נורות מהבהבות

talles

New member
נורות מהבהבות

בס"ד יש לי בבית שתי נורות שלאחר זמן מסויים שהן פועלות מתחילות לרצד. שאר המנורות בבית אינן מרצדות. יש לציין כי בתי המנורה חדשים והורכבו על ידי חשמלאי מוסמך. מה יכול להיות הסיבה. תודה ניק

lekner

New member
אם נורות רגילות האם הם מופעלות

מאותו מפסק? אם כן יתכן שיש בעיה במפסק

ניק

New member
לא הם לא מופעלות

בס"ד מאותו המפסק. כמו כן ישנם חישמולים שנוגעים במכשירי חשמל מסןיימים. יתכן שהחשמלאי חיבר במקום של האפס את ההארקה? יכול להיות שבגלל זה כל הבעיות?

avitalpo

New member
חישמול עלול להרוג

דבר ראשון צריך לבדוק למה יש לך חישמולים ממכשירים, אני מעריך שאתה מתכוון למכשירים עם גוף מתכתי בעיקר. חישמול יכול לנבוע מזליגת חשמל באחד המכשירים בבית לגוף המכשיר, זה בשילוב הארקה לא תקינה יכול להיות קטלני גם אם יש לך ממסר פחת. היפוך בין ארקה לאפס יכול לגרום לחישמול במצבים מסויימים אבל אך ורק בשילוב של הארקה לא תקינה ו/או ממסר פחת לא תקין בכל מקרה דחוף תקרא לחשמלאי שיעשה בדיקה מסודרת. זה עלול להיות קטלני!!!!

avitalpo

New member
תקרא את המשך השאלה !!!!!!!!!!!!!

ציטוט: "כמו כן ישנם חישמולים שנוגעים במכשירי חשמל מסןיימים. יתכן שהחשמלאי חיבר במקום של האפס את ההארקה? יכול להיות שבגלל זה כל הבעיות?" כשקוראים לך לתקלה על מנורה שרופה בין השאר מספרים לך שיש חישמולים בבית אתה לא מתייחס???????

lekner

New member
צודק סליחה לא שמתי לב אך לתשובה

לשאלה שלך כלפי לי אישית אם מספרים על חישמולים אני אומר להם להביא חשמלאי אני לא מבין בזה :)

lekner

New member
אני בכל מקרה הייתי מביא חשמלאי

שיבדוק את המפסקים ואת חיבורי בית הנורה בד"כ הבהוב נוצר ממגע לא תקין במעגל של אחד המוליכים

ניק

New member
תודה

בס"ד אני סיימתי לימןדי הנדסאי חשמל, ובדקתי את החיבורים והמגעים של בית הנורה והם תקינים. מה הלאה אני צריך לבדןק? חיבורים במפסק בנקודות פיצול וכו'?. למה רק לאחר זמן הנורות מתחילות לרצד? תודה רבה רבה. דרך אגב ביום שישי שעבר הגשתי את פרוייקט הגמר ורציתי להודות לכולם על העזרה הממצה בשאלו ששאלתי בכתיבת הפרוייקט.

lekner

New member
קודם כל בהצלחה במגן שנית

אם החוטים של בית הנורה באים ממהדק בקופסא יש לבדוק את החיבורים מהמהדק אם ישירות יש לבדוק חיבורים במפסק ולבדוק גם את האפס בלוח אם שני הגופים מחוברים על אותו מעגל (מאמת) יתכן ש האפס המשותף משוחרר מדוע קורה לאחר זמן? עקב חימום המוליך ישנה התפשטות והתכווצות של המוליך יתכן ששינוי הטמפ' גורם לבעיה אך בדרך כלל זאת לא הבעיה מה גם תבדוק אם אתה מחליף נורה זה גם קורה? אולי הנורות לא תקינות חוט הלהט לא מחובר טוב בעיקרון חיזוק כל המוליכים במעגל הנתון אמורים לפתור את הבעיה אם זאת היתה בעיה של מתח כל הנורות היו מהבהבות תבדוק ונשמח עם תעדכן מה נסגר

ניק

New member
תודה רבה

בס"ד לגבי החישמולים ממכשירים בעלי מעטה מתכת צריך לבדוק תקינות הארקה עם מגר? מכיוון שלי אין מגר וגם אני כרגע חסר ניסיון אמליץ לה לקחת חשמלאי מנוסה. כמה אמורה לעלות בדיקה כזאת? אם הארקה לא תקינה איך עושים הארקה תקינה? תודה ושבת שלום

lekner

New member
תעשה חיפוש בדיקת בידוד או מגר

יש הרבה הודעות כולל נתונים תקניים גם על תיקון הארקה לא תמצא אשמח לענות זה פשוט נרחב

YONILA

New member
חח מגניב תן אותו לי...

אני עושה תאורת מועדונים בחדר אני רוצה מנורות מהבהבים חח :) יש לי עוד תהליך ארוך להמשך הפרוייקט שלי בחדר!!

נורות

בשלב ראשון תנסה לחזק את הברגת הנורה לבית הנורה יכול ליהיות שבית הנורה אינו תקין למרות שהוא חדש או שאחד החוטים אינו תפוס טוב

למעלה