נושא חדש לדיון

kraveh

New member
נושא חדש לדיון

הייתי שמחה לשמוע דעתכם על השאלה הבאה: כשגרפולוג עושה עבודה של זיהוי כתבי יד וזיופים.. האם לדעתכם יש לו יתרון על מומחה לזיהוי כתב זיופים שאינו גרפולוג (כגון האנשים שעובדים במשטרה), ואם כן - מהו היתרון? אולי זה דווקא חיסרון? מה דעתכם? בברכה קרן רווה

גימי1

New member
על זיופים וחתימות

שמעתי סיפור לא מזמן מאדם שהתוודה בפניי כי הוא חתם על צ'ק ומסר אותו לאדם אחר ולאחר מכן התכחש לאותו צ'ק. העניין נדון בבית משפט והוחלט למנות גרפולוג מומחה לבדיקת העניין. אותו גרפולוג העיד כי החתימה זויפה בוודאות, החתימה על הצ'ק. האדם שסיפר לי זאת יצא מבית המשפט ללא כל עונש ואף שולמו לו הוצאות משפט. כמובן שהוא לא יכול ללכת ולפרסם את הסיפור בפרטים המלאים. אמנם לא קשור לנושא הדיון, אבל סיפור מעורר מחשבות... אני נוטה להאמין לאדם שסיפר לי זאת, אם ספק מתעורר בכם...

shamon51

New member
אני לא מומחה לזיהוי פלילי, אבל

נראה לי שצריך לשלב בין הידיעות בגרפולוגיה ונושאים כמו דיו, עט, סוג הנייר, מתי נכתב. ממצאים שיכול להיות שאפשר להשיג באמצעים מדעיים. נדמה לי שיש ספרות די ענפה ויקרה (300$ לספר) לעורכי דין וחוקרי משטרה. שמעון

כבר מישון טען בספר שהוציא ב-1880

על הנושא (שנה לפני מותו) שהגרפולוגיה יכולה לשכלל את השיטה המקובלת של השוואת כתבים. זו גם טענתה של רנה נזוס בכרך השלישי של ספרה, המוקדש למומחיות כתב יד. זה נכון, בתנאי שלגרפולוג יש את כל ההכשרה הנדרשת כמומחה לכתב יד. מה מידת הדיוק המדעי של הקביעות הנעשות בתחום, והאם באמת ניתן במקרים מסופקים להבדיל בין השונות הטבעית הקיימת בין הכתב והחתימה של אותו אדם בפרקי זמן ובמצבים שונים (מחלה סופנית, כתיבה בנסיעה וכדו') לבין השונות בין המקור והזיוף - זו כבר שאלה אחרת, והסיפור של שמעון אינו מפתיע.

סליחה, טעות, לא שמעון אלא ג'ימי

יש כאן כמובן דילמה לוגית אם להאמין לאיש, כי אם נאמין לו,הרי שהוא לא אדם אמין, ואין להאמין לו. אלא שלוגיקה זה לא הכל בחיים...

למעלה