נושא חדש

Sophalin

New member
נושא חדש

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268633,00.html

אני קורא את הכתבה על הצורר החדש, וממש מתעצבן. לא בגלל גילויי האנטישמיות שלו (זה מעצבן בלי קשר)
אלא על המשפט "לפי ההלכה זה הופך אותו ליהודי"

כאילו גם אם זה נכון - בשביל להיות שייך לקבוצה אתנית מסויימת - אחד הדברים הכי בסיסיים - זה להיות שייך אליה. הוא לא יהודי ולא משנה מה ההלכה מחליטה.

רפפם

New member
אם יהדות הייתה צבע עור

אז הכל היה הרבה יותר קל.

במקרה של שייכות לקבוצה אתנית, אז במקרה שלו אתה טועה, כי אתנית הוא כן 50% שייך ליהדות. כמו שאני אשכנזי ומזרחי, אז יכול להיות שמבחינה מעשית זה לא אכפת לי בכלל, אבל זו עובדה.

בגלל שמדובר כאן בפוליטיקאי עם תפיסה קיצונית של "הכל או כלום" כי ככה זה אצל אנטישמים ולאומנים בכלל, אז אצל אנשים כמוהו לא מקובל להיות באמצע, כנראה שמבחינת התפיסה שלו את עצמו כרגע הוא אכן יהודי אז הוא שייך לקבוצה.
יש המון יהודים חילונים כמוני שלא אכפת להם מזה, ואם לא הייתי חי בישראל אז בכלל.. מה זה אומר שאני לא שייך אתנית לקבוצת היהודים?

השייכות שלך לקבוצה אתנית יכולה לא לשחק שום תפקיד בחיים שלך אבל אתה כן שייך אליה.
אם מדובר על אמונה, תרבות, לאום, אז זה משנה.
אתה יכול להצטרף לכנסייה הקתולית ואח"כ לעזוב

Sophalin

New member
זה היה יכול להיות נכון

אם היה באמת מדובר במישהו שהוא יהודי כי הוא נולד להורים יהודיים.
אבל זה כמו שתגיד שמישהו שסבא של סבא שלו היה צרפתי הוא בעל אתניות צרפתית למרות שאותו סבא של סבא היגר לספרד והראשון כלל לא יודע שיש בו "דם צרפתי".

רפפם

New member
לא, הוא 50% יהודי לפי מה שכתוב, ברור שרבע

שליש, או פחות מכך זה חסר משמעות אם אתה לא עושה משהו לפתח את הזהות הזו
אבל חצי זה כבר לא סתם, אני למשל יכולתי לנסות לבקש מלגה בתור "ספרדי" וגם בתור "אשכנזי" אם יש בכלל מלגות

הפוליטיקאי הזה פשוט נולד לאם יהודיה, זה כמו שהיה נולד לאב יהודי, מבחינת ההלכה זה שונה, אבל מבחינת האנטישמים זה ממש לא משנה כי הוא "נגוע", וגם מבחינת הדעה הרווחת, חצי זה משמעותי.

מעניין סוציולוגית לבדוק אם סטודנטים יהודים למחצה, להורים מתבוללים בחו"ל, יכולים לבקש מלגות מארגונים יהודים עשירים, ומי מהם שהוא רק שליש או רבע יהודי אם יקבל מלגה או לא (בתנאי ששאר המשתנים כמו מצב סוציו אקונומי והישגים הם כמובן אותו דבר)

Sophalin

New member
אני לא מסכים

מי קבע שהגבול הוא ב-50%?
בכלל מי קובע מהי זהותו האתנית של אדם?
אני שוב אשאל, בן להורים צרפתיים שהיגרו לספרד לפני שהוא נולד והוא גדל כספרדי על כל המנהגים הספרדיים ועל טהרת השפה הספרדית - האם אתה יכול להגיד עליו שהוא צרפתי?

למעלה