נושא הכסף בחוגים

nofari14

New member
נושא הכסף בחוגים

אתם יודעים שלוקחים הרבה כסף בשביל לירקוד תעשו חשבון אים בן אדם הולך כ4 פעמים בשבוע לחוגים ובכל כניסה לוקחים 25 שקל אז זה 100 שקל לשבוע תכפילו בחודש זה 400 שקל ואים אתה בא עים אישתך זה 800 שקל לחודש ואפה אוכל במיזנון זה עוד 300 שקל ביחד 1100 שקל בחודש זה לא הרבה בזמן שהמצב הכלכלי קשה מאוד

נופרי.זה שוק חופשי. זכותם לדרוש

כמה שהם רוצים. את אף אחד אחר לא מעניין אותו הכיס שלך. את המרקידים מעניין הכיס שלהם. יש כמובן התחרות בין המרקידים. זה בהתאם להצע ולביקוש. אם המרקידים היו מסוגלים לבקש על כל כניסה 100 שקלים ובלי להפסיד, אז היו מבקשים ובלי להתבייש. אף אחד לא מכריח אותך ללכת ולרקוד. לדעתי אם לרוקדים היה ארגון גדול או נציגות בכנסת,אז היו הרוקדים עושים שביתות ולא נכנסים להרקדות עד שלא יורידו מחירים. אני משוכנע שכל המרקידים מתפרנסים בצורה מכובדת מהכסף שאנו משלמים,כי אנו מוכנים לשלם להם מה שהם מבקשים. היה מקרה לפני זמן מה באזור הצפון שהרוקדים הצליחו לעשות שביתה . כתוצאה מהעלאת מחיר הכניסה, הרוקדים לא נכנסו להרקדה, הם שרו ורקדו בחוץ מול עיניו של המרקיד שהיה המום. בלית ברירה המרקיד לא העלה את המחיר.

../images/Emo130.gif עניין של זמן

ה"שביתה" עזרה לזמן קצר והמחיר בסוף עלה כמו שתוכנן. הדבר היחיד שיכול היה לגרום להוזלה במחיר הכניסה הוא עניין הכיבוד שדובר המון בעבר. לו היו מסתפקים במים ואולי קפה/תה ולמדריך לא היו הוצאות כיבוד גדולות היה אפשר להוזיל את המחיר.

nofari14

New member
לעזרא הניכבד

מה שכתבתה על הסיפור בצפון שעשו הרוקדים שביתה לדעתי כל הרוקדים בארץ צריכים לעשות ככה מפני שריקודי עם כשמו כן הוא זה צריך להיות דבר עממי סכום סימלי כמו 10 שקל

נופרי.אלה בעצם לא ריקודי עם,אלא

ריקודי פנאי,בשביל הכיף פעם היו רוקדים בארץ ריקודי עם. ריקודי עם צריכים להיות פשוטים וקלים ללימוד וריקוד. כך שכל אחד בעם שמסוגל ללכת על הרגליים ,יהיה מסוגל ללמוד ולרקוד ריקודי עם. כיום את ריקודי עם יכולים לרקוד רק חלק קטן מהעם,(יחידי סגולה) בארץ לפי דעתי אין יותר מ-30000 רוקדים שמקפצים מהרקדה להרקדה אחרת, תמיד אני רואה את אותם הפרצופים בין ההרקדות השונות שאני עובר בהן. בהרקדות הדיסקו של הצעירים ,משלמים לפעמים לכניסה 300 שקלים, כי הצעירים לא משלמים מכיסם שלהם ,אלא מהכיס של ההורים שלהם.כאשר האבא שואל ,למה כל כך יקר,התשובה היא שבכל המקומות גובים הרבה כסף,אז האבא לא יתן לבן שלו ללכת להינות ולרקוד?

למרקיד יש גם הוצאות.....

"גבר משוחרר" ציין את עניין הכיבוד, הכיבוד זה הכסף הקטן בהוצאות המדריכים. למדריכים יש הוצאות רבות הן בערב עצמו של ההרקדה והן מסביב להרקדה כגון - שכירות אולם להרקדה, ביטוח, ציוד, השתלמויות, פירסום ......

רויטל,כל זה סתם תרוצים,כי אני מכיר

מרקידים שיש להם רק 20 רוקדים ומרויחים הרבה יותר מעובד ממוצע במשק.

עניין ההוצאות הוא בכלל לא...

רלבנטי, צריך להסביר לנופר שחוג עולה כסף וככל שמשקיעים בחוג יותר הוא עולה יותר, אפשר לרכב על אופניים שעולות 500 שקלים ואפשר גם ב-10,000 שקלים או רכיבה על סוסים אפשר כל יום ואפשר פעם בחודש, כל תחביב שאוהבים עולה לכיס, מה לעשות זה חוק החיים, בכל חוג למדריך יש הוצאות וכך גם בריקודי עם. אם משווים חוגים במתנסי"ם לחוגי ריקודי עם מגלים שהריקודי עם זה לא עסק יקר, מפני שרוב החוגים משולמים מראש "פר חודש" לעומת ריקודי עם המשולמים בד"כ ברוב המיקרים בשיטה של "הגעת שילמת" "לא הגעת לא הפסדת".

רויטל,את הכסף לחוג גז משלמים ההורים

ולא הילדה.אז מה, לא ירשמו אותה לחוג שהיא אוהבת,רק משום שזה באמת יקר. כמובן שהרווח למרקיד בחוג גז גדול יותר. עלייך לזכור שבאופן כללי המרקיד בחוג גז משקיע מאמצים גדולים יותר מאשר בחוג לריקודי עם.בחוג גז המרקיד לא נח לרגע. בריקודי עם המרקיד לפעמים שם במחשב ריקודים .הולך למזנון לשתות קפה והרוקדים ממשיכים לרקוד.נו קצת הגזמתי.אבל זו האמת.

ערן.בחוגים האחרים לא מתמידים במשך

עשרות שנים כמוני. התשלום לחוגים האחרים ,ברוב המקרים הוא זמני.אילו הרוקדים היו רוקדים רק פעם אחת בשבוע,או מקסימום פעמיים בשבוע ,אז המרקידים היו מפסידים וסוגרים את החוגים שלהם. יש כאלה שרוקדים אפילו 8 פעמים בשבוע.בשבת בבוקר ובערב.

עזרא, משום מה קוראים לזה "חוג"...

אבל אצל ה"מכורים" זה תחביב קבוע, כבר לא חוג, זוהי התמכרות כמו כל התמכרות שבשבילה מפנים הרבה מאוד או אפילו את כל הזמן הפנוי. חוג זה נשמע יותר מתנס"י כזה משהו שתורם יותר לילדים שלנו, פעם בשבוע ללכת ולחזור, אבל ריקודי עם כמו שזה היום זו התמכרות, לפעמים זה נראה כמו לגור בבית משותף כל הזמן פוגשים את אותם האנשים , כולם מכירים את כולם וחוזר חלילה.

ריקודי עם זה קודם כל סופר התמכרות

זה מלוה אותי במחשבות במשך כל היום ,השבוע השנה וכל עשרות השנים. כשמגיע הערב,אני עוזב הכל וחושב רק על דבר אחד והוא, לאיזו הרקדה ללכת ומהר ככל האפשר. אני לא מצליח להקטין את המינון השבועי, אפילו להיפך, המינון הולך וגדל. זה התחיל מפעם אחת בשבוע ובזמן האחרון זה כל יום ,פרט ליום שישי, מה עושים? לא שמעתי על כדור שמרפא את הבעיה הזו. האם צריך לבקר אצל פסיכולוג בעניין הבעיה הזו, או בערב לקשור בחבל את הרגליים.

אוף כמה שזה נכון!

אני רוקדת בסך הכל שנה. אבל מה שקרה פתאום בחודשים האחרונים- כאילו התמכרתי לסמים קשים, ואם אני לא מקבלת את ה"מנה" השבועית שלי- אוי ואבוי איזה קריז... קיויתי לשמוע שזה עובר או נרגע, כי בכל זאת יש לי בית, בעל, ילדים, כלבים עבודה ועוד... ואין לי זמן כל יום לחשוב כל היום על יום שלישי שבו יש סוף סוף הרקדה! אבל אני מבינה ממך, ומאחרים כמובן, שזה לא עובר, זה אפילו מחמיר! אני דרך אגב יכולה לרקוד רק פעם בשבוע, כי זה מה שיש פה באזור!

dw2322

New member
תוכנית התייעלות ../images/Emo62.gif

שלום nofari14. שמתי לב שציינת בכרטיסך שאת ילדה, לכן את בשקט יכולה להציג ולהגן על הצד שלך, כילדה, ולא להזדקק להעזר בטיעונים שפחות קרובים אלייך (כזוג רוקדים). כילדה, ההוצאות על התחביב הזה יורדות או מדמי הכיס או מתקציב החוגים שההורים מאפשרים, וזה בד"כ תקציב מצומצם ומהווה טיעון חזק מאד בהגנה על הצד שלך, אפילו יותר טוב מזוג רוקדים. אני מסכים עימך שהוצאה חודשית של 700 שקל (יחיד+מזנון) על תחביב ריקודי עם זה מוגזם לגמרי ונדרשת תוכנית התייעלות חדה וכואבת. מה שביבי עשה בשביל המדינה את יכולה לעשות בשביל עצמך. 2. מהיום, 25/10/05, חתכת את האוכל במיזנון. אין, מהיום לא קונים שום כלום במזנון. זו פעולה מיידית וקלה לביצוע ולכן זה הצעד הראשון שאני ממליץ לך לבצע בתוכנית ההתייעלות האישית. במיידי. כאשר התקציב שלנו לחוץ חייבים לחתוך בשומן, ואוכל במזנון זה שומן. נקודה. 300 ש"ח לחודש, על 16 ביקורים אומר קרוב ל 20 שקל לביקור, שזה כמו ארוחת ילדים במקדונלדס או מסעדת מזון מהיר אחר, פשוט טירוף, ותוכלי לנצל תקציב זה כאשר את וחברותייך תלכו באמת להעביר ערב במקדונלדס. כאשר את הולכת לחוג ריקודי עם את יכולה להביא בקבוק שתייה ומשהו לנשנש מהבית. זה גם עולה הרבה פחות וגם יורד מתקציב המזון המשפחתי (ולא מדמי הכיס שלך). כבר חתכנו 300. 3. ריקודי עם זה תחביב נחמד, אבל בטוחני שיש לך עוד עיסוקים לשעות הפנאי (טלויזיה, חברות, המקדונלדס מלמעלה וכו). נסי לצמצם את מספר הביקורים ל 3 בשבוע. גם זה יותר ממה שהרבה מאד רוקדים עושים (פעם עד פעמיים בשבוע). הנה חסכנו עוד 25% מתקציב החוג החודשי. 4. לא ציינת איפה את גרה, אבל שימי לב שבכל שבת יש הרקדות חופשיות, בחינם, במספר אזורים בארץ (ת"א, ר"ג, ראשל"צ, נתניה, הקריות). כצעירה אני משער שאת פחות רגישה למשטח ההרקדה בחוץ ולכן את יכולה לרקוד בזו שקרובה אל מקום מגורייך. הרקדה זו תחליף את החוג השלישי השבועי שלנו וכך חסכנו עוד 25%. נוסף על כך, פעם ב מזכירים פה בפורום פתיחה של חוג חדש או תירוץ אחר לכניסה חינמית לחוג מסויים. אם זה באזור שלך אז השתמשי בזה, והנה קיבלת עוד יציאה לריקודי עם באותו שבוע, בלי להעמיס על התקציב החודשי. בשביל זה צריך להיות עם היד על הדופק פה בפורום, אבל זה רק צ'ופר, אקסטרה של פעם בכמה חודשים טובים. כעת הגענו לתקציב של 200 ש"ח לחודש, כשבמקור הוצאנו 700 (על יחיד+מזנון). זה כבר יותר הרבה יותר שפוי ובטוחני שההקלה התקציבית כבר תעשה לך ולמשפחתך טוב. חכי, עדיין לא גמרנו. את צעירה מאד, וככזו, נסי להפעיל לחץ על המרקיד בחוגים הרלוונטים לך שיהיה מחיר מוזל לילדים. ילדים הם די נדירים בחוגים, ולכן אם תקבלי הנחה זה לא ממש פוגע בלב ההכנסות של ההרקדה (שאלו זוגות מבוגרים). שימי לב שחתכנו מ 4 חוגים בתשלום ל 2, לכן אנו צריכים לסנן 2 מתוך ה 4, ואלו יהיו החוגים שיסרבו לבקשה הלגיטימית הזו שלך. אני יכול לחזק לך את הטיעון שתציגי למדריך בכך שתצייני שישנן הרקדות בהן סטודנטים מקבלים הנחה (החוג באוניברסיטת ת"א, שהוא החוג הכי גדול בארץ, אם אינני טועה אורן מקאנטרי דקל גם מציע הנחה שכזו לסטודנטים ובטוחני שיש עוד חוגים כאלה, ומן הסתם גם חיילים יכולים לקבל הנחה). מחיר סביר לילד יכול להיות 10 שקלים. בסה"כ ירדנו ל 80 שקל לחודש (או 120 אם נצליח לקצץ רק עד 15 לחוג) שזו כבר הוצאה מאד סבירה בשביל חוג לילד. שיהיה הרבה בהצלחה ונשמח לשמוע כיצד הצלחת במשימה.

ylamm

New member
../images/Emo184.gifלנופרי ול-dw

כמה הערות שכולנו חווינו, גם אם אנחנו צעירים או יותר מבוגרים. לא כולנו יכולים ללכת לרקוד 4-5 פעמים בשבוע, אנחנו עובדים, מטופלים בילדים קטנים ויש ארועים נוספים וטוב שכך. לגבי התשלום: הזכות הגדולה בריקודי עם שאין תשלום חודשי- באת שילמת, וזה יתרון גדול. וכך גם ניתן להחליף הרקדות אם פיספסת הרקדה ביום הקבוע. הראי לי באיזה חוג אחר שבו את משלמת חודשי/שנתי, את מקבלת החזר על פעם שלא הגעת?? וזה היופי בריקודי עם - האפשרות להשתלב בכל חוג בארץ ובחו"ל ולהרגיש שייך. אני כבר לא מתייחסת לנושא הכיבוד שהוא שולי בעיני (מי לא יוצא עם בקבוק מים מהבית וכו' וכן לגבי מזון אחר אם את רעבה..למרות שאני לא אוהבת לאכול לפני ובמהלך הרקדות..) אך מי שהולך מספר רב של פעמים בשבוע צריך לתת את הדעת גם על נושא השחיקה ועייפות החומר. כי מעבר למס' מסויים של הרקדות בשבוע - זה מתיש גם נפשית וחבל שיימאס לך. גם אני התחלתי לרקוד בגיל צעיר וההתלהבות ליוותה אותי כל השבוע אך כמו שאמר dw בתור נערה צעירה צריכים להיות לך חיים מעבר לריקודים, כי כל דבר שמפריזים בו הוא לא טוב. וכך גם הנושא הכספי לא יהווה מכשול. איסרו חג שמח ושתמשיכי להנות.

אפשר להביא אוכל מהבית ../images/Emo21.gif

זה יוריד לך את העלות ב- 300 ש"ח...
וברצינות - כבר היו פה דיונים בנושא, ואשוב ואומר את שאמרתי בהם - זה עשיין הבילוי הכי זול בעיר.
כמו כן, לכל תחביב שעוסקים בו - יש עלויות. ובמה תחביב "ריקודי העם" שונה נתחביבים אחרים
(אגב, מנוי בחדר כושר היה עולה לך יותר
)

את מזכירה לי...

... את השמנים באמריקה, שתבעו את "מקדונלדס" (האשימו את רשת "מקדונלדס" בכך, שהם שמנים).

למה להכנס לנושא של כמה מרויח...

המרקיד ומה הרווח שלו -- "אם באים לו 20 איש וכו " שוכח מי שכתב את המשפט הנ"ל כי יש מס' הכנסה , שכירות על האולם , מע"מ ,ביטוח על הרוקדים , ציוד , מוסיקה וכן הלאה , אז אנא אם בדעתכם להביע דעה מסויימת עשו זאת רק אחרי שבדקתם את הנושא לעומק(בעיקר למר' עזרא כרמל היקר). נופר - רק לשבת בבית קפה ולשתות כוס קפה יכול במקרים רבים לעבור את עלות הכניסה ברוב החוגים . יש גם רקדות עם הנחות ... הדוגמא הכי פשוטה זה האוניברסיטה -- עם כרטיס סטודנט מכל אוניברסיטה/מרקיד וכו' נכנסים ב12-15 ש"ח כזכור לי. כמו כן אף אחד לא מחייב אותך ללכת כל יום להרקדה . בנוסף כמעט בכל החוגים (גדולים/קטנים) המרקיד מביא קצת כיבוד ושתייה חמה.

למעלה