נושא השבוע:

נושא השבוע:

האם קיימת חיה כזו שנקראת: "אינטואיציה נשית" לאחרונה, אם כי באופן מקרי אנחנו נתקלים יותר ויותר בהתייחסויות לאינטואיציות שיש או שאין לנשים, שעדיף או שלא עדיף להישען עליהן, יותר או פות, משל הגברים למשל. אז מה דעתכם, האינטואיציה צריכה להיבחן תמיד לגופו של כל ענין ופרט האם יש או שאין בהם, ומה האיכויות שלה, או שישנה ברקע מין תופעה כזו שנקראת "אינטואיציה נשית" והיא נחלתן העיקרית של הנשים. או שזה מיתוס נוסטלגי נעים שאין לו אחיזה במציאות.

ללניה2

New member
אינטואיציה נשית

לדעתי- כן, יש כזה דבר "אינטואיציה נשית". לא נכון יהיה להגיד שלגברים אין בכלל אינטואיציה, אבל מטבע הדברים נשים הן "רגשיות" יותר וידוע שאינטואיציה נשענת על תחושות ולא על הגיון ומכאן שיותר נשים נחנו באינטואיציה גבוהה מאשר גברים. ללניה

"יותר או פות"? פרוייד היה עושה מזה

מטעמים (פליטת קולמוס פרויידיאנית קלאסית). ולגופו של עניין, עצם הביטוי "אינטואציה נשית", מראה שיש גם אינטואיציה אחרת, גברית. לשני המינים יש אינטואיציה, היא פשוט מופנית למקום אחר...

nili6

New member
לשייקה

הקדמת אותי ברגע בקשר לטעות הפרויידיאנית...(האפשרית). תוכל לפרט יותר על הכיוון האחר של האינטואיציה הגברית?

כתבתי את מה שכתבתי חצי בהומור

האינטואיציה הנשית מופנית לכיוון של יחסים בין-אישיים, מה ההיא מרגישה, ואיזה טיפוס הוא והאם הבעל בוגד. אצל גברים האינטואיציה מתועלת לבורסה, לעסקים, להתמצאות בשטח, לאילתור כשצריך לתקן משהו. זה כמובן בהכללה, וחצי בהומור.

לגבי הטעות הפרוידאנית

היות שכמעט בכל טקסט שאני כותב, וגם פה ושם בצ'אטים נשמטות לי (וגם לאחרים) אין צורך לחגוג את הטעות, מה גם שאם כבר מדברים אז לאיזור הרלוונטי יש לי מלה אחרת, עדכנית ו 'אינית' יותר. נילי, תיתביישי לך, איזה ראש כחול יש לך.

לא צריך את "פרויד" גם אני ראיתי זאת

מיד לאחר שקראתי, לכן השאלה שצריך לשאול את ממשיכיו היא, אחרי שכבר ראית, למה לא שינית? הרי בידך הדבר. ולגבי אינטואיציה נשית, הכרתי פעם מישהי שהאינטואיציה הנשית שלה אמרה לה שיש לי אמנם גם כמה יתרונות אבל זה לא יהיה פשוט לחיות אתי, כיוון שאני לא מספיק בשל, בוגר, מאוזן ויציב. אז מה הועילה לה האינטואיציה אם היא עצמה לא יישמה אותה?

qt1

New member
מה , אתה בצ'אטים אודי?../images/Emo12.gif

ולמה לא איתי?
ולגוף ההודעה: באמת למה לא שינית? היה לך המון זמן למחוק את ההודעה-ראיתי אותה ושמתי- לב לכך שלא שינית את פליטת המקלדת הפרוידיאנית שלך ,אולי כי ידעת שיתפתח דיון ואולי אתה לא יודע למה ולא תדע וזה גם לא חשוב , לא הכל חשוב ופרויד לא צדק לגבי הרבה דברים עם כל הכבוד ויש כבוד
אישית , אני לא מאמינה באינטואיציה נשית יותר מאשר גברית ,ישנה לדעתי לשני המינים אינטואיציה ברמה כזו או אחרת. יצא לי להכיר גברים שהיו הרבה יותר אינטואטיבים מאשר נשים ולהיפך. אני לוקחת את זה אחורה עם האדם שמולי-גבר או אישה ,לחינוך שקיבלו בבית להתחברות שלהם לבני המין השני , להתחברות שלהם אל החיים , לראיה שלהם את החיים ,האמת? אנל'א ממש סובלת את ה'סטיקרים' האלה "אינטואיציה נשית" ועוד... זה סתם בעיניי ויש במשפט הזה הכללה , ועם הכללות אני לא חברה
יום נעים להתראות בצ'אט

ככה את מביכה אותי לפני כולם ?

תהיי באוויר בסביבות 11 - 11 וחצי בלילה ונעשה צ'אט. אני בכלל לא מורגל בדבר הזה. מה לגבי המסיבה, אני באמת יכול לבוא, כלומר זה פתוח לכולם או רק למוזמנים ? האמת שלא חשבתי שיתפתח דיון על הטעות, פשוט זו היתה טירחה למחוק ולכתוב מחדש את ההודעה, אז ויתרתי. אלא אם כן גם זה הסבר פרוידיאני מובהק ?

qt1

New member
לא היתה כוונה להביך אותך../images/Emo9.gif

המסיבה היא מפגש פורום ראשון של פורום אפילפסיה-תמיכה , בינתיים ידוע לי על עוד 1 מלבדי שמתכוון להגיע , כל השאר או מתעלמים או משאירים הודעה שאולי הם יגיעו...
גם בחיים אתה מוותר כאשר יש טירחה? הסבר פרוידיאני מובהק? למי אכפת ממנו? לילה טוב

למעלה