תוכנית התייעלות ../images/Emo62.gif
שלום nofari14. שמתי לב שציינת בכרטיסך שאת ילדה, לכן את בשקט יכולה להציג ולהגן על הצד שלך, כילדה, ולא להזדקק להעזר בטיעונים שפחות קרובים אלייך (כזוג רוקדים). כילדה, ההוצאות על התחביב הזה יורדות או מדמי הכיס או מתקציב החוגים שההורים מאפשרים, וזה בד"כ תקציב מצומצם ומהווה טיעון חזק מאד בהגנה על הצד שלך, אפילו יותר טוב מזוג רוקדים. אני מסכים עימך שהוצאה חודשית של 700 שקל (יחיד+מזנון) על תחביב ריקודי עם זה מוגזם לגמרי ונדרשת תוכנית התייעלות חדה וכואבת. מה שביבי עשה בשביל המדינה את יכולה לעשות בשביל עצמך. 2. מהיום, 25/10/05, חתכת את האוכל במיזנון. אין, מהיום לא קונים שום כלום במזנון. זו פעולה מיידית וקלה לביצוע ולכן זה הצעד הראשון שאני ממליץ לך לבצע בתוכנית ההתייעלות האישית. במיידי. כאשר התקציב שלנו לחוץ חייבים לחתוך בשומן, ואוכל במזנון זה שומן. נקודה. 300 ש"ח לחודש, על 16 ביקורים אומר קרוב ל 20 שקל לביקור, שזה כמו ארוחת ילדים במקדונלדס או מסעדת מזון מהיר אחר, פשוט טירוף, ותוכלי לנצל תקציב זה כאשר את וחברותייך תלכו באמת להעביר ערב במקדונלדס. כאשר את הולכת לחוג ריקודי עם את יכולה להביא בקבוק שתייה ומשהו לנשנש מהבית. זה גם עולה הרבה פחות וגם יורד מתקציב המזון המשפחתי (ולא מדמי הכיס שלך). כבר חתכנו 300. 3. ריקודי עם זה תחביב נחמד, אבל בטוחני שיש לך עוד עיסוקים לשעות הפנאי (טלויזיה, חברות, המקדונלדס מלמעלה וכו). נסי לצמצם את מספר הביקורים ל 3 בשבוע. גם זה יותר ממה שהרבה מאד רוקדים עושים (פעם עד פעמיים בשבוע). הנה חסכנו עוד 25% מתקציב החוג החודשי. 4. לא ציינת איפה את גרה, אבל שימי לב שבכל שבת יש הרקדות חופשיות, בחינם, במספר אזורים בארץ (ת"א, ר"ג, ראשל"צ, נתניה, הקריות). כצעירה אני משער שאת פחות רגישה למשטח ההרקדה בחוץ ולכן את יכולה לרקוד בזו שקרובה אל מקום מגורייך. הרקדה זו תחליף את החוג השלישי השבועי שלנו וכך חסכנו עוד 25%. נוסף על כך, פעם ב מזכירים פה בפורום פתיחה של חוג חדש או תירוץ אחר לכניסה חינמית לחוג מסויים. אם זה באזור שלך אז השתמשי בזה, והנה קיבלת עוד יציאה לריקודי עם באותו שבוע, בלי להעמיס על התקציב החודשי. בשביל זה צריך להיות עם היד על הדופק פה בפורום, אבל זה רק צ'ופר, אקסטרה של פעם בכמה חודשים טובים. כעת הגענו לתקציב של 200 ש"ח לחודש, כשבמקור הוצאנו 700 (על יחיד+מזנון). זה כבר יותר הרבה יותר שפוי ובטוחני שההקלה התקציבית כבר תעשה לך ולמשפחתך טוב. חכי, עדיין לא גמרנו. את צעירה מאד, וככזו, נסי להפעיל לחץ על המרקיד בחוגים הרלוונטים לך שיהיה מחיר מוזל לילדים. ילדים הם די נדירים בחוגים, ולכן אם תקבלי הנחה זה לא ממש פוגע בלב ההכנסות של ההרקדה (שאלו זוגות מבוגרים). שימי לב שחתכנו מ 4 חוגים בתשלום ל 2, לכן אנו צריכים לסנן 2 מתוך ה 4, ואלו יהיו החוגים שיסרבו לבקשה הלגיטימית הזו שלך. אני יכול לחזק לך את הטיעון שתציגי למדריך בכך שתצייני שישנן הרקדות בהן סטודנטים מקבלים הנחה (החוג באוניברסיטת ת"א, שהוא החוג הכי גדול בארץ, אם אינני טועה אורן מקאנטרי דקל גם מציע הנחה שכזו לסטודנטים ובטוחני שיש עוד חוגים כאלה, ומן הסתם גם חיילים יכולים לקבל הנחה). מחיר סביר לילד יכול להיות 10 שקלים. בסה"כ ירדנו ל 80 שקל לחודש (או 120 אם נצליח לקצץ רק עד 15 לחוג) שזו כבר הוצאה מאד סבירה בשביל חוג לילד. שיהיה הרבה בהצלחה ונשמח לשמוע כיצד הצלחת במשימה.