נושא חדש...

נושא חדש...

עוד לא ברור לי מה הוא יהיה אבל השתפכות דורשת ממני לכתוב משהו ולמרות שאין לי מושג מה אז אני אכתוב משהו.. אני מקווה שה´ ישים לי את המילים בפה או יותר נכון במקלדת... כי לי אין מושג על מה אני עומדת לכתוב.. או קיי הנה תראו איך ה´ עוזר...יש לי משהו שמטריד אותי די הרבה זמן..ואני אשמח לשמוע מה אתם חושבים ומה רבי נחמן זי"ע אומר על כך.. מה שאני רוצה לשאול זה איך אני אמורה להתייחס לעצמי אחרי שאני עושה עבירה? ואני מדברת לא על משהו חד פעמי אלא על עברה מסויימת שנמשכת כמה זמן ואני לא מצליחה להתגבר עליה.. אני אתן לכם דוגמא מהחיים שלי- פעם הייתי מאוד אוהבת לראות טלויזיה..הייתי די מכורה לדבר הזה וכשהתחזקתי היה לי מאוד קשה להפסיק. וכל יום הייתי מתפללת ומבקשת סליחה ומבטיחה שאני לא אעשה את זה יותר וכל יום מחדש הייתי נכשלת ונגררת אחרי היצר ואחר כך שוב מבקשת סליחה... ואני הרגשתי כל כך רע עם עצמי! באמת! הרגשתי שכל התפילה שלי לא שווה כלום כי למרות הכוונה אני לא מקיימת בפועל.. אז מה שאני רוצה לשאול זה איך אני אמורה להתייחס לעצמי? אני אמורה להמשיך הלאה ולנסות להשתפר בקטע הזה או להתעקש עם עצמי ולהכריח את עצמי להפסיק עם אותו החטא?? האם רבי נחמן אומר על כך משהו?? או קיי טוב..שאלה מתוסבכת אני יודעת...אבל זה מה שאפשר לצפות ממני באחת וחצי בלילה.. שיהיה לכולם לילה טוב ושבע"ה נפתח את העיניים מחר לבוקר חדש עם בשורות יותר טובות... סיון

נושא חדש נושא עצוב

גם לי הייתה אותה בעיה. אבל המשכתי לבקש מאבא שיעזור לי להתנתק ואמרתי לו שאני לא רוצה את זה בכלל אני פשוט לא יכול להתנתק. ומה בסוף? תשאלי... נו יופי אבל איך הצלחת לעזוב ת´מכשיר המקוללל... אז ככה: ביקשתי מאמא מחשב חדש. ומאז ב"ה אין טלויזיה.............. אני לא רומז\אומר\מייעץ לך לקנות מחשב חדש, אלא פשוט להשתדל בכל פעם שבא לך לראות איזו סדרה משהו...... תגידי לעצמך: רגע, הלו, מה אני עושה? אולי יש אנשים בפורום, אולי נמציא נושא חדש, אולי בכלל תורידי משחקים מהנט ותוכלי לשחק בכל פעם שבא לך לראות טלויזיה לא יודע בקיצור תדבקי למחשב וכך לאט לאט תתנתקי מהמכשיר המקוללל לא שאני מציע לך לשבת בכל זמן פנוי כמוני אלא רק במצבים של שעמום שבד"כ זה מה שגורם לבהות במכשיר הבלעעעעעעעעעעעי הזה........ טוב די לילה טיב לכולם

פראזניק

New member
מה אומר רבי נחמן???

אז ככה: א. רבינו אומר: אין שום יאוש בעולם כלל!!! רבינו גם אומר, שתפילה יש לה כח לשנות, ואם כן, אז פשוט אסור להתייאש, צריך להמשיך להתפלל ולהמשיך לבקש, עד שהבורא יעזור!!! ההגיון אומר ככה: אם תנסי להפסיק לאט לאט, אולי לעולם לא תפסיקי, מצד שני, אם תנסי ב"בום" אחד, להפסיק וזהו, מי אומר שתצליחי? ואולי חל כאן הכלל שרבינו אמר: "אחוז עצמך וטפס" היינו, אל תקפוץ לדרגות רוחניות שעדיין אינך מחזיק בהם, טפס לאט אבל בטוח, כי כאשר קופצים, נופלים וכמה שהקפיצה גבוה יותר, הנפילה חזקה וכואבת יותר, אז גם על זה צריך לחשוב... ב. מי אמר שהבורא רוצה שננצח? אולי הבורא רוצה שנלחם, שננסה. וזה מה שאת עושה? אולי העיקר זה לא להתייאש, גם כאשר לא מצליחים. שדווקא אז, צריך לאזור כוחות ולהמשיך, להשתדל להמעיט עוד ועוד, להתפלל עוד ועוד לבורא שישמע תפילותינו ויעזור לנו להתמודד עם הדבר שאנו רוצים להתגבר עליו. זה לא חכמה לא להתייאש כשאין סיבה להתייאש, נכון? ומה פירוש: "למרות הכוונה אני לא מקיימת בפועל"? הרי זה מה שנקרא "להכשל", דהיינו, אנו מנסים להלחם, לפעמים - בחסד ה´ - מצליחים ולפעמים לא!!! אבל העיקר הוא הכוונה!!! ו... רבי נחמן אמר "עשה טוב ורע יפול מאליו", אז את עושה טוב, תמשיכי לעשות טוב והרע יפול מאליו!!! אולי זה יקח זמן, אבל זה יקרה!!! והעיקר, תאמיני שה´ יעזור, כי הוא עוזר, ריד מיי ליפס, הוא עוזר!!! ותדעי, שנסיונות הן מנת חלקן של כולנו, כל אחד ברמה אחרת, אבל לכולנו יש נסיונות, בחלק אנו עומדים ובחלק נכשלים ומתחרטים ומבקשים סליחה מהבורא על שנכשלנו ומקווים ומקבלים לא להכשל שובף אבל אם נכשל שוב, אין זה אומר שבפעם הקודמת שיקרנו... לא! היינו רציניים, התכוונו מכל הלב, אבל דרך המאבק עם היצר היא, שפם הוא מנצח ופעם אנחנו ותקוותינו לנצח יותר!!! בהצלחה, סיון. ה´ איתך!!!

רוחלע19

New member
סיון היקרה

שלום לך לא הסברת מספיק (עקב השעה המאוחרת...) מה בדיוק שאלתך? האם שאלתך היא, בינתיים לתת למצב להמשיך, דהיינו שתמשיכי לראות טלויזיה עם כאב בלב, "למה אני לא מצליחה להתגבר"? ולהרגיש שהתפילה לא שווה (כביכול) ? ובכל זאת את ממשיכה בעבודת השם, כי אין לך ברירה אחרת, ולפחות לעשות מה שאת כן יכולה לעשות או שאת צריכה להכריז מלחמה עד הסוף, וכאילו להציב דבר זה, של אי הסתכלות בטלביזיה, בראש מעינותיך. כאילו שאת אומרת: או שאני הולכת לפי רצון השם, זה עד הסוף, (ואם לאו, אין טעם בכל הדתיות שלי) ? אם אכן זו היא שאלתך, ואת מתלבטת בשני דרכים אלו, כי אז: השאלה היא כבדה מאד!!! וספק רב אם שייך לענות לך תשובה על השאלה הזו, ממי שלא מכיר אותך בצורה המאד נכונה. כי בכל דבר, יש למדוד השכר מול ההפסד! והשאלה היא פה, מהי ההפסד בכל דרך מול השכר? שמעתי פעם אימרה בשם רבינו רבי נחמן: שהדבר שבקש ביותר מאלוקים היה לא להכשל ולומר דברי חיזוק למי שזקוק לדברי התעוררות (דהיינו גערה על מעשיו הלא טובים) ומאידך, לא להיכשל ולומר דברי התעוררות למי שזקוק לדברי חיזוק. הפירוש של האימרה הוא: יש אנשים השבורים ממצבם הרוחני, והם זקוקים לדברי חיזוק! לעודד אותם שמצבם הרוחני לא כ"כ ירוד. ואם במצבם זה, יבוא מישהו לגער בהם על מעשיהם, הוא יכול ליפול לגמרי ביאוש, ויפסיק לגמרי את עבודת השם שלו. מאידך, יש אנשים המחזיקים מעצמם יותר מדי, והם זקוקים לגערה חזקה על מעשיהם. ואם במקום גערה יבוא דברי חיזוק זה רק יקלקל אותם. בשאלתך, את למעשה שואלת למה את זקוקה, לדברי חיזוק או לגערה? וזה קשה לענות אם לא מכירים טוב את השואלת!!! לדעתי, רק את זו שיכולה לענות על השאלה הזו.

רוחלע19

New member
לא ראיתי תשובתו של פראזניק

בעת שעניתי תשובתי (למרות שהוא כתב את זה 6 דקות לפני) אבל נראה לי, שחוץ מדברי העידוד הנפלאים שהוא נתן (שאני לא השכלתי לעשות) עניתי כמעט אותה תשובה כמו שהוא ענה. יש בתשובתו פנים לכאן ולכאן. ובכל דבר צריכים לדון על גופו של דבר אם נמצאים במצב של עידוד או התעוררות.

פראזניק

New member
בכל מקרה...

גם כאשר מדברים על התעוררות, עדיין צריך התחזקות, כי התעוררות בלא התחזקות, היא ערובה די בטוחה לנפילה ואינה דרך נכונה... או, כמו שאמר אחד מגדולי אנ"ש בדורות הקודמים (איני זוכר אם זה היה מוהרנ"ת או מישו אחר) "על כל כפית התעוררות - צריך כף התחזקות"!!!

bozi

New member
כי העיקר זה רצון טוב

קצת קשה לי לכתוב כל מה שרבנו הקדוש לימד אותי בענין הזה אבל אני ינסה ובזכות רבנו הקדוש יצאו דיבורים אמיתים מליבי...... רבנו הקדוש ירד לעולם רק בשביל יהודי שעובר עליו מה שאת כותבת למעלה שאנחנו כל כך רוצים לצאת מכל העברות ומבטיחים שמעכשיו מסלקים את רוח השטות מקרבנו אבל עוד פעם נופלים (לפעמים אחרי 5 דקות) וככה יכולים לעבור להם ימים ושנים ואנחנו כביכול על הפנים אבל זה לא נכון אנחנו בכלל לא על הפנים כל עוד אנחנו רוצים מיחלים מתפללים לא מתיאשים השם יתברך ורבנו הקדוש שמחים בנו רבנו כבר גילה שיצר הרע לא רוצה את העברה אלא את העצבות שבאה אחריה . ובגלל זה צריך לסלק עצב ויאוש גם עם עשינו מה שעשינו כי מעכשיו אנחנו חוזרים בתשובה שלמה והשם יתברך יודע את ליבנו וכל רצון טוב לא נאבד אצלו יתברך.. כי בודאי בהכרח שיעבר על כל אחד הרוצה להתקרב אל הקדשה באמת מרירות גדול בלי שעור רק שהעיקר שיהיה חזק בתקוה דקדושה... ועוד דבר שאני לא זוכר ממי שמעתי את זה שאין שום יאוש בעולם כלל זה שרבנו הקדוש לא מתיאש מאיתנו אף פעם.

bozi

New member
ירושה טובה מהאבות

וזה (במדבר כ"ג) מה אקב לא קבה אל ומה אזעם לא זעם השם. כי כל אותן הימים לא זעם השם כשרז"ל. וזה (שם) כי מראש צורים אראנו ומגבעות אשורנו. שישראל יש להם ירושה טובה מאבותיהם הקדושים אברהם יצחק ויעקב ומהאמהות הקדושות שהיו חזקים ברצון מאוד. כי כל עבודת אברהם וכל האבות והאמהות היה רק רצון טוב וכו................

bozi

New member
סליחה../images/Emo45.gif

ליקוטי הלכות הלכות ברכת השחר הלכה ה

התרנגול

New member
כמו שהביאה כאן נוגית תורה קצ"ח...

שאדם הצועק לה´ אומרים לו לסע, הכוונה- שאם אדם בא ורוצה לעשות תשובה, וצועק אל ה´ שיעזור לו, אז שיתחיל לסוע, וללכת, וההתחזקות כבר תגיע. ופחות לחשוב על חטאי העבר, אלא יותר על תיקון העתיד, ולאט לאט, כשתעלי בעתיד, יתוקן מעצמו רגשות וחטאי העבר... וידוע שאומר הקב"ה לאדם "פתח לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לך פתח כפתחו של אולם". כלומר, אם נתחיל בתהליך, הקב"ה יעזור לנו בהמשך... "בצאתי לקראתך- לקראתי מצאתיך...." הצלחה

רוחלע19

New member
תרנגול, יש פה ויכוח עתיק יומין...

הבאת מה שהקב"ה אומר לעם ישראל "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לך פתח כפתחו של אולם" אבל עם ישראל מתווכח ואומר: "משכני (רק משיכה קלה, כי אז ) אחריך נרוצה" ... הקב"ה רוצה שאנו נעשה את ההתחלה ואילו אנו מבקשים שהוא יעשה את ההתחלה הראשונה... ואח"כ אנחנו כבר נרוץ...

אחרי כאלה תשובות

אני לא יודעת אם אני יצליח לחדש כבר משהו, אבל ננסה..... סיון, אם יש לך את הרצון, אני בטוחה שתצליחי להתגבר על זה, כי הרצון זה הדבר הראשון שהאדם צריך כדי להתגבר על תאווה כלשהי, אחר כך, את צריכה לעשות השתדלות ע-נ-ק-י-ת. ה´ בטוח יעזור לך להתגבר על כזה דבר, אם את מראה לו שאת באמת רוצה, ואף על פי שאת חושבת שברגע זה לא תוכלי לעמוד במה שאת רוצה, למרות הרצון החזק (זה שיש לך את הרצון זה אומר הכל) ואל תיבהלי אם את נופלת, זהו הניסיון, ואם לא היית נופלת, אז זה לא היה הניסיון. תיזכרי תמיד להרים את עצמך מחדש כל פעם, אפילו כמה פעמים ביום, כמו שרבנו לימד אותנו על עצמו ממש! ותמיד תיזכרי שאין יאוש בעולם כלל עוד עצה שאני יכולה לת לך, זה עצת השמחה, רבנו מלמד אותנו שמי שבשמחה אמיתית כל הזמן,אז לא תהיה לו בעיה גדולה לעבור משברים וגלים משונים במשך כל יום וים, כי השמחה בעצם מרחייבה את הדעת והמוח. ישלי עוד מה לכתוב בנושא, אבל לבינתיים נשאיר את זה ככה... מקוה שעזרתי לך :)

אף על פי שלא אני העלתי את הנושא...

חייב אני לשתף אתכם ברגשותיי. עברתי על השירשור הזה וכולי מתמלא שמחה כשאני רואה שיהודים מנסים לעזור כשלמישהו יש בעיה מסוימת. בקיצור מה שבאתי להגיד פה זה שממש היה כיף לראות איך כל אחד מנסה לעזור בכל מיני דרכים ורואים בהודעות איך שכל אחד שכתב ממש השתדל וחשב לעצמו "הלווי שהיא\הוא י\תצליח" בהתחלה חשבתי להגיב רק על השירשור הזה אבל.......... כשחושבים על זה בעצם זה כמעט בכל השירשורים ככה ב"ה.
נ.ב:מקווה שמישהו הבין משהו ממה שכתבתי.
טוב כוון שאין יותר מילים אז הנה שיר לחיזוק הברגים
"אומן אומן ראש השנה אומן אומן ראש השנה אומן ראש הששששששנה אומן אומן כל השששששששששנה אומן אומן כל השששששששששנה"

כולנו מרגישים ככה:))

אני מקווה
בכל אופן, רק תמשיך לשיר: אמן אומן ראש השנה
אומן אומן ראש
השנה רק בשמחה
אין יאוש בעוילם כלל

וואו לא תאמינו איזו זכות נפלה בידכם

הצלחתם ולמען האמת לא בפעם הראשונה להעלות לי חיוך על הפנים! תודה רבה רבה רבה על כל הדברים המקסימים שכתבתם כאן! אני בטוחה שהחיוך שעשיתם לי עכשיו נחשב המון אצל הקב"ה... אז אשריכם ותמשיכו ככה!! האמת אני די התפלאתי למה לא ציפיתי שנושא שיצא לי מהמוח בכמעט שתיים בלילה בכלל יזכה לתשובה ..ונכון עכשיו כשאני קוראת את זה באמת לא ניסחתי את זה כמו שצריך..אבל הנה בכל זאת קיבלתי בדיוק את התשובות שהייתי צריכה לקבל.. עכשיו יש לי מה להגיד על מה שכתבתם..אבל אני מצטערת -אני אגיב רק יותר מאוחר בע"ה..למה אני לא מרגישה טוב עכשיו וכואב לי הראש אז אני אדחה את זה ללילה.. בקיצור המון תודה תזכו רק למצוות ותמשיכו לעשות לאנשים חיוך על הפנים! שנשמע רק בשורות טובות..

למעלה