נושא הצבע תהליך חקר

הללויה11

New member
נושא הצבע תהליך חקר

אשמח לרעיונות בתהליך חקר לנושא הצבע גילאי חובה . או רעיונות ששונים לנושא הצבע.

אלהלה

New member
הצבע

רעיונות לעבודות יצירה בנושא - כתמי פנדה כשכל צבע מתחבר לצבע שלידו ויוצרים משטח של כתמים מחוברים אפשר לעמעם את החיבורים על ידי מעבר עם פנדה לבן בין הצבעים וכך נוצר גוון ביניים. אני תולה את כל המשטחים הצבעוניים על קיר אחד ונוצר ממש שטיח צבעים מרשים
- צעדים בצבע - מתאים לימים חמים. פורשים נייר לבן ארוך על המדרכה בחצר
בקצה האחד שמים תבנית ובה צבע גואש כל שהוא והילדים צועדים לתוך הצבע ועל הנייר. בסוף יש תבנית מים לניקוי הרגליים. ואז מחליפים צבע ושוב... את אותה עבודה עם טביעות כפות ידיים בצבעים שונים. - בשקית פסגור אני שמה 2-3 כפות צבע מ 2 צבעים שונים. ובתוך השקית מוסיפה אביזרים שטוחים כמו למשל מגזרות מסול. סוגרים את השקית והילדים ממששים ותוך כדי כך מתערבבים הצבעים. כשהשקיות מוכנות אני תולה על החלונות עם סלוטייפ - מאוד יפה
- משקפות מגלילי נייר ובקצה מדביקים שקף צבעוני - כל הילדים הכינו לעצמם משקפות בצבעים שונים... העולם במבט ורוד, צהוב.... - מובייל משקפים צבעוניים - הילדים גוזרים צורות ומחברים ביניהן עם חוט רקמה ותולים בחלל הגן - מרשים ביותר
אצלי זה תלוי השנה מתחילת השנה כבר. - מכינים סבון כלים בכוסות ומוסיפים לתוך כל אחת כמה טיפות צבע מאכל, בעזרת קשית (וצריך להסביר לנשוף ולא לשאוף!!!) הילדים מכינים בועות צבעוניות, מניחים על הבועות דף נייר והבועות מוטבעות לנייר. מחליפים צבע...

יצירת גוונים של צבע גואש

לתת להם לערבב צבע לבן עם עוד כל צבע אחר [עכשיו מתאים כחול...
] ולראות לבד איך נוצרים הגוונים השונים של הצבע, ומתי הצבע נהיה יותר כהה/בהיר. אפשר גם לקשר לצבע בטבע [צבעי אזהרה, צבעי הסוואה] - אלה העלתה פעם עבודות יפות מתאימות. אני חושבת שגם תמונות למאגר. אפשר גם לקשר צבע לרגש ולחקור איך משפיעים עלינו הצבעים השונים.. יש לי פרוייקט שלם על הצבע, אבל הוא כתוב על "איינשטיין" ולא הצלחתי להמיר את הקבצים לשום מעבד תמלילים מהמאה הזאת..

למעלה