נושאים, נושאים, נושאים...

נושאים, נושאים, נושאים...

אני מבקש מכל אנשי הימין למינהם לא להגיב להודעה הזאת, זה דיון פנימי מבחינתי של נוער מרצ - אם יש לכם בעיה עם כך אתם מוזמנים לא לקרוא את ההודעה הזאת. כל זה כולל יוצא דופן אחד, שהוא צחי (שלמעשה עמדותיו הם שמאל ניצי...) שמוזמן בהחלט להגיב... הסקרים: קטסטרופה מוחלטת מבחינתי, אני עדיין דבק בכך שנעבור את ה-10 מנדטים, אבל הכנסת הבאה תהיה אחת מהנוראיות ביותר שיהיו... יהיה רוב ימין מוחלט בכנסת הבאה (שינוי+ליכוד+האיחוד הלאומי+ישראל בעלייה), אפשר להגיד ביי ביי לשאריות מדינת הרווחה שנשארו כאן... הכנסת הבאה היא כנסת של מפלגות מעבידים, מפלגות העובדים נחלשות בצורה ברורה. הדבר היחידי שאפשר לקוות אליו זה שיעברו קולות מהליכוד ומשינוי למפלגת המרכז, שאמנם היא מפלגה ניצית לחלוטין אבל לפחות היא מפלגת מרכז-שמאל. שינוי היא ההוכחה הבולטת לחוסר התרבות הפוליטית שקיימת בארץ, אנשים מתייגים את מרצ - העבודה ושינוי באותו קהל בוחרים, הדבר משול בלתייג בגרמניה את מפלגת הירוקים, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית והמפלגה הליברלית באותו קהל בוחרים. אנשי שמאל מצביעים שינוי מתוך עיוורון פוליטי מוחלט. אין לי בעיה שאנשי ימין יצביעו שינוי, אין ספק לרגע ששינוי היא הרבה יותר ימין מהליכוד. אבל הצורה המגוחכת בה אנשי שינוי יצרו לעצמם תדמית של מפלגת מרכז מרתיחה. אחרי הבחירות אבל שינוי תהיה במילכוד, הם מנסים להציג את המציאות כפי שהיא נוחה להם, אבל אחד משני תרחישים מרכזיים יתקיים: 1. גוש תומך שרון מקבל רוב - שרון מקבל את מלאכת הקמת הממשלה. ממשלת ימין-חרדים צרה היא לא אופצייה מבחינתו, הדבר האחרון שהוא ירצה זה להסתמך על האיחוד הלאומי ו\או החרדים ו\או המפד"ל בהחלטות מדיניות. שרון ינסה להקים ממשלת אחדות לאומית. ברגע זה לשרון יש שתי אופציות ממשלת הליכוד-העבודה-חרדים ואולי איזו מפלגת ימין רדיקלי קטנה. או הליכוד-העבודה-שינוי ואולי איזו מפלגת ימין רדיקלי קטנה. בהנחה שהתרחיש הראשון מתקיים, מדובר באותה ממשלה שהייתה בשנתיים האחרונות - קטסטרופה מבחינת ישראל, מפלגת העבודה תגיע להתרסקות מוחלטת אם זה יהיה התרחיש. לגבי שינוי המצב הוא בעייתי יותר, מצד אחד כל הדברים האופנתיים והמגניבים שהם הבטיחו לבוחרים שלהם לא יתקיימו מספסלי האופוזיציה (שתהיה מסורסת לחלוטין כאשר המפלגות שיהיו בה הן שינוי, האיחוד הלאומי, מרצ והערביות) מצד שני הציבור כביכול יכול להסיק שהוא צריך לחזק יותר את שינוי, אם כי ההיכרות שלי עם הציבור הישראלי מבטיחה שזה לא התרחיש שיקרה. התרחיש השני קשה מבחינת שרון, הוא מוותר על הברית ההיסטורית עם החרדים, מאבד אפילו את קהל המצביעים המסורתיים והדתיים של הליכוד, והוא תלוי בהכרעות מדיניות בשינוי ובהעבודה - משהו שהוא לא בהכרח רוצה לעשות. מבחינת שינוי זהו מצב מעולה, זה בדיוק מה שהיא רוצה שיקרה - הבעיה היא שכדי שזה יקרה הדבר תלוי אך ורק במפלגת העבודה... אם מפלגת העבודה מסרבת שינוי צריכה לעשות אחד משני דברים: להפר את ההבטחה שלה ולשבת בממשלה עם חרדים מה שיגרום להתרסקות אדירה מבחינתה, או לשבת באופוזיציה ולהתרסק. 2. שינוי הופכת להיות לשון המאזניים אם הסחף מהליכוד בסקרים ימשיך, ולא יהיה רוב לגוש הימין, שינוי הופכת להיות לשון המאזניים, היא תכריע בין ממשלה בראשות שרון, לממשלה בראשות מצנע. אם היא מכריעה לממשלה בראשות מצנע, היא מאבדת הרבה מבוחריה שהם בוחרי ליכוד לשעבר. אם מצנע הולך לממשלת שמאל צרה אחרי ההחלטה של שינוי לטובתו, שינוי צריכה להחליט אם היא מפירה את ההבטחה שלה ויושבת בממשלת שמאל צרה - עוד איבוד של בוחרים מבחינתה. לא ברור עם מצנע ירצה ללכת לממשלת אחדות, אם כן - שינוי מרוויחה מכך, ולא ברור איפה זה מעמיד אותנו: האם מרצ תצטרף לממשלת אחדות בראשות מצנע??? אם שינוי מכריעה לכיוון שרון, היא מאבדת מספר מנדטים של מצביעי שמאל שהצביעו אליה כי חשבו שהמשחק גמור ומראש הליכוד מנצח, ברגע שהם יראו שלא כך המצב ושינוי היא זאת שגרמה לליכוד לנצח אם יזרקו אותה לכלבים... כאן למעשה הכדור חוזר לשרון, רק שהפעם שרון לא יכול להקים ממשלת ימין-חרדים ללא שינוי... בהנחה שמצנע מסרב להצטרף לממשלה האם שינוי תפר את ההבטחה ותישב עם החרדים בממשלה? אם כן, היא מאבדת את מהות קיומה, אם לא היא יושבת באופוזיציה ומאבדת את מהות קיומה. מכל הניתוח הנ"ל עולה דבר מאוד ברור: עתידה של שינוי נקבע אך ורק על פי מפלגת העבודה. אם זו תסרב ללכת לממשלת אחדות בראשות שרון כמו שהיו"ר שלה אומר - שינוי במילכוד ותעלם מהמפה הפוליטית. ישנו מצב שלישי והוא מעניין למדי ונשמע הכי ריאלי. אני לא מכיר מספיק את המצב הפנימי בשינוי כדי לשפוט האם הוא יכול להתרחש, אבל מדובר בהתפלגות של מפלגת שינוי. אם זכור לחלק מהאנשים כאן, שינוי התפלגה קצת לפני הבחירות: בריילובסקי ופורז פרשו למפלגת "חופש", לפיד והשאר נשארו בשינוי. בבחירות היא החליטה אסטרטגית לרוץ ביחד... אם שינוי הופכת להיות לשון המאזניים, ייתכן מאוד כי הדבר יגרום להתפלגות בין היונים הקיימים במפלגה לבין הניצים. גם כאן עתידה של שינוי לא ברור.

דעתי האישית היא...

שהבחירות האלו הן רק הסיבוב המקדים למערכה האמיתית. גם העבודה וגם שינוי, ייאלו בסופו של דבר להתפלג, או להיכנע ללחצים פנימיים, ויווצר מצב שבו יוקם סוף סוף גוש שמאל מדיני וחברתי אמיתי בישראל. ולמה אני אומר את זה? אז ככה- 1. מפלגת העבודה- בתוך העבודה יש לחצים איומים מבפנים להיכנס לממשלת אחדות אחרי הבחירות, ומצנע נגד. פואד, וילנאי, איציק, פרס , ואני בטוח שיש עוד, רוצים ממשלת ליכוד-עבודה-שינוי. אני לא חושב שעל זה תיפול העבודה, אבל אני חושב שיש כאן איזשהו סכסוך שמייצג את הסכסוך הגדול בין הניצים ליונים במפלגה הזו. אני מאמין שעד בחירות 2004/5/6/7 (אין לדעת במדינתינו הקטנה מתי יהיו הבחירות הבאות), חלק מסויים מהעבודה יחבור לגוש הסוציאל דמוקרטי של מרצ, ואנו נהיה עדים לאירוע הסטורי, התמותטותה של העבודה/מערך/מפא"י על צורותיה השונות, והקמת גוש שמאל חדש- הגוש הסוציאל דמוקרטי. 2. שינוי- הקיום של שינוי תלוי רק במצב אחד- שהעבודה תסכים לשבת עם הליכוד והפוך. בנהחה שהתנאי הזה לא יתקיים, ולכן גם תתפרק מפלגת העבודה בשלב מסויים, שינוי תיעלם מהמפה הפוליטית, או שאולי תחזור להיות תנועה שולית של 6 מנדטים, 160,000 איש שבראש מעייניהם דאגה לעשירי המדינה והחופש לבלות בשבת בבוקר. בקיצור, 10 מנדטים למרצ בכנסת הזו הם לא כזה אסון, מכיוון שב-29 לינואר, רק מתחילה המערכה האמיתית.

eviv

New member
תמיד נקבל אותך צחי

לקבוצת ה"שמלאנים" (שמאליים) אנחנו בנוער מרצ מקבלים כל אחד... אבל אתה מעל גיל 18 יש לנו שמירה נוקשה על כללים אלו תמיד תוכל להצתרף לקבוצות האחרות חוצ מנוער מרצ כמו הסרבנים שאותם אתה מכבד או למרכז הגיאות שלנו אתה תמיד מוזמן לקפוץ לביקור אני ישתך אותך בפנטזיה שלי עליך אני מת לראות אותך מוקף הומואים ולראות את התגובה שלך והמבט יהיה נורא מצחיק לדעתי לראות הומופוב בתוך מעגל של הומואים... הכל מאהבה...

Deathatred

New member
הדעה שלי

מבלי להיכנס לספקולציות בנוגע לאיזה קואליציות יהיו (בבחירות תמיד יש הפתעות) אני רוצה להתייחס לאפשרות הבאה: ממשלת אחדות בראשות שרון יחד עם עבודה, אולי שינוי, ישראל בעליה, מפד"ל ואולי מרצ. אם מצנע יסרב יתכן ששרון יוכל לשכנע את לפיד להצטרף לממשלת ימין מתון של ליכוד (נניח 30 מנדטים), שינוי (נניח 15), שרנסקי (נניח 5), מפד"ל (5), מפלגות מרכז (בין 5-10 מנדטים) ואולי... אולי גם מרצ. עוד אפשרות היא שמחנה בעבודה ברשות פואד ופרס גם יצטרף לממשלה. שרון יציע למרצ לשבת בממשלה ולפעול מתוכה במישור החברתי-כלכלי (תיק החינוך, תיק העבודה והרווחה ואולי אף תיק האוצר) ולתת לשריד מקום בקבינט החברתי. במישור המדיני-בטחוני, ואת זה גם שריד יודע, אין ממש אלטרנטיבה למדיניות שרון, אולי חוץ ממהאצת בניית הגדר ויצירת מראית עין של מו"מ (מו"מ אמיתי לא יכול להתקיים כל עוד ערפאת מנהיג הרש"פ). הממשלה הזאת תהיה רק ממשלת ביניים עד אחרי המלחמה בעיראק. מאחר שמרצ, המפד"ל, שרנסקי ושינוי הן מהמפלגות היותר נקיות ופעילות חברתית בכנסת - יכול להיווצר כאן הזדמנות חד-פעמית לתקן את החברה הישראלית מבפנים ולנקות את אורוות השלטון. האם זה שווה למרצ? מצד אחד היא תאבד את ההרדקור השמאלני הקיצוני (שזה רע אלקטורלית אבל טוב תדמיתית ומוסרית). מצד שני, היא תרוויח בוחרי שמאל ניצי ותושבי עיירות פיתוח שמנמעו להצביע מרצ בגלל שהיא יותר מידי שמאלנית או "מתנשאת". זו סבירות מאוד נמוכה ששרון ינקוט מהלך כזה, אבל אם זה יקרה - בהחלט שווה לתת לזה ניסיון!

למעלה