נורות מהבהבות

gpogoda

New member
נורות מהבהבות

ברוך ה' עברנו לביתינו החדש, בקרוב אצל כולם. הרבה מהנורות מהבהבות ונכבות כל הזמן, כי בתי המנורות שהקבלן התקין הם מסוג לא משהו. לדבריו זהו סוג סטנדרטי שקבלנים מתקינים, וצריך לשים נורות חלשות יותר כדי שלא יתחממו וייהרסו (אנחנו שמים 100 וואט). יש לנו לפחות 15 נקודות תאורה בבית. לדעתי סביר לרצות בית מואר וסביר לשים נורות של 100 וואט, זה לא משהו מעבר למקובל. אני לא חושבת שאני צריכה להחליף את כל בתי המנורות על חשבוני אלא הקבלן צריך לעשות זאת. מה דעתכם? אני יודעת שיש כל מיני נורות "קרות" וחסכוניות, אלא שאנחנו מטעמים שונים עוד לא רוצים להתקין כאלה. האם אין לנו זכות לקבל מהקבלן (הבית מפרוייקט) בתי מנורות שעומדים בפני נורות רגילות של 100 וואט? תודה

fireman

New member
אני חושב שהבעיה עמוקה יותר מאשר

בתי המנורות. שווה לבדוק לעומק גם במחיר הבאת חשמלאי מוסמך מטעמכם לביצוע בדיקה שיתן את חוות דעתו בכתב עם ציון הליקויים ודרישה לתיקונם. מעבר לכך, לא ברורים לי ה"טעמים השונים" בגללם אתם מעוניינים לשלם פי 4 יותר חשמל.

gpogoda

New member
אני לא חושבת שהבעיה עמוקה יותר,

כבר גרנו בשתי דירות לפני כן עם בעיה דומה, וברגע שהחליפו בתי מנורות לבתים יותר טובים (ויותר יקרים), הבעיה חלפה. אולי ה"טעמים השונים" לא ברורים לך, אבל העיקר שהם ברורים לי. כיון שאינני רוצה להפוך אותם לנושא השרשור, אשמור את מניעי אצלי. אני מקווה לקבל תשובות שיכוונו אותי בהתמודדות עם הבעיה מול הקבלן.

fireman

New member
לא צריך לעשות מזבוב פיל

ולא מדובר בהפיכה לנושא השרשור, את כותבת על זה כאילו את מסתירה סודות גרעין, קצת פרופורציות. יש בתי מנורה ב3 ש"ח שיתאימו גם למנורות של 100W (ומניסיון שלי, עבדו גם עם 150W) תקני לו אותם ותני לו להרכיב אותם, כנראה הקמצנות שלו שוברת שיאים.

למעלה