נוצות

לקשמי

New member
נוצות

מכירים את הצעיפי נוצות האלה שמוכרים בכל מיני חנויות במיוחד עכשיו לקראת פורים? (לצורך תחפושות וכד'). השאלה שלי היא: האם ידוע לכם אם לצורך ייצור הצעיפים האלה נגרם סבל לבעלי חיים? יש שאומרים שאלה נוצות שנושרות באופן טבעי מאותן ציפורים ולכן לא נגרם סבל, אבל אני לא בטוחה בקשר לזה.

tamar brandy

New member
אני לא חושבת...

הם מחיות... הרי זה עולה גרושים בהמון חנויות ויש אותם בצבעים רבים...

לקשמי

New member
אני די בטוחה שהן אמיתיות

אלא אם כן מדובר ב"זיוף" מושלם של נוצות. אבל לא נראה לי. השאלה היא רק אם הן באמת נושרות באופן טבעי, כפי ששמעתי או שיש כאן התעללות בחיות.

האפי לי

New member
90% שהנשירו את הנוצות מהציפורים

במילים אחרות שזו כן התעללות משום שזה לא נשמע משתלם כלכלית לחכות שלציפור תנשור נוצה, לא בגלל שאני יודעת

goldyboy

New member
הכל סינטטי

אין שם שום נוצות מהחי. וזאת מפי מישהו שעובד בצעצועים.

Tootia

New member
דווקא לי מוכרת אמרה

שמדובר בנוצות אמיתיות, פשוט צבועות. הן גם בהחלט נראות כך! לא הדיוני שטרחו כל כך לחקות מראה ומרקם של נוצות אמיתיות, כשיש בעלי חיים חסרי ישע זמינים כל כך. [שיניתי את הניק כפי שאמרתי שאעשה]

"מאה אחוז טבעי" ../images/Emo118.gif

ברחוב נחלת בנימין (קרוב לפינת אלנבי) ישנה חנות עם קילומטרים רבים של צעיפי נוצות - כל צעיף, שני מטר, "עשר שקל". בעין זה נראה אמיתי וצבוע וכששאלתי את בעלת החנות היא ענתה "זה מאה אחוז טבעי, אין לך מה לדאוג".

דדי שי

New member
סביר להניח שאלו כן נוצות אמיתיות

אני נוטה לשער שכן מדובר בנוצות אמיתיות- העובדה שהן נמכרות בזול לא מעידה נגד כך, וגם לא העובדה שהן באות בכל מיני צבעים (אפשר לצבוע אותן). כל עוד אין לנו ראיות מובהקות שמדובר בנוצות מלאכותיות, אפשר להניח שאלו נוצות אמיתיות. האם ההפקה שלהן כרוכה בהתעללות בבעלי-חיים? כמו כל מוצר אחר מהחי- בהחלט כן. כמחצית הנוצות הנמכרות נמרטות מבעלי-החיים בעודם בחיים (שזה איום ונורא) וכמחצית נמרטות לאחר השחיטה (שגם זה רע מאוד). אני מצרף קישור עם עוד מידע על תעשיית הנוצות.

אוף, אתם לא רציניים ../images/Emo4.gif

יותר מידי כאן חושבים שזה נוצות אמיתיות וזה מטריד אותי. לא נראה לי הגיוני... הנוצות האלו הן נוצות פרוותיות מידי, לא?

דדי שי

New member
נוצות פרוותיות- פלומה

לא כל הנוצות הן אותו הדבר- ישנן גם נוצות רכות ופרוותיות, שנקראות פלומה. למעשה, המילוי של שמיכות וכרי הפוך הוא מנוצות כאלו. כך שזה שמדובר בנוצות פרוותיות ממש לא מוכיח שלא מדובר בנוצות אמיתיות.

tamar brandy

New member
זה לא יכוליות...

כבר מתי שרואים את הנוצות אפשר לדעת שהם ממש לא אמיתיות... אני גם לא חושבת שברוב החנויות ישימו נוצות צבועות של ציפורים במקום לעשות איתם כל מיני אביזרי לבוש, שמיכות, כריות וכו'....

לקשמי

New member
אני מדברת על הנוצות הלבנות

אם מסתכלים על הנוצות הלא לבנות אפשר לחשוב שהן לא אמיתיות אבל הלבנות נראות מאוד אמיתיות. זה למה שיעשו נוצות צבעוניות מלאכותיות ואת הצעיפים של הנוצות הלבנות יעשו מנוצות אמיתיות?

לבן...

גם אם זה סינטטי וגם אם לא, אני בטוחה שגם הלבן זב צבע, כי בשחיטה ובגידול של העופות הנוצות מתלכלכות מאוד.

turtin

New member
גם אם זה נושר לבד

עדיין עצם זה שזה נקנה מהלולנים ומשלמים להם על זה כסף זה מפרנס את הלולנים ונותן להם להמשיך להרוג ולהתעלל בבעלי חיים .

למעלה