לגן אחרי החופש אפשר לפתח את סיפורי הילדים מתוך ביקוריהם בפינות הטבע השונות בארץ במהלך החופשה, את השוני בין הדרום היבש והצחיח לצפטו הירוק ושטוף הנחלים.
אפשר לבחון מה קרה לאדמה אחרי חודשים ארוכים של חום ושמש ללא גשמים. אפשר לבחון מה קרה לצמחיה בחצר הגן (אם יש). אפשר לבדוק אם היתה התרבות בפינת החי? (אם יש)
לדבר על המדוזות שנעלמו מהחוף שלנו עד לקיץ הבא...
כמובן על החשיבו שבהשקיית החי שבקרבנו, (כלבים חתולים סוסים...) ובכלל חשיבות המים לחיים...
בהצלחה

פתיחה עם אסוציאציות וסיעור מוחות

הי נועה.
כמוך גם אני מאד אוהבת את הנושא בגלל אין סוף האפשרויות שהוא מזמן.
אמנם גם לי גילו שכבר נראים חצבים פה ושם, ובכל זאת אני מתחברת למה שכתבה לך רוחלה.. די מאולץ לדבר על סתיו בחום הכבד..
אם ממש חשוב לך סתיו הייתי מתחילה מעקב אחר הטמפרטורה, מעודדת תצפית על האדמה הסדוקה, הצמחים היבשים, השמים הבהירים וכ"ו. כדאי לתעד את ממצאי המעקב וכמובן להוסיף יצירה בעקבות התצפית. כל הנתונים יעזרו לך להמחיש את השינויים הקטנים שיתחילו לטפטף ולהשוות בין הקיץ לסתיו.

אפשרות נוספת לפתיחת הנושא והתחום שתתמקדי בו זה לשאול את הילדים מה מזכירה להם המילה טבע, מה זה טבע בעיניהם ומה הם יודעים על "טבע". גם כאן הייתי מאפשרת לכל ילד לבטא ביצירה חופשית את כל מה שמזכירה לו המילה טבע + יצירה קולקטיבית בה כל אחד מהילדים מוסיף ציור / תמונה / פיסול / הדבקה וכ"ו של מה זה טבע בעיניו.

מכיוון שהזכרת למעלה גם את נושא המדע אני נזכרת בתכנית שרצה הרבה מאד שנים בגני חובה ונקראה "תכנית מט"ל" (אולי אפשר להחיות אותה מחדש). התכנית שילבה הרבה מאד תצפיות, השערות והסקת מסקנות על תופעות / חומרים וגורמים מאד ראשוניים כמו - צבעים (בבית ובטבע), חומרים, יום ולילה, אור וחושך, אבנים / חול / אדמה וכ"ו.
בהצלחה ותיהני מהתהליך, כרמית

noaaaa

New member
יופי, איזהכיף, נתת לי רעיון

אחרי הימים של ההיכרות וההסתגלות אפתח את נושא הטבע במליאה כמו שהצעת עם השאלה מה זה טבע? מה זה אומר להם וכו'.
אקשיב להם ואגיע איתם להבדלים בין משהו שהוא טבעי למשהו מלאכותי ידי אדם.
אחר כך אראה להם כל מיני תמונות ונראה אם הם יוכלו לסדר אותם בקבוצות לפי טבעי ומלאכותי- אולי בטבלה עם סקוצ'ים, אותי על ידי חידות והם יצטרכו לנחש מה בתמונה וכו'...
ולבסוף אסכם שאנחנו בגן נתמקד בעיקר בחי, בצומח ובשינויי מזג האוויר.

בשולחנות היצירה אתן להם (ואבקש גם מההורים שישלחו לגן אם יש) גליונות של מגזינים של טבע והם ידביקו ויציירו את הטבע שלהם.

למעלה