נושא הטיפים

נושא הטיפים

היי אנשים מה קורה? בחודשים האחרונים אני כבר לא כל כך פעילה כאן בפורום כי פרשתי מקריירת המלצרות המבטיחה שלי לטובת צה"ל, והיום אני מורה חיילת. פה ושם אני נכנסת ועוקבת אחרי ההודעות פה, בעיקר אלו של המלצרים, מישהו יודע מה נסגר עם כל העניין הטיפים מבחינת החוק?? הבנתי שיש חקיקה בנושא, פשוט אף אחד לא יודע מהי. ברור שלא לשלם למלצר למעט טיפים זה לא חוקי, אבל משכורת על בסיס טיפים שמשלימים אותה לאיזשהו שכר? זה חוקי? כשלקוחות נתנו לי טיפים, מבחנתי, הם נתנו לי טיפ, לא למסעדה או לבעל הבית. המשכורת שלי הייתה על בסיס טיפים, וכמובן שלא דווחתי על כל הטיפים שעשיתי כי אני לא מפגרת לדווח לבעל הבית הקמצן, ומבחנתי הטיפ הוא לא תחליף למשכורת, הטיפ ניתן לי כי נתתי שירות טוב או כי יש לי עיניים יפות, אחד מהשניים, ואין סיבה בעולם שבעל הבית שעושה על חשבוני המון כסף (אני באמת יודעת למכור מועלה כשזה מגיע למנות היקרות, וזו מסעדת גורמה כך שזה באמת הרבה כסף) יתקמצן ולא ישלם לי לפחות שכר מינימום בלי קשר לטיפים. אז מה איתכם מלצרי הפורום? ממה מורכבת המשכורת שלכם? רק טיפים? טיפים והשלמות? אם כן, אתם באמת מדווחים לבעל הבית על כל הטיפים שאתם עושים?

טיפים טיפים

אמנם יש חוק אבל התחום פרוץ בטירוף ובעלי המסעדות הם האחרונים שיקפידו על עניין החוקיות. כעיקרון, בכל המסעדות שעבדתי בהן המשכורת הייתה טיפים בלבד עם השלמה למינימום במקרה שלא מגיעים (באחת המסעדות ההשלמה הייתה ל-20 ש"ח לשעה ולא המינימום שבחוק), ורק במסעדה אחת דרשו דיווח על הטיפים, וזה לצרכי מס שבעל הבית שילם, ובנוסף שילמו לנו גם נסיעות והבראה וכל מיני תוספות של מקום עבודה מסודר. זו הייתה מסעדה ששייכת לרשת ולכן הקפידו בה ושמרו על החוק, וממה שהבנתי זה היה כאילו הם משלמים לנו מינימום - מהטיפים שעשינו, ושאר הטיפים זה בונוס. קשה לי מאוד להאמין שבמסעדות ישלמו שכר מינימום למלצרים, ואם יעשו את זה סביר להניח שבעלי המסעדה ידרשו את הטיפים או לפחות חלק מהם, וזה לא משתלם עבור המלצרים עצמם.

למעלה