נוצרים ומוסלמים

נוצרים ומוסלמים

אתמול הייתי בחתונה של ערבים נוצרים האבא קבלן עם קשרים מאוד קרובים עם הרבה בחברה הישראלית וכמחצית מהקהל היו יהודים הדו קיום היה שם - כולם התחבקו ורקדו בכייף באופן טבעי שאלתי חברים שהיו שם - יש הבדל בין המוסלמים לנוצרים? אמרו לי בטח - הנוצרים אינם פאנטים, אין אצלם שינאה ואתם מסתדרים בלי בעיות. אם תהיה אי פעם חלוקה מלאה של הארץ בין יהודים למוסלמים הנוצרים יעדיפו להישאר איתנו מישהו כאן מכיר את ההבדלים במנטליות בין מוסלמים לנוצרים? חוץ מהשפה האם זו עדיין חברה הומוגנית? האם כשאומרים ערבי צריך לעשות הבחנה נוספת בין מוסלמי לנוצרי? האם אלו שני ציבורים שונים במנטליות? נושא מנהגי הדת לא מעניין במקרה זה

יש ביניהם את הסכסוכים שלהם

הנוצרים, שהם מיעוט מאד מאד קטן מהציבור הערבי, סובל מאפליות ומיחס רע מצד המוסלמים, לא מזמן היה את הסיפור המפורסם על חלקת אדמה בנצרת, שבה רצו לבנות כנסייה, והמוסלמים החליטו שזהו איזור מקודש להם ויש לבנות מסגד. הנוצרים הרבה יותר ליברלים ומשכילים, משפחותיהם קטנות, בנתונים של משרד החינוך, אחוז הזכאות הגבוה ביותר הוא של הנוצרים (אפילו יותר מהיהודים). הדבר היחיד שמאחד את שני הציבורים הוא האינטרס הפלשתיני, למרות שנוצרים, כמו שאמרת, ינקטו בדרכים לגיטימיות להביע את מחאתם, המוסלמים יהיו הרבה יותר פנאטים (המתאבד הערבי ישראלי, שהתפוצץ היה מוסלמי).

תדע לך שאחוז ניכר מראשי התנועה

הלאומית הערבית כמעט בכל מדינות ערב נוצרים. לנוצרים היה המזל להיות משכילים יחסית למוסלמים. המודעות הלאומית הופיעה אצלם יחסית מוקדם מכל מיני סיבות כאשר היו תחת כיבוש זר כמו הכיבוש האנגלי או הצרפתי. נורא מצחיקה הטענה שנוצרים אינם פנאטים. אולי ההגדרה של פנאטי ערבי ליהודי זה כל ערבי שמעיז לדרוש זכויות לאומיות או אזרחיות. "עם הנוצרים תמיד מסתדרים. לא כמו המוסלמים המחוררי מלחמות". (תמיד כיף לשמוע סטריאוטיפים שיש ליהודים על ערבים). בעניין של ההבדלים בין מוסלמים לנוצרים חשוב להעיר שאחוז המהגרים הנוצרים עולה על המהגרים המוסלמים. מדיניות ישראל והאפליה נגד האזרחים הערבים במדינה הצליחה לגרום לאחוז מסוים לבחור בהגירה למדינות אירופה וארה"ב בעיקר. אני לא יודעת אם יש הבדל במנטליות בין מוסלמים לנוצרים. כל ערבי טיפוסי יגיד לך שנוצרים יותר חופשיים בהתנהגותם ובלבושם. אני אישית חושבת שאי אפשר להבדיל בין מוסלמי לנוצרי. אישית כל הנוצרים והנוצריות שאני מכירה עונדים צלב בצוואר. גברים ונשים כאחד. לדעתי זה מעיד על רצון בהזדהות ופחות סממן דתי. החברה הנוצרית הערבית עוברת משבר. הם מיעוט בתוך רוב מוסלמי. שמעתי מידיד נוצרי שיש בעיה של התבוללות בחברה המוסלמית. שיש נישואין של נוצריות למוסלמים ויש ביקורת לא מעטה נגד התופעה הזאת. אבל אותו ידיד הוסיף (בטירוף, זה בשבילך) ואמר שעדיף לסמוך על מוסלמי ולא על נוצרי. כשהיה קצת דחוק גם מבחינה כלכלית חבריו המוסלמים הם אלה שעזרו לו ולא בני משפחות או ידידיו הנוצרים. אני לא אומרת שהיחסים בין מוסלמים לנוצרים וורודים. אחרי האירועים בנצרת לפני כמה שנים השתנה משהו. (כך נאמר לי לפחות). אני אישית חושבת שההבדלה בין מוסלמי לנוצרי היא המצאה של המדינה. תכל'ס העניין של אמונה זה בין האדם לאלוהיו. הרבה ערבים יגידו לך שהמדינה דווקא מסכסכת בין המוסלמים לנוצרים כדי להחליש את החברה הערבית. שכולנו ערבים ןעניין הדת הוא שולי. שכולנו נוצרים, מוסלמים, דרוזים, בדואים, צ'רקסים ערבים וזה מה שמשנה. שיחס המדינה אלינו הוא שווה. כשערבי ינסה להיכנס למועדון לא יגידו לו אתה נוצרי תיכנס ומוסלמי תצא. שההשלכות של יחס המדינה לערבים נופל על כולם בלי הבדל דתי. מקווה שעניתי לך. שבת שלום וסוף שבוע נעים.

תודה על ההסבר המפורט

הבנתי מההסברים עד כאן כי הנוצרים הם ה"אשכנזים" של החברה הערבית - משכילים, מתונים ואולי גם קצת מתנשאים נושא ההשכלה זה אך טבעי. גם היהודים שהיו במיעוט בארצות הגולה התבלטו בהשכלה הגבוהה יותר מהאוכלוסיה הממוצעת (האמא היהודיה שחששה לעתידו של הבן בסביבה קצת עויינת דחפה תמיד ללימודים גבוהים) המילה פאנטי איננה אהובה עליך אבל כדאי שתביני כי העולם כולו עובר בעידן האחרון מה שנקרא "איסלמופוביה". הרקע לזה כמובן ה 11 לספטמבר בארה"ב, סאדם המטורף, אל קאעידה, פיצוצים בהרבה מקומות ולא אפרט עוד. הכל בידי איסלמים קיצונים. אין לי ספק שגם אצלכם יש אנשים שקטים ורגועים אבל הדימוי נדבק בחתונה שהייתי אתמול הנשים לבשו שמלות אולי קצת פחות חושפניות מאצלנו אבל לא ראינו כיסויי פנים ושטויות אחרות שרואים בכפרים הערבים. את אומרת כולנו ערבים - מוסלמים נוצרים צרקסים בדואים ודרוזים. זה ממש לא נכון וזו קונצפציה שאתם משתדלים לפתח מול המדינה - הנה אנחנו גדולים ומהווים איום יש לי חבר דרוזי. הדת שלו שונה משלכם והגישה למדינה ממש ההיפך. הוא תמיד אומר לי כי הצרות מהערבים רק בגלל שאנחנו כאלו רכים. לדבריו אם הם היו שולטים במדינה לא היה כזה בלגן כאן. הוא היה פותר את הבעיות לפי המסורת הערבית - מהמקום שיצא מפגע שורפים את כל הכפר. אחרי הכפר השני כבר לא יהיו פיגועים. שבת שלום

הדרוזי צודק

ולראיה, היחס של השליטים הערביים לטרוריסטים שמבצעים פיגועים בארצם.

העולם המודרני איננו ערבי

ואיננו מקבל פתרונות כאלו אסד (האב) דיכא את המרידה בצפון סוריה באמצעות טנקים שטבחו 30,000 איש. אחר כך היה שקט. סאדם דיכא את כל יריביו בהוצאות להורג המוניות ושרף בגאזים כפרים כורדים. מאז עירק היתה מדינה שקטה (הבלגן היום כשהשלטון כפוף לפיקוח מערבי) השאלה אם אנחנו צריכים ללמוד מרודנים ערבים ולאמץ מנטליות ערבית של טבח ללא הבחנה של היריבים. חברי הדרוזי מסכים כי הפתרון איננו יפה אבל לדבריו עובד. עדיף לדבריו להיות לא יפים בהתחלה ולהרוג כמה מאות מאשר להיגרר למלחמת התשה (האינטיפדה הפלסטינית) שעד היום גבתה מעל 5,000 הרוגים בשני הצדדים.

אז העולם המודרני יפסיד

אבל אני חושב שהעולם המודרני מתחיל להתעורר. ארה"ב עם מלחמתה הבלתי מתפשרת באפגניסטן ועיראק, ובריטניה עם ההוראה החדשה, להתחיל לירות לחשודים בראש. מי שעדיין לא התעורר זה השמאל ושאר ארגוני "זכויות אדם", אבל עוד כמה םפיגועים כואבים, וגם הם יתחילו להתעורר.

sela v

New member
בו נניח וטרנספר של ערבים יתבצע

אתה מאמין שיהיה שלום? אולי בסוף המוסלמים יתאחדו ויצליחו לנצח את מדינת ישראל?

ההיסטוריה הוכיחה

שכאשר בוצעה הפרדה אתנית בין עמים מסוכסכים, האיזור הפך להיות שקט, אולי לא הגיע שלום, אבל כבר לא הייתה מלחמה.

זה לא עניין של ניצחון

זה עניין של הרתעה, באפגניסטן הורידו את שלטון האימים של הטאליבאן, בעיראק העיפו את סדאם, רק בשביל זה המלחמה הייתה שווה. בוא נשאל שאלה דומה, מה השיגו הסכמי אוסלו, הטרור נפסק?

sela v

New member
הורידו את השלטון

המטרה הייתה לסלק את אל קעידה, ולצערנו עדיין הם פועלים בעולם. הסכמי אוסלו הופסקו באמצע ע"י רצח ר"מ.

המרדף עדיין ממשיך.

המבחן הוא מבחן התוצאה. גם המלחמה באפגניסטן ובעיראק, "נכשלה", לשיטתך, בגלל כל אנשי השמאל ש"הרגו" את הלגיטימיות שלה. והסכמי אוסלו, נכשלו. נקודה.

sela v

New member
ממש קל להאשים

אנשי השמאל קלקלו. בכלל לפי מה שאתה מציע כל העולם צריך להיות דיקטטורה. יש הרבה מלחמות שנכנסו אליהם, וחשבו שיגמרו בצורה אחת, ונגמרו בצורה לא כל כך טובה, כמו ויאטנם, או שהרוסים נכנסו לאפגניסטן בשנות ה-80.

הוא אמר לי משהו אחר

אבל לא רציתי להציג אותו הנה התיאור שלו במלואו "נניח שהיה פיגוע עם שלושה הרוגים וגילו עיקבות מכפר פלסטיני מסויים. באים לאותו כפר ואוספים את כל הגברים ומודיעים להם - אם לא תסגירו את המחבל עד הערב נוציא להורג שישה מהכפר (2 על כל נפגע אצלנו). בפעם הבאה שיש פיגוע מאותו הכפר המכסה מוכפלת - אוספים את כולם ומודיעים... 12 איש. הפעם הם יודעים עם מי יש להם עסק ומיד מסגירים את המפגע. אחר כך אין יותר פיגועים. אצל סאדם כשהיה פיגוע וחשבו שהאיש יצא מכפר מסויים היו מטילים גז על אותו כפר והורגים אלפים.

זו הדרך היחידה להתמודד עם הטרור

מה שהמחבלים עושים, הם מנצלים את ההומניות שלנו, ואת נושא "זכויות האדם", לא צריכים להיות שום פשרות עם המלחמה בטרור.

sela v

New member
אני לא מאמין למה שאני קורא

אולי השלב הבא שנראה שזה לא מצליח יהיה להקים מחנות השמדה? אני בטוח שתמצא איזה חבר דרוזי או לא דרוזי שיגיד את זה.

למעלה