נושא המים

נושא המים

האם מישהיא עבדה בעבר בנושא המים? (לאו דווקא בהקשר לחורף.) אלא בהתנסות בהעברת תוכן ומסר המים וחשיבותם לחיינו, גופנו. אשמח לשמוע ואם נתקלתן/ם באתר מיוחד ומענין בנושא המים. ממערכי שעור ופעילות , סיפור, ניבים ופתגמים ועד ליצירה ואומנות. בברכה.

zy

New member
המים כתוכן אורך שנתי

השנה אני עובדת כגננת משלימה בגן פרטי ובנוסף אני משלימה את הסטאז'. בלחץ המפקחת שלי הכנתי תוכן שלם על נושא המים שנקודת ההתחלה שלו היא משולחן המים בגן ולאט לאט הוא מתרחב ומתפרש על תחומי גן נוספים. אם זה מתאים לך, אני מוכנה לך e-mail

zy

New member
המים כתוכן אורך שנתי

התכנון שהכנתי כאן הינו כעמוד שידרה, אני מאמינה בגמישות וספונטניות בחיי הגן ולכן אלו הם רק ציוני דרך בתוכן עצמו וכל תוכנית היא בסיס לשינוי.... בהצלחה

כליל5

New member
נושא המים

אני מלמדת את ילדי טרום חובה על מחזור המים בטבע. מתחילה בחורף כאשר מתחזקים הגשמים, מעודדת את הילדים לשאול שאלות כמו איך הגיעו המים לענן, לאן נעלמים המים בשלוליות ועוד. אז מסבירה בעזרת ציורים ומדגימה אידוי מים מסיר כאשר מעליו אני מחזיקה לוח פרספקס שקוף ומסבירה תוך כדי ועושה הקבלות להסברים+ ציורים הקודמים.

unexpected

New member
פעילויות בנושא המים

באופן כללי פעילויות בנושא המים מתאימות יותר לעונת החורף, אך ניתנות לביצוע גם בעונות אחרות: מחזור המים בטבע, קרחונים-כיצד נוצרים? (מתאים לקיץ- אפשר לעשות עם הילדים קרטיבים), בניית דגם של מי-תהום, כיצד נוצר הגשם ודרכים להגברתו, צף/שוקע, בועות סבון, המים בצמחים - איבוד וקליטת מים, דרכי ההסתגלות של בעל"ח וצמחים במקומות דלי-מים (מדבר), חשיבות המים לאדם, כמות המים בפרות והכנת ריבה.

למעלה