נושא הסודיות

נושא הסודיות

שלום לכולם, אני מניח שלכל אחד מכותבים הפורום יש כבר מכשיר טלפון נייד. חלק מסויים מהאנשים מבקשים מספק השירות שלהם שישמרו על המספר הנ"ל כחסוי. דוגמא נוספת יכולה להיות הסודיות הבנקאית שכולנו רוצים ודואגים שיאכפו נותני השירות שלנו. דבר חדש שגיליתי הוא שהמספר נמצא גם במערכת של 144 אך שם אינו מופיע כחסום כמו בספק הסלולרי שלכם. בעוד שחברות סלולר עושות את הבקשה אשר הותנתה בחוזה התקשרות , בזק ברוב חוצפתה עושה ככל העולה על רוחה. האם ברגע שאנו חותמים על חוזה ותנאי שירות מול ספק סלולרי יש לבזק את הזכות לעשות שימוש במספר הנייד שלנו? האם החוזה שחתום מול ספק הסלולר שלנו מחייב בעקיפין את בזק ושירות 144 בכל הקשור לשמירה על הסודיות המבוקשת? אשמח לקבל התיחסות מקצועית לנושא. תודה.

יש לשער

שבזק מקבל את המספר מהספ]ק הסלולרי ולכן אם הוא העביר מספר שביקשו שיהיה חסוי מבלי לפחות להודיע לבזק שהוא חסוי, יש לכאורה עילה לתביעה נגדו.

זו הייתה השערתי גם כן

לאחר ברור מול שרות הלקוחות נמסר לי כי המספר מופיע דרכם כחסוי ואף עשו נסיון לקבל את המספר דרך שירות 144 ללא הצלחה. התמוה הוא שכשאני ניסיתי לעשות את הפעולה הזהה ולא אמרתי אם אני אדם פרטי או גוף אחר, קיבלתי מיד את המספר המבוקש. האם ישנו סיכוי מסויים שגופים שונים , הן של המדינה והן של ספקי שירות אחרים כגון בנקים , רשויות מקומיות , יוכלו לקבל את המספר שהלקוחות מבקשים שישמרו כחסויים בשל מעמדם? או שמא החוק מחייב את הסודיות הזו ללא כל קשר לגורם המבקש לדעת פרט זה?

הרווק1

New member
מתי ביקשת להישאר חסוי?

תבין: יש שני מאגרי מידע שונים- בזק וזה של חברת הסלולר. במעמד רכישת הקו- במידה ולא ביקשת להישאר חסוי- הועבר המספר שלך (כמחווה שירותית) למאגר המידע של בזק. עכשיו-במידה וביקשת לא להופיע במאגר המידע אז אכן לא יוכלו לקבל את המספר שלך מהמאגר של חברת הסלולר (באינטרנט ובטלפון 124454,124452, 124450 לפי החברה) אך מכוון שהמספר מופיע במאגר בזק אליך להודיע גם להם.

במידה וביקשתי להשאיר מספר חסוי

כבר במעמד הרכישה? האם הצד שחשוף פה הוא חברת הסלולר? בנוסף, מדוע כשנציגת החברה הסלולרית התקשרה ל 144 כדי לבדוק האם המספר חסוי נאמר לה שאינם יכולים לתת לה את המספר?! ובהמשך היום כשאני התקשרתי מבלי להזדהות המספר ניתן לי בקלות? השורה התחתונה שאני מנסה להגיע אליה היא: מי לא עשה את הנדרש ממנו עפ"י חוזה ההתקשרות, בזק או חברת הסלולר? מי הצד החשוף לתביעה?

הרווק1

New member
במידה ו...

במידה ו... הודעת לחברת הסלולר מראש. קמה לך עילה כנגד חברת הסוללר בכפוף להוכחת נזק. ללא נזק מוכח אין לך מה לעשות. תזכור: פרק ב' לחוק הגנת הפרטיות - שכותרתו הגנה על פרטיות במאגרי מידע- הוא המקור לסמכות חברות הסלולר ובזק לניהול מאגר המידע- ולפי דעתי הם פועלות כדין. אני ממליץ לך להיכנס לאתר האינטרנט של המפעיל הסלולרי- בתחתית העמוד מופיע צור קשר - תקח את הפקס של נציג תלונות הציבור - תשלח מכתב חריף - לדעתי זה יסגר בהטבה שירותית כזו או אחרת.

ראשית כל , תודה

שנית, הטבה זו דרך פתרון שבאה לידי ביטוי בתדירות גבוהה מדי לטעמי. פתרונות "תן לו חמישה שקלים שירגע וישתוק" לא מצביעות על שירות טוב יותר. מה גם שבמקרים מסויימים עלול להגרם נזק רב יותר לאנשים הפרטיים שאינם נמנים על פלח הסלבריטאים וכיוצ'. לצערי, גיליתי בנוסף שגם בית דין לתביעות קטנות יכול לעשות צחוק מהענין ולהביא , לאחר חודשים ספורים, לפשרה בסכומים מגוחכים... חוקים במדינה...מישהו אוכף כל חוק ופיפס שצץ או שמא רק מה שיכול להכניס למדינה הכנסה נוספת מעבר למה שאנחנו כבר משלמים גם כן ללא הצדקה מלאה?!

למעלה