נושא חדש...

ועכשיו בקשר לנושא...

ההתלבטות שלי הייתה תמיד כמו ההתלבטות שישנה אצל חוזרים בתשובה- איך עדיף להתקדם בעבודת ה´ האם ישר לשים חצאית לשמור שבת ולקיים כל מצווה וללכת על זה ככה חזק עד הסוף.. או שעדיף ללכת צעד צעד וכל שהוע לעשות עוד משהו ועוד משהו... לפי מה שעניתם לי אני חושבת שעדיף לי להמשיך להתפלל ולהמשיך לבקש אבל באותו הזמן לשים לי תמיד במחשבה איזושהי מטרה משהו שאני צריכה להשתפר בו...ולעבוד עליו כל יום קצת ולסלוח לעצמי גם אם זה לא כזה הולך... כי זה בעצם כל הדרך של ברסלב של רבי נחמן לא לתת לייאוש לגרור אותך איתו למטה... חשבתם פעם מה המשפט המופרסם ששומעים בכל פינה אומר- "אין ייאוש בעולם כלל" רבי נחמן לא אומר- אלל תתיאשו הוא קובע עובדה- שאין ייאוש. שאין סיבה בעצם להגיע למצב הזה. כי יש לנו בתוכנו את הכלים להתמודד ולהתגבר.. אז זהו בינתיים...יש לי עוד מה לכתוב אבל אני חייבת לזוז.. אז אני מקווה שבע"ה נצליח תמיד להישאר בשמחה ולהתגבר על כל הקשיים ולעמוד בכל הניסיונות שהקב"ה מנסה אותנו! סיון.

jack0

New member
העיקר הם רצונות וכיסופים טובים.

רבינו לימדנו שהעיקר הוא הרצון, בן אדם צריך לשים לעצמו מחשבות ורצונות טובים, אפילו אם הוא אינו מסוגל בשלב הנוכחי להגיע לזה, אבל אם זהו רצונו האמיתי וזוהי המטרה שברצונו להגיע, והוא יבקש ויתפלל על זה, בסופו של דבר יצליח.

jack0

New member
רבינו אמר תמיד להתחיל התחלות חדשות

צריך תמיד להתחיל התחלות חדשות ולא להסתכל כלל על העבר. "הבעל דבר" (היצר הרע) לאחרי שמחטיא את הבן אדם אז הוא בא אליו בהפחדות ויאוש. יו.... מה עשית? איזה אדם גרוע אתה, וכל זה כדי ליאשו כדי שתהיה לאדם על עצמו תדמית שלילית, ולא יוכל להתעלות ולהתרומם. ולכן רבינו אומר שעל האדם תמיד לשים פס לשכוח מהעבר, ולא לסחוב אתו שום משקעים מהעבר, אלא לראות את עצמו כמו בריה חדשה ולא משנה כלל כמה פגם וחטא בעבר, אלא לאמר לעצמו מהיום אני מתחיל התחלה חדשה. לפני הרבה שנים שמעתי דוגמא מאחד מחשובי אנ"ש, שסיפר שראה פעם נמלה מטפסת על קיר ונופלת ושוב מטפסת על הקיר ונופלת וכך זה חזר על עצמו פעמים רבות, והנמלה לא התייאשה והמשיכה לטפס פעם אחר פעם עד שבסוף הצליחה להגיע למחוז חפצה, ואז הוא אמר, "זה בדיוק מה שלימדנו רבינו" לא להתייאש, ולהתחיל תמיד התחלות חדשות בלי להתחשב בעבר, וההולך בדרך זו בסופו של דבר יצליח.

למעלה