נורות ESP +ABS.

reuben8

New member
שלום לכולם. צריך עצה : יש לי פגרו 2014 דיזל. באמצע הנסיעה נדלקו 3 נורות כתומות-ABS ושתי הנורות עם "הרכב בהחלקה" ( בקרת אחיזה ומשהו להחלקה).
הנסיעה נמשכה כרגיל והנורות לא כבו. בדרך חזרה נוספה בעיה חדשה: הרכב לא מעלה טורים. בקושי נוסע . ואז פתאום שוב טס כמו מטוס וכך יום שלם.
נגשתי למוסכניק במושב עם מחשב . הוא חיבר ולא מצא תקלה ואז שם לב ששתי הנורות ברקס מאחור נשרפו. החליף לי נורות איפס ובינתיים יום שלם עבר ללא חיוויים
וללא קירטועים. יש הסבר סביר לתופעה ? האם צפוייה החמרה?
תודה

הישרפות של 2 נורות בלם אחוריות לא אמורה להשפיע כהוא-זה על החלטת מחשב הרכב להקטין הספק, כפי שתיארת.

התקלה המתוארת פה - שהדליקה נורת אזהרה ב-3 מערכות בטיחותיות - נראית הרבה יותר קשורה. בתנאים מסויימים (לרוב זה ע"מ להגן על המנוע עצמו מנזק) המחשב מכניס את הרכב למה שנקרא limp-home mode, ומאפשר רק נסיעה מתונה ביותר עד להגעה למוסך. ושוב - נורות בלם שרופות (ללא ממצאי קצר קשים) - לא נראות כגורם לבעיה.

עצתי לך - ללכת למוסך מורשה שיש לו ציוד דיאגנוסטי ייחודי למיצובישי, ויש סיכוי שהוא יצליח לגלות תקלה שחמקה מהמוסכניק שלך.
מדובר במצב לא סימפטי, לא הייתי שקט להמשיך ולנסוע ככה.

reuben8

New member
הישרפות של 2 נורות בלם אחוריות לא אמורה להשפיע כהוא-זה על החלטת מחשב הרכב להקטין הספק, כפי שתיארת.

התקלה המתוארת פה - שהדליקה נורת אזהרה ב-3 מערכות בטיחותיות - נראית הרבה יותר קשורה. בתנאים מסויימים (לרוב זה ע"מ להגן על המנוע עצמו מנזק) המחשב מכניס את הרכב למה שנקרא limp-home mode, ומאפשר רק נסיעה מתונה ביותר עד להגעה למוסך. ושוב - נורות בלם שרופות (ללא ממצאי קצר קשים) - לא נראות כגורם לבעיה.

עצתי לך - ללכת למוסך מורשה שיש לו ציוד דיאגנוסטי ייחודי למיצובישי, ויש סיכוי שהוא יצליח לגלות תקלה שחמקה מהמוסכניק שלך.
מדובר במצב לא סימפטי, לא הייתי שקט להמשיך ולנסוע ככה.
תודה. כרגע התקלה לא חזרה . במידה ותחזור אעשה כדבריך. לא רואה בעיה כל כך גדולה בנסיעה קצרה וזהירה עד המוסך ללא ABS ,בקרת החלקה ויציבות.

חן 1111

Active member
החמרה לא, אבל זה יכול לחזור מכיוון שלא ברור מה באמת קרה. בכל מקרה, גם אם שלוש הנורות דולקות, עדיין יש לך בלימה בסיסית, כלומר כמו רכב ישן בלי ABS, אז אם זה קורה, פשוט תיסע בזהירות ותבדוק שוב במוסך.
ייתכן שזה קשור באמת לנורות הבלם או למעגל שלהן, אם כי זה משונה קצת. לא מכיר את המערכת הספציפית, אבלבעיקרון, המחשב של מערכות ה-ABS, בקרת האחיזה ובקרת היציבות (שלוש מערכות, אבל אותו מחשב) מחובר למעגל פנסי הבלימה, כדי לדעת מתי אתה בולם, וייתכן שיש לו גם חיישן לחץ שמודד את הלחץ ההידראולי בזמן בלימה. אם יש סתירה בין שני האותות, המחשב מבין שהוא לא יכול לדעת מתי אתה בולם, והוא משבית את המערכות האלקטרוניות. הבלימה ההידראולית הקלאסית ממשיכה לעבוד.

reuben8

New member
ראשית תודה על ההתיחסות. מה שלא מובן לי: האם במצב כזה של תקלה - יכול להיות שמחשב הפגרו ממתן את כוח המנוע וזה לא מאפשר נסיעה בסלד נמוך כמו שחוויתי? זה היה מאוד מוזר. מאז שהחלפתי נורות ואיפסתי את המחשב- זה נפסק.

חן 1111

Active member
בעיקרון מערכת בקרת האחיזה יכולה להקטין את כוח המנוע. במצב תקין היא עושה את זה כדי למנוע סחרור של הגלגלים בהאצה על משטח חלק, אבל במקרה של תקלה ייתכן שהיא תעשה את זה שלא לצורך.
עוד אפשרות זה שהיתה תקלה אחרת שגורמת לכל התופעות. תוכל לאבחן את זה רק אם וכאשר זה יקרה שוב.

reuben8

New member
נשמע הגיוני שזה אכן קרה!? לא ידעתי שזה אפשרי. כמו שכתבת אחכה ואראה: אם זה אכן לא חוזר אז זה , קרוב לוודאי, מה שקרה.
תודה

נשמע הגיוני שזה אכן קרה!? לא ידעתי שזה אפשרי. כמו שכתבת אחכה ואראה: אם זה אכן לא חוזר אז זה , קרוב לוודאי, מה שקרה.
תודה
בעבר נתקלתי במספר מקרים בהם כל מיני בעיות מוזרות נבעו ממצבר בסוף ימיו או אלטרנטור תקול. השינוי במתח במערכת פשוט משבש את דעתם של המחשבים ברכב, והדרך לעץ חג מולד בלוח המחוונים ועוד תופעות מוזרות - קצרה.

חן 1111

Active member
בעבר נתקלתי במספר מקרים בהם כל מיני בעיות מוזרות נבעו ממצבר בסוף ימיו או אלטרנטור תקול. השינוי במתח במערכת פשוט משבש את דעתם של המחשבים ברכב, והדרך לעץ חג מולד בלוח המחוונים ועוד תופעות מוזרות - קצרה.
רק במכוניות צרפתיות

Haim_Gds

Active member
אצלי בשתי מכוניות הופיעה תקלת "ASR/ESP אינו תקין" בגלל מפסק אור בלם תקול. פחד אלוהים כשרואים את המנורות האלה נדלקות אבל הרגשת רווחה כשזה מתוקן תוך מספר דקות בעלות של כמה עשרות שקלים...
ד"א, זה יכול להגרם מבלאי מגעים ב"סליל" ההגה (מגעי החיבור של ההגה למחשב הרכב), התופעה החלה לאחר סיבוב חד?

Kiapicanto1000

Active member
אצלי בשתי מכוניות הופיעה תקלת "ASR/ESP אינו תקין" בגלל מפסק אור בלם תקול. פחד אלוהים כשרואים את המנורות האלה נדלקות אבל הרגשת רווחה כשזה מתוקן תוך מספר דקות בעלות של כמה עשרות שקלים...
ד"א, זה יכול להגרם מבלאי מגעים ב"סליל" ההגה (מגעי החיבור של ההגה למחשב הרכב), התופעה החלה לאחר סיבוב חד?
היי חיים, את סליל ההגה מאד קל להחליף. החלפתי לבד כמה פעמים ברכב קיה ישן שבו בהגה יש כפתורי טריפ, ריסט, תחנות רדיו, ערוצים, ווליום ובמרכז, צופר. חשוב לנתק המצבר כדי למנוע מכרית האויר ל"השתולל"...

reuben8

New member
לא. התופעה החלה אחרי בלימה בעוצמה בינונית בירידה. ההחלקה וחוסר הכוח הורגשו לאחר זמן ניכר שכלל חנייה של שעתיים.
בכל אופן כדאי שתדעו: חלף יותר משבוע + 2000 ק"מ מאז החלפת נורות הבלמים מאחור ואיפוס הנוריות במחשב ולתקלה אין זכר!!
חבר אמר לי שברכבים אמריקאים זה נפוץ. בכל מקרה זה היה מאוד מוזר ומעניין וניגמר ב 50 שח ( איפוס מחשב עשיתי במוסך של המושב על חשבון הבית + 2 נורות). תודה לכולם . הפורום הזה מאוד חיוני!

Haim_Gds

Active member
לא מדויק, פיקנטו. בחלק מהרכבים חיישן זווית ההגה הוא פנימי בהגה ולא חיצוני על מוט ההגה (ואל תשאל אותי אפילו למה, אני גם לא יודע...) ונחשב כקריטי ל ESP. בנוסף, לעיתים מחשב כריות האוויר חייב תקשורת עם מחשב הרכב והחיבור חעשה גם הוא ע"י "סליל" ההגה.

למעלה