נופש באנטליה

גיאז

New member
נופש באנטליה

אני וחברה שלי רוצים לנסוע לנופפש של כחמישה ימים לאנטליה, אבל אנחנו לא יודעים לאיזה בית מלון ללכת. אנחנו צריכים בית מלון שיהיה קרוב מאוד לחוף הים ויהיה כמה שיותר קרוב למרכז העיר כי אנחנו לא נהייה ניידים כמובן, אז ראינו כמה בתי מלון ונשמח לקבל חוות דעת עליהם: מלון La Mer מלון Cender Hotel מלון Grida City מלון Grand Adonisl מלון Lara Hotel מלון Antalya תודה :)

טליה ג

New member
קצת מידע על המלונות המרכזיים

נתחיל עם מלון Cender שאני מכירה אישית, כי התגוררתי בו לפני כשנתיים וחצי. הוא נמצא במרכז העיר במרחק 10 דקות הליכה מהמגדל המחורץ, השוק והעיר העתיקה, אבל רחוק מחופי הרחצה. מדובר במלון מאוד צנוע ודי מיושן, אבל יש בו בריכה. האוכל (לפחות זה שמוגש במסגרת הדילים) לא משהו, אבל היתרון של המלון הוא כמובן המיקום המרכזי שלו. מלון Grida City גם אמור להיות מרכזי, אבל הרבה יותר חדיש ומאובזר מה-Cender, ולפי מה שכתוב באתר הבית שלו יש לו גישה לחוף Konyaaltı. עד כמה הוא באמת מרכזי, כדאי לבדוק. אפילו שווה לכתוב להם אימייל (הכל באתר שבקישור) או להתקשר. מלון Antalya נראה עפ"י התמונות לפחות קצת מיושן ועייף, למרות שמדובר במלון 4 כוכבים, ונדמה לי שמדובר במלון בסטנדרד דומה ל-Cender, אבל באתר הבית שלו נאמר שהוא שוכן על החוף. גם כאן כדאי לבדוק האם מדובר בחוף רחצה, כי עפ"י מיטב ידיעתי אין חופי רחצה סמוך למרכז העיר. שאר המלונות מרוחקים מאוד מהמרכז, בעיקר מלון La Mer שנמצא בכלל ב-Kemer, עיר נופש אחרת במרחק כ-45 ק"מ מאנטליה.

טליה ג

New member
הוא מלון מפואר ומרכזי

אבל החוף שצמוד לו סלעי וסוער ולא מתאים לרחצה. עד כמה שידוע לי אין בקרבת מרכז העיר חופי רחצה. איזור חופי הרחצה והקלאבים המפוארים הוא Lara.

גיאז

New member
מהנ המטבע בטורקיה

ואם אפשר אז אם יש לך עוד בתי מלון נוספים להציע שיתאימו לנו זה יהיה מצוין תודה רב על התשובת

המטבע

המטבע הטורקי נקרא YTL (לירה טורקית חדשה). אני אישית ממליץ על המלונות באיזור קמר ובלק, באנטליה "פלז" נחשב למלון מצוין. ואי-אפשר בלי מילה לטליה- שאפו על ניהול הפורום. אני כמכור לענייני טורקיה ובן לאב יליד טורקיה פשוט מלא התפעלות ממך, מה עוד שאת פולניה...

טליה ג

New member
חחח תודה../images/Emo6.gif

האמת, לפני 10 שנים גם אני לא הייתי מאמינה שאני אתאהב בטורקיה, אבל כשהגעתי לשם לראשונה ב-1998 פשוט כושפתי! מה שתאילנד, הודו או נפאל עושות לרוב הצעירים הישראלים, טורקיה עשתה לי! וברוך הבא לפורום
נ.ב בקשר למטבע הטורקי כדאי להוסיף שהערך שלו כרגע עומד על 3 שקלים בקירוב, ושהכי כדאי לרכוש אותו בטורקיה במשרדי החלפת כספים. בארץ קשה מאוד להשיג אותו, וזה גם לא הכרחי.

kopfschmerzen

New member
לא הכרחי

ניתן להשיגו בקלות בארץ אך לא משתלם להמירו ישירות משקלים כיוון שהמטבע לא נסחר בארץ כדי להמיר צריך לבצע המרה כפולה משקל לדולר מדולר ללירה כך שעדיף לקנות דולרים במחיר טוב ולהמירם במשרדי החלפת כספים בטורקיה ולקבל תמורתם מחיר טוב יותר.

טליה ג

New member
קשה מאוד להשיג אותו בארץ

כשרציתי מראש לקחת לדרך קצת לירות טורקיות, לא הצלחתי להשיג אותן בארץ - לא בבנק, לא במשרד החלפת הכספים, לא בדואר ולא בשום מקום אחר. רק בנתב"ג אפשר להשיג לירות טורקיות, אבל כפי שאמרת, זה לא משתלם כספית.

tsiporganeden

New member
האם עדיין קיים מלון דדמן? המלון שוכן קרוב

לים, מקסים ויפה מאוד, האוכל חבל"ז (הלכה הדיאטה) חיים פעם אחת לא? אבל רחוק מהמרכז, לקחנו דולמוש שהיה יחסית זול, ונהנינו מכל העולמות, אגב במלון עצמו יש בריכת שחיה, קאזינו, חמאם, ספא, וזה נופש באיכות גבוהה.

טליה ג

New member
בטח שקיים!

אני לא יודעת עד כמה הוא פופולארי היום, כי בינתיים נפתחו המון קלאבים מפוארים. באתר Tripadvisor שבו ניתן לקרוא חוות דעת של אנשים על מלונות בכל העולם, הוא זוכה לציון 3 מתוך 5. יכול להיות שביחס לקלאבים החדישים הוא קצת צנוע יותר, והאנשים היום מצפים להרבה יותר!

barometer

New member
מלונות מומלצים באנטליה

שני מלונות די קרובים למרכז וטובים מאד (על פי מלצות חברים ששהו שם) האחד פורטובלו שהוא קרוב לחוף הים, והשני הילסייד סו שהוא מלון ספא מפואר. אני הייתי מספר פעמים באזור ,אבל תמיד בקלאבים שהיו מרוחקים מן המרכז ,על השניים הנ"ל כאמור קיבלתי המלצות חמות.

טליה ג

New member
יש עליו חוות דעת טובות

אבל הוא נמצא ב-Kemer, עיירת נופש שממוקמת במרחק 45 ק"מ מאנטליה. המלון אהוב מאוד על תיירים מרוסיה.

גיאז

New member
לאור ההתפתחויות שיש כיום עם

המהפכה בשלטון הטורקי...מסוכן לנסוע לשם ?ולאנטליה בפרט?

טליה ג

New member
לא מסוכן בשום מקום

מדובר בהפגנות למען שמירת חילוניותה של טורקיה ואזהרה מפני בחירתו של רה"מ הנוכחי ארודאן שעומד בראש המפלגה האיסלמית לנשיא טורקיה. פרט להפגנות זה לא אמור להיות מאבק אלים, ובטח שיעדי התיירות לא ייפגעו מכך. אתם יכולים לנסוע לאנטליה בראש שקט! יש לציין שרוב פיגועי הטרור בטורקיה עד כה (בעיקר פיגועים קטנים באמצעות מטעני נפץ) בוצעו ע"י המחתרת הכורדית, שכאן אין לה כל קשר לדבר. משטרת טורקיה גם נערכת לקראת תקופה לא שקטה, ותהייה נוכחות משטרתית חזקה בכל מקום, כך שממש אין מה לחשוש. טורקיה היא אחת המדינות הבטוחות שיש, ואחד המקומות שהכי בטוח להסתובב בהם ברחובות, אפילו בשעת לילה מאוחרת.

למעלה