נופי פרת

נופי פרת

מקווה שכאן תוכלו לעזור לי. הייתי רוצה לדעת האם בנופי פרת יש בניה שהיא לא פרטית (של משפחות) כגון בתי אמנה או ישוב להשכרה (לא קראוונים). בכלל הייתי רוצה לשמוע תובנות על נופי פרת מכל בחינה אפשרית- קהילה, דתיים-חילונים, אוכלוסיה, ילדים ונוער, מחירים, מיסים וכד'. אני יודעת שזה פורום של כפר אדומים אבל זה המקום היחידי בו אני יכולה לשאול ולשמוע דעות אובייקטיביות של אנשים שגרים קרוב.

שקדאבי

New member
תשובה לבקשת מידע על נופי פרת

שלום לך, אנסה להשיב לשאלותיך בנושא נופי פרת. ראשית- אציג את עצמי: שמי אבי שקד, ואני מזכיר הישוב נופי פרת, וממקימי הישוב, ולכבוד לי לראות את הפורום המפואר של שכנינו הגדול- כפר אדומים. כפר אדומים שוכן בהמשך לתכנית אב (קו כחול) של כפר אדומים, וכך הוא מוכר במוסדות הרשמיים: "שכונת נופי פרת בכפר אדומים". הישוב מנוהל על ידי מזכירות האגודה (ועד מנהל), מתוקף חוק "זהות ועדים", והנושא עלה לכותרות בעת האחרונה (ועדיין לא דעך) עם נושא ועד מקומי, ולא נרחיב כאן בנושא. יש בנופי פרת 3 שכונות קרוונים: "השכונה המרכזית" סביב מגדל המים, "השכונה התחתונה" בכיוון מישור אדומים, ו"שכונת גבעה 468", שתושביה נהנים מסוג של אוטונומיה יחודית. עד כה בנינו בפועל 3 שכונות דיור: שכונת א/1- 33 בתים צמודי קרקע שנבנו על ידי מנהלת מתנדבת מקרב החברים, ומכילים 3 דגמי בתים בגדלים שונים. שכונת א/2- 29 בתים צמודי קרקע שנבנו גם הם באמצעות מנהלת מקומית. שכונה א/3- 19 יח"ד מתוכם 9 בתי אמנה, ועוד 10 בתים שנבנו על ידי התושבים (בנה ביתך). לציין כי התפוסה בנופי פרת גבוהה מאוד, כמעט כל יחידה מאוכלסת מיידית, ותושבים רבים פתחו בביתם יחידות להשכרה שמאוכלסות גם הם מיידית. קהילת נופי פרת מורכבת מחילוניים ודתיים, וכולם עוברים דרך ועדת קליטה שעושה עבודת קודש נהדרת. כיום בנופי פרת כ-130 משפחות (בתי אב), וסה"כ כ-500 תושבים, רובם ילדים. מרבית הילדים הם עד גיל תיכון. בתכנון המיידי- הקמת שכונה חדשה על "גבעת הבננה", בין נופי פרת למישור אדומים. אנו נמצאים בשלב חתימת חוזים, לקראת אישור תכניות לביצוע. עוד על נופי פרת את מוזמנת לקרוא בקישור: http://www.binyamin.org.il/?CategoryID=146&ArticleID=213 מקווה שהמידע סייע לך, אבי שקד

בוקר טוב לך אבי

תודה רבה לך על תשובתך ואודה לך באם תוכל לענות לי על עוד כמה שאלות. אשמח להסבר מהי "מנהלת מקומית". האם זו בעצם בניה של הישוב עצמו ואת בתים אלה אתם משכירים? אם יהיה ברצוני לעבור האם יש סיכוי שידרש ממני לחכות זמן רב לדירה פנויה (אני מדברת על בית ולא על קראוון)? בקישור שהבאת רשום ש 60% מהתושבים הם דתיים ו 40% חילונים- האם בפועל זה כך? האם זה מתוך עיקרון או שזה פשוט מה שנוצר ויכול להשתנות? מה המחירים? והמיסים? האם יש הוצאות נוספות כגון שמירה וקהילה שאינם כלולים במחירי המיסים?

שקדאבי

New member
בהמשך לשאלתך

כיוון שמדובר כאן בפורום של אנשי כפר אדומים, ולא של נופי פרת, אני לא רוצה להרחיב מעל במה זו. אני מזמין אותך להתקשר למשרד נופי פרת: 5355384, ולקבל את כל המידע הדרוש לך. בברכה, אבי

למעלה