נורות לוינקר - לד.

נורות לוינקר - לד.

בשבוע שעבר, קיבלתי, או ליתר דיוק רכשתי במחיר סמלי מחבר פורום יקר (תודה שרדי) נורות לאור אחורי + ברקס מלד. פשוט צורה של נורה רגילה כשבמקום חוט להט יש סדרה של לדים. אני רוצה אותו הדבר לנורות האיתות, יש לי אח בארץ האפשרויות, ולפני שאני שולח אותו, האם יש על מה לשים לב. אני לא רוצה להחליף את כל הנורה, מוצא חן בעיני הגודל, המאסיביות והמיקום של הווינקר. כל מידע יתקבל בברכה, ותודה מראש כרגיל.

רמי בר1

New member
הנורות האלה נכנסות לבית מנורה רגיל?

ואם לא,איך מתקינים אותן?,האים צריך איזו יח' חשמלית נוספת או שמתחברים ישר לחוט המתח?

Mr BIG Biker

New member
ניכנסות להית מנורה רגיל

היו לי 2 כאלה באנדרטייל של הR600 בנו לי תושבת שתחזיק את כל העסק והישתמשתי בבית מנורה המקורי (אחרי ש"גילחתי" את המסביב כל מיני טבעות מיותרות שתופסות מקום) 2 נורות בעלי 2 מצבים אור אחורי קבוע וברקס (האור מיתחזק) אם אני זוכר נכון אז היו בכל אחת 14-16 לדים

Lone Rider

New member
אפשר לשאול ...

איפה אפשר למצוא נורת לד שני מגעים לפנס האחורי?

דבר ראשון

אצלנו (בעלי ה XTZ,,, יש נורה אחת לדרך, ואחת מתווספת לברקס, כך שלא הייתה בעיה. שנית, זו ממש כמו נורה רגילה, חבר וסע, ללא שום התאמה. שלישית, לכן כ"כ התלהבתי ואני רוצה גם לאיתות.

Shredingerscat

New member
בXTZ

שתי הנורות האחוריות הן עם שני סלילים, הלדים בהתאם גם הם עם שתי רמות תאורה, חלק מאירים קבוע, ונוספים אליהם לדים נוספים בלחיצה על הבלם.

רותםב

New member
פנה לחבר פורום שטח MOTACYCLE

הוא התקין לי. או שתשאל את גלעד(הנבלה) זד איכסששאר....

wdsrk

New member
ראית אצלי - ולא שאלת?

או שהגיל מתחיל לעשות את שלו? יאללה, הנה מפנקים אותך... (3 Watt Luxeon LED 15mm Bayonet Based LED Bulbs ) לרוב זה מה שצריך... נבדק, יותר חזק מהמקוריות, פחות צריכת זרם... תתחדש

motorcycle boy

New member
עוצמה זה נחמד אבל מה עם השטח?

נורה רגילה באור ראשי וברקס למשל מאירה את הרפלקטור ובכך מתקבל שטח הארה גדול, האם גם נורות הלד הנ"ל יוצרות הארה גם על הרפלקטור?

motorcycle boy

New member
כי אם לא-אף על פי שזוויתם רחבה מכל נקודה

שנסתכל בזווית ההארה נראה אור בגודל הנורה.... לפי הזוויות הנתונות נראה לי שהן אינן מאירות את הרפלקטור.

לדעתי

חוץ מהלדים שפונים מהמנורה החוצה \ קדימה יש גם עוד כמה שפונים לצדדים ע"מ להאיר את הרפלקטור. במבחן המציאות אותו אופנוע , אחד עם לדים אחד עם רגיל, שניהם אחד ליד השני, הלד לוקח בגדול. מדובר כמובן על האור האחורי, לא ניראה לי שיש לד לאור ראשי קדמי.

motorcycle boy

New member
התכוונתי לתאורה אחורית

בכל אופן הם מציעים בזווית הרחבה הארה של 130 מעלות, לנורה אחורית רגילה יש זווית גדולה מ-180 מעלות...

rusti james

New member
הגדולה של הלד היא ברפלקציה הפנימית

לדים היו קיימים כנורות המציינות שהמזגן פועל למשל הרבה לפני. מהות המהפיכה לה אנו עדים התאפשרה בזכות גילוי חומר ציפוי המגביר את עוצמת פליטת האור של הדיודה ומכאן האור הרב מכ"כ מעט בעירה... ונורות קדמיות זה רק עניין של זמן. כבר עכשיו יש פנסים שוטפי אור וmooving light בכל גן ארועים ופנסי תאורה ראשונים כבר מופיעים בתיאטרון והאולפנים.

באוודי R8 הפנסים הראשיים קדימה הם לד!

זה אמנם הרכב הראשון והיחיד בעולם אבל נראה שהטכנולוגיה כבר קיימת.

לא הבנתי "אצלי" ישלך על האופנוע, או שאתה

מיבא, משווק, מוכר וכד'. גם אם לא אתה, אשמח לדעת אם יש מישהוא בארץ. יותר פשוט תמיד לשלם יותר ולקחת מאשר להזמין משהוא קצת עלום ולגלות שיש בעיות. תודה שוב

wdsrk

New member
יש לי על האופנוע

לא, אני לא משווק/מוכר/מייבא (למרות שעלו לי רעיונות בראש...) הלדים משם מאוד חזקים, לא מ"חברה עלומת שם" - אלא זאת חברה שמאוד מוכרת בשוק הלדים - לדים איכותיים, מגיע ארוז מאוד יפה, משלוח זול מאוד יחסית, והמחיר לא סוף העולם - אם לא תאהב - אתה תוכל למכור במחיר עלות מאוד בקלות... (ואני יודע על אנשים שמכרו גם ביותר מעלות...) ולmotorcycle boy - כן, הם פחות יאירו את הרפלקטור - אבל הן חזקות - ובכל הטווח של הראות מאחורה (לא ב90 מעלות) - יראו אותך יותר טוב (כך לפחות מהבדיקה שלי על האופנוע שלי). ויש אפילו יותר חזקות (אם כי חלשות יותר בתאורה ה"רגילה" - אך בברקס האור חזק יותר משמעותית).

Lone Rider

New member
נו באמת, אצלך יש לדים כל 20 ס"מ ../images/Emo8.gif

למה דווקא את ה-3 וואט ולא ה-5? גם יותר חזק וגם זווית של 220 מעלות בניגוד ל130... אגב, בדיוק הרגע אספתי מהדואר תוספת חביבה לתאורה האחורית בצורה של שני משטחוני לדים עם מודולטור כך שבזמן רכיבה הם מאירים קבוע ובזמן בלימה הם מהבהבים. נתקין ונקווה שזה ירחיק קצת את הנדבקים...

Travian

New member
זה חוקי? עובר טסט?

מה עם כל העניין הזה של הוספה של גופי תאורה שלא רשומים ברשיון?

Lone Rider

New member
זה לצרכי מרוץ... ../images/Emo11.gif

לא יודע לגבי חוקיות, אם זה יתרום להשרדות בכבישים אני מוכן לקחת את הסיכון לבעיות עם החוק, בדיוק כמו רכיבה בשוליים בשעות בהן הכביש הופך למגרש חנייה ארוך.

creth11

New member
בנוגע לחוק, עוצמת אור ותוספות תאורה

אסור להוסיף שם תאורה מחוץ לרכב ע"פ התקנות, כלומר בתוך תא הנהג\נוסעים מותר להתקין תאורה נוספת, מחוץ לתא הנהג\נוסעים אסור כולל בתחתית הרכב. אין פירוט לגבי תאורה הנימצאת בתוך תא הנוסעים ומאירה החוצה, ויש בעיה ברכב דו"ג להגדיר פנים וחוץ שלו. לגבי עוצמת התאורה וציבעה יש תקנות מפורשות לפי מרחק במטרים של ניראות, אור חניה אחורי אדום צריך להראות מאחור (אין הגדרת שוית התאורה) למרחק של 50 מטר אור בלם אחורי הוא אדום וצריך להראות למרחק 100 מטר (חזק יותר מחניה) אור האיתות האחורי יהיה בצבע ערמוני (לשון החוק = כתום) וניראה גם הוא ל100 מטר. (לגבי מרחקי הניראות יש ספק קל אם אני זוכר נכון) יש הגדרה לגבי מיקום התאורה ביחס לרוחב הרכב וגובה מהכביש. הנורות המקובלות הינן 5W לאור חניה, 18W לאיתות ובלם. יש נורות המכילות 2 חוטי להט אחד 5W ושני 18W

למעלה