נושא הערבים

yulia_tb

New member
נושא הערבים

אני יודעת שהפכתי למעצבנת אבל אני רוצה לספר לכם משהו- לפני כמה ימים התכתבתי בצט (כן, פה בתפוז) עם מישהו שאח``כ נודע לי שהוא ערבי, אבל בכל זאת המשכתי לדבר איתו. הוא שאל אותי מה אני חוושבת בקשר למצב בארץ, אז עניתי מה שהרוב פה חושבים , שכמובן צריכים לשלום אבל הבעיה היא איך. ואז היה לנו ממש ויכוח סוער למי שייך כל חלק בארץ- אבל בסוף נמאס לשנינו, והוא רצה לדבר איתי סתם על חיי יומיום ולא על פוליטיקה, הוא אפילו בסוף רצה ת`טלפון שלי (אבל לא נתתי). מכול השיחה שלנו הבנתי, שני הצדדים רוצם שלום, יש המון אי-הבנות והכי חשוב- לשני הצדדים כבר נמאס מהמתלח הכבד ששורר פה. נורא חבל לי שנוצר כזה מצב, כי אני ראיתי ערבים וגם הייתי הטיולים הכפרים ערביים, הם נראים קצת שונה מאיצנו אבל בכל זאת כולנו שווים. לפני שדיברתי איתו היה לנו בכיתה דיון על המצב, והמורה שלנו היא וותיקה בארץ והיא סיפרה שבח``ול הערבים נראים הכי טובים, כי יש להם את האנשים שיודעים לדבר יפה ואנשים מתחילים לתמוך בהם. אז, אם היו עולים לממשלה אנשים חכמים שיודעים מה הם עושים- אז כבר הייתה לנו מדינה שקטה, פורחת ,ויפה ``ארץ זבת חלב ודבש`` כמו שהיא מתוארת בתנ``ך. ממני, יוליה נ.ב מחכה לתגובות.

נעל

New member
אלה לא המנהיגים רק

אלא העמים שמהם צמחו המנהיגים האלה. העם בעצמו מונע מהמנהיגים לעשות חלק מהויתורים הנדרשים, אצל שני הצדדים. לא סביר שהעם עצמו היה נותן למנהיגי 68` להחזיר את כל השטחים קצת לאחר מלחמת ששת הימים, ללא הסכם, פשוט החזר חד-צדדי. ספק גדול אם אפילו היום העם היה נותן (במשאל עם) להחזיר את העיר המזרחית (מלבד הכותל, למשל) לפלשתינאים. ולערבים גם לא חסרים צרות ומחלוקות בנושא אצלם. בסופו של דבר זה נראה כך בשביל העולם: כובש אכזרי (ישראל) נגד עם מסכן ומדוכא (הפלשתינאים). גם אתם הייתם, בתור אמריקנים, או איטלקים או צרפתים (...) מרחמים יותר על הפלשתינאים. הרי בסופו של דבר ההרוגים והנפגעים הרבים יותר נמצאים בצד שלהם. ובכלל, להיות מהיגים זו עבודה קשה. כבר אמר מישהו שכל מי שמתאים להיות מנהיג מספיק חכם כדי להתרחק מהתפקיד, אז זה משאיר, בעצם, רק את האנשים הכי לא מתאימים מתמודדים לתפקיד... :) יקח עוד הרבה זמן עד שתהיה מדינה שקטה ופורחת (אם זה יקרה בכלל. יש אנשים שמאמינים שזה לא יקרה אף פעם), והיא אף פעם לא תהיה מושלמת, כמובן. אבל אולי זה עוד יגיע, ואולי גם בקרוב, אם כל אחד יתרום ויעזור לזה לקרות. (חייבים סוף אופטימי להודעה בנושא כזה... לא ככה?) נעל ;-)

שלומצי

New member
כבר דשנו ארוכות במצב הפוליטי

אבל... כל מה שאני יכולה להגיד זה שעל אף שאני מגנה את הדרך שבה הפלשתינאים מתנהגים, את האלימות הנוראית והקטסטרופלית, בבסיס אני מבינה מאיפה זה בא. 50 שנה שהם מוחים בשקט, 50 שנה שהם סובלים בשקט, 50 שנה שאף אחד לא מקשיב או סובלני כלפי הצרכים והדרישות שלהם. גם להם יש גבול, אפילו שהם ``מיעוט`` ואפילו שהם ``חלשים``. אני יכולה להבין את זה.

yulia_tb

New member
בסדר....

אני גם חשבתי שככה תגיבי, כי כבר דיברתם המון אבל רציתי להגיד את דעתי גם. אבל אני מבטיחה -לא נכנסים לפוליטיקה. ממני, יוליה נ.ב אני עכשיו בביצפר, בשיעור מחשבים! טוב המורה באה.

Panther

New member
הם לא סובלים והם לא מיעוט.

א. הם לא מיעוט, יש להם 30 מדינות ערב, ולנו יש מדינת ישראל קטנה בגודל של אחוז מתוך השטח שלהם. ב. גם מה יש להם לסבול? להזכירכם, ב47 כשהאו``ם החליט לחלק את ארץ ישראל לשתי מדינות, הם אלה שהתלוננו, התחילו 6 מדינות להלחם נגד מדינה קטנה בת יומיים, ובגלל שניצחנו אותם והיינו חזקים יותר, אז הם מעיזים להתלונן : ``השטחים שלנו``. מי קבע שהם שלהם? כל שטחי א``י והגולן. שטחים נקבעו מאז ומעולם ע``י מלחמה שבה כובשים. אז זה לא שאנחנו באנו וכבשנו להם - אז הם היו מסכנים. אבל הם - 6 מדינות נגד מדינה קטנה ומסכנה, אז נצחנו אותם שישתקו. אותו דבר קרה במלחמות ההתשה, ששת הימים ויום כיפור. הם נלחמים בנו, ועוד מתלוננים שהם מפסידים.

Panther

New member
לא נכון, הרבה מהם לא רוצים שלום

ידעת ש51% מהפלשתינאים תומכים בטרור? כן כן, להרוג יהודים שלא עשו להם כלום? והרבה מהם לא רוצים שלום, הם רוצים את ארץ ישראל.ועם הממשלות של עכשיו, הם גם לא צריכים שלום, לא יצא להם כלום מזה. הם מסובבים את ברק על האצבע.

למעלה