נושא בעייתי וכואב:

נושא בעייתי וכואב:

שמתם לב שיש יותר ויותר מתאבדים בקרב אנ״ש?
למשל:
[URL]http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3058789&forum_id=771[/URL]

ויש עוד מקרים, אני לא אלאה אותכם בהם.
אך בכל זאת, שמתי לב שזה נהיה נפוץ יותר ויותר. האם זה תמיד היה נפוץ אך הסתירו את זה, או שבשנים האחרונות, החברה החרדית חונקת יותר וגורמת לאנשים להתאבד?

וסליחה על הנושא הבעייתי.

חן בנט

New member
נתונים עובדתיים

כמי שעשה פעם בהיותי סטודנטעבודת מחקר קטנה בנושא אובדנותואספתי נתונים, בין היתר ע''פ הלמ''סגיליתי שאובדנות חוצה גבולות ומגזרים,עמים ותרבויות, ואצל כולם הסטטיסטיקה שווה.זה נכון, שבציבור החרדי ממהרים להסתיר את הדבר,שכן לכאורה זה מעיד על כשל חינוכי וערכי.ואצל החרדים הרי ''הכל מושלם'',ולא יכול להיות שדבר כזה קורה אצלם.כיום, שבאתרי החדשות החרדיים,לא בדיוק יושבים תלמידי חכמים הסריםלמרותם של מרנן ורבנן עסקני הדור,הדברים יוצאים החוצה, וטוב שכך.הבעיה הגדולה יותר, ושוב ע''פ הלמ''ס,יש פי 2 נסיונות אובדנות כושלות!!מה עם אלה שנמאס להם מהחיים,אבל אין להם אומץ להתאבד?מה עם אלה שנמאס להם מהחיים,הם גם לא רוצים להתאבד, אבל אין להם טעם לחיים??הם המתאבדים העתידיים ונמצאים בסיכון.המסר שחשוב לי להעבירהזה,שאם אתם מכירים אדם שנמצא בסיכון,שמזמר מדי פעם ''זמירות'' דכאוניות,לא לצאת מנקודת הנחה ''שיהיה בסדר''.חשוב לדובב אותו, לשאול אותו/אותהמפורשות האם הוא/היא מתכוון/נתלפגוע בעצמו/ה!באם התשובה היא חיובית,או אף אם התשובה היא שלילית,אבל הוא סובל מדיכאון או הפרעה במצב הרוח,לפנות מיידית לאיש מקצועבבריאות הנפש: פסיכיאטר, עו''ס, פסיכולוגלצורך טיפול והמשך מעקב.אם צריך עזרה, ייעוץ וסיוע שיפנה אלי בפרטי.

כל אחד והבעיות שלו לך תדע מה עבר עליו

בדברים כאלה אין מה לשפוט אדם.אולי נכנס לדיכאון רציני.אולי מחלה אולי סתם
נדפק לו הראש .שתיה סמים וכו לך תדע מה לחץ על הנפש שלו והוא החליט
לעשות סוף לחיים שלו.

אני לא חושבת שיש יותר מתאבדים מבעבר, פשוט

היום הרבה יותר קשה להסתיר דברים כאלו בהצלחה.

ולכן שומעים על יותר מקרים

יכול להיות שיש יותר כי-
התאבדות וגם רצח ( בעיקר בתוך המשפחה), הן תופעות "מדבקות". ככל שמפרסמים יותר יש איזה שהוא גל עליה. בעיתוני נוער ובתוכניות טלוויזיה לנוער (החילוני כמובן), לא מדברים על זה. מסיבה זו.

למעלה