נורא מבאס לקרא

AYELET1

New member
נורא מבאס לקרא ../images/Emo10.gif

בפרט שיש הרבה אמת... הישראלי המכוער... הרי מה שכל ילד לומד זה מה שהוא רואה אצל הוריו. כך שלא נצפית תקווה רבה בתחום...

shy-1

New member
אכן, החינוך מתחיל ונגמר בבית,

ולכן, לפני שההורים מאשימים את כל העולם מסביב, שיבדקו האם הם היוו דוגמא נאותה לילדם. ועל מנת למנוע ספקות, אני כולל את עצמי בינהם. SHY

bimbo.

New member
הכתבה מתארת בדייקנות את ../images/Emo10.gif

מה שאנחנו, בעבר, בהווה ונראה שאף בעתיד, גם הרחוק ביותר. יש לנו טבע גועלי ומגעיל. ואל תגידו לי שזו הלקאה עצמית. אלה הן העובדות. ולא החינוד מתחיל מהבית, אלא ח ו ס ר החינוך. אני מתפלאת על מוונפיק שבכלל חשבו עלינו. זו מחמאה עצומה. וחוץ מזה - בוקר טוב.

Flickerman

New member
אני חושב שזה לא ממש נכון...

תראו, ההורים שלי נתנו לי חינוך, שהוא מעולה לאירופה. נימסים צניעות, וכו´. אבל המציאות הישראלית הפכה אותי ליותר אלים ויותר ישראלי, למורת רוחם של הורי... אז נכון שעדיין לא הפכתי לרוצח גנב או אנס... אבל לפי החינוך של הורי, הייתי אמור להיות תמים מאוד (וכך באמת הייתי בעבר...)

shy-1

New member
זהו שבמקרה שלך הוריך הצליחו,

ואם החברה שבחוץ "קלקלה" אותך, ידי הוריך אינם במעל. SHY

גליה12

New member
הולך ופוחת הדור

גם אמא שלי אומרת שאני מתנהגת כמו "אסיאתית לא מחונכת" ואי מתנהגת להפליא בהשוואה לבן שלי- ולא רוצה לחשוב איך יהיה הנכד... יש איזשהי השפעה סביבתית- אף ישראלי לא יזרוק אשפה ברחובותיה הנקיים של שויצריה, (סליחה לוקחת את המילים שלי בחזרה- רוב הישראלים...) אבל זה כמובן לא אומר שלא צריכים לנסות ולנסות ולנסות שוב לחנוך ולתת דוגמא טובה- משהו בטוח יכנס...

שכחתם כמה דברים בסיסיים

הישראלי שהולך עם גופיה, מתאים את עצמו למזג האויר באזורנו, בשוויץ קר, ושם אפשר ללבוש חולצה לבנה, ומכנסיים ארוכות, וחליפה ואפילו עניבה, ולא נחנקים מחום ומגירים נהרות של זיעה. וממש לא נעים לשבת ולאכול שכולם מזיע, והמצח מטפטף זיעה לתוך האוכל, אפילו אם יש מזגן זה לא עוזר !!! בקשר ללקיחת הרבה אכול, זה כדי לא לשלם הרבה, לפעמים בא לנו ללכת למסעדה אבל המחירים בשמיים, אז לוקחים הרבה, בעיקר אם אתה בטיול, ורוצה לאכול והאפשרות היא יחידה. הלוואי שהיה בארץ מה שיש בחו"ל בשווקים במזרח הרחוק, דוכנים של אוכל, שעולים פרוטות, ואפשר לשבוע יופי. בכלל אצלם כמעט שלא אוכלים בבית, רעבים? יוצאים לשוק, משלמים פרוטות ואוכלים מה שבא, כל אחד לפי טעמו ורעבונו.

גליה13

New member
אין לי אלא לא להסכים איתך

יש נימוסים אלמנטריים שאינם תלויים בחום- אלא באופי-של העם- ביפן או בארץ אחרת לא תראי גבר בגופיה- ושם לא קר חלילה. אבל בקשר ללקיחת האוכל- גם פה את יכולה ללכת לשוק ולאכול במחיר מוזל (אולי לא פרוטות)- אבל אם החלטת לקחת את משפחתך למסעדה- אין כל סיבה להעמיס על הצלחת אוכל לשבוע ..."כי שילמנו..."אין סיבה לשלוח את הילד, לקחת עוד ..."כי למלצר לא יהיה נעים להגיד לו..." אין סיבה לקחת אוכל מחדר האוכל בארוחת בוקר לכל היום... "כי זה יותר זול..." לטעמי זו פשוט גניבה-

shy-1

New member
מעבר לזה, בארצות שחם, אפשר לראות

אנשים עם גופיות אופנתיות בטיילת או ברחוב, אך המסעדות או בתי המלון כמו כאן בארץ הם ממוזגים, כך שאין צורך להשאר בתחתון על מנת שלא להזיע. ודווקא בשווקים של המזרח הרחוק בו יש דברים בשפע, רוב המאכלים שם הם זוחלים למינהם ואפילו בחינם רוב הישראלים לא יאכלו אותם. ביחס לאמריקה ואירופה הפירות והירקות זולים בארץ בהרבה, ועדיין לא רואים אמריקאים או אירופאים מתנהגים כישראלים במזנונים החופשיים של בתי המלון. והמצחיק ביותר היה היום בעיתון, עשרות אנשים הרעילו את קיבתם בארוחת הבוקר של מלון קיסר,ולדעתי, הסיבה להרעלה, היא לא רק הביצים המקולקלות, אלא הכמויות האדירות שהחזירים העמיסו על צלחתם. SHY

bimbo.

New member
היי ורד, אני בהחלט מסכימה עם גליה

ושי. נוסף לכך, ממה נובעת הקולניות הגסה של הישראלי? מהחום? ממחירים של מסעדה? לא ולא. זה מעצם היותו מה שהוא. נכון שלא כולם, למזלנו. אבל השם הרע שלנו נפוץ בעולם, ואלה שיודעים להתנהג - סובלים מזה. אני נולדתי בארץ, וגם הורי כמעט ילידי הארץ, אבל הייתי שמחה מאוד אם היו חודרים קצת נימוסים אירופאיים להתנהגות שלנו.

AYELET1

New member
מסכימה עם שי, גליה ובימבו...

וחושבת שלבית בהחלט מקום נכבד בחינוך. אינני יודעת למה FLICKERMAN מתכוון באמרו , שהוריו נתנו לו חינוך מעולה. האם א מ ר ו לו איך להתנהג, או האם ה ר א ו לו (הרבה יותר אפקטיבי...) איך להתנהג???? הבדל עצום!

AYELET1

New member
למה ???

לא חייבים להסכים עם כל דבר! זה מה שמעניין כאן- מגווון הדעות

אני אוסיף כאן גם תגובה איך שלי נראה

המצב: בשנים האחרונות הישראלי שהיה סתם פועל ובא מבית די עני ללא חינוך מיוחד של התנהגות הולמת בציבור, עשה פתאום כסף ( אפילו הרבה כסף ) וכעת הוא קבלן ומחזיק עובדים פשוטים משלו, אך עם הכסף לא בא אליו החינוך, וממשיך להתנהג בציבור כאחד מפשוטי העם ( העם של המזרח התיכון, לא לשל אירופה -לא לשכוח !! ). לכן הוא היום אומנם הרבה יוןתר עשיר אך מנהגיו נשארו עניים כפי שהיו, והוא מרבה להראות אותם בציבור, ומרבה להתבלט - בסיגנון "תראו אותי, פעם לא היה לי כלום, היום אני בין העשורים ! " גם ילדיו קולטים את הנוסח ומתנהגים בהתאם, כי הרי בבית אין מי שידריך אותם להתנהגות נאותה. תוסיפו לזאת את סרטי ה-TV והפירסומות של התנהגות בוטה של נוער בציבור ותראו לאן כל זה מוביל. לא בגלל שחסר להם הם שמים הרבה בצלחת, אלא כדי לחהראות לךכולם, כי גם הם יכולים. לא בגלל החום נכנסים בגופיה למסעדה, אלא כדי שכולם יחראו, איך פועל עברי פשוט הצליח לעשות הרבה כסף כלומר - לדעתו בזה הצליח בחיים, גם ללא השכלה או בבל"תים מסוג כזה.

bimbo.

New member
שי, אמנם אני קמתי כבר, אבל מוחי ../images/Emo2.gif

ממשיך כנראה לישון: למה התכוונת "לקחת לכיוון אחר"?

bimbo.

New member
עדי, אני בטוחה שלא התכוונת,

אבל העלבת את הפועל העני באשר הוא: לא תוכן הארנק גורם להתנהגות כזו או אחרת בציבור. בהרבה בתים עניים שומרים על נימוסים ו"גאוות עניים". ומי שתוכן הארנק בכל זאת משפיע עליו, זה אותו אדם שבאופיו טבועות כבר השחצנות והריקנות, שחיפשו להן הזדמנות לעלות למעלה. ואלה שנכנסים למסעדה עטויים גופיה ומציגים את זרועותיהם וחזותיהם השעירים לתפארת(??), הם אנשי ה"סמוך", שבין היתר מעניקים גם צ´פחה קולנית לחבר מזדמן וכל הקהל מסביב שותף לחוויותיהם. חכמינו אמרו כבר: הזהרו בבני עניים.

למעלה