נורמל ואקוויולנט

sefibh

New member
נורמל ואקוויולנט

שלום לכולם, אשמח לקצת עזרה בנושא הנ"ל. אני מבין שהנורמל היא יחידת מידה ליונים בליטר תמיסה והיא גם קשורה בצורה כלשהי למולריות. לא ברור לי הקשר הישיר של נורמל לאקווילנט, מהו האקוויולנט ובכלל אני קצת בערפל בשני מונחים אלו. אודה לעזרת חברי הפורום...

deathcaster

New member
ממממ

נורמל = ריכוז מולרי של שקולה כימית (אקוויולנט) חלקי ליטרים של תמיסה אקווילנט= שקולה כימית= כמות החומר שיגיב בצורה מלאה עם אחת מ-2 האפשרויות הר"מ: 1. מול אחד של יוני מימן 2. מול אחד של אלקטרונים מתמיסה מחזרת. למשל כדי שNaOH יגיב עם מול אחד של יוני מימן, נדרשים 40 ג' ממנו. בכדי שHCi תגיב עם מול של אלקטרונים מתמיסה מחזרת נדרשים 36 ג' חומצה. באופן כללי נורמליות של חומצה או בסיס חד פרוטיים שווה למולריות התמיסה. כאשר מדובר על חומצות רב פרוטיות, יש להתחשב במס' המימנים, למשל 2 נורמל של חומצה גופרתית (H2SO4) הם 1 מולר. ככלל אצבע אפשר לזכור את הנוסחה הבאה: ריכוז נורמלי של חומצה = ריכוז מולרי של החומצה כפול מס' הפרוטונים שלה

sefibh

New member
מתרגל מעט את הנושא ו...

נתקלתי בתרגיל שנתון כי יש 0.91 M אמוניה NH3. מדוע הנורמל הוא 0.91 ולא כמו שחשבתי (0.91*3=2.73 N)? תודה מראש ושבת שלום...

sefibh

New member
מתרגל מעט את הנושא ו...

נתקלתי בתרגיל שנתון כי יש 0.91 M אמוניה NH3. מדוע הנורמל הוא 0.91 ולא כמו שחשבתי (0.91*3=2.73 N)? תודה מראש ושבת שלום...

למעלה