נוער מרצ ז"ל

נוער מרצ ז"ל

לא. זה לא הולך להיות כתב ביקורת חריף כנגד התנועה, שבמהלך חסר תקדים שולחת את הפעילים שלה לחפש תנועה אחרת, בית פוליטי-חברתי אחר. אני לא אכתוב גם דברי פרידה נוסטלגיים על כמה שהתנועה הזאת תרמה לי במישור האישי, ובמישור אחר, רחב יותר. למען האמת, אני לא יודעת מה לכתוב. אני כועסת, אני מאוכזבת, אני בכלל חושבת שמדובר בהחלטה הזויה, שלפחות מבחינתנו לא היו לה שום סימנים מוקדמים. סניף באר שבע (ע"ע המוספד) היה עד לפני חודשיים אחד הסניפים הכי גדולים בארץ, מנה בין 10 ל-15 פעילים קבועים. עם מותם בצבא/שנת שירות של רבים מפעיליה, נותרנו מיותמים מפעילים. כיום הוא מונה בערך 5, עם פוטנציאל גיוסים עז. אנחנו לא יותר דפוקים משאר הסניפים. אני לא מתכוונת לצעוק "אפליה! אפליה!" רק בגלל שאנחנו סניף פריפריאלי משהו, כי ברור לי שאנחנו נסגרים מסיבות אדמינסטרטיביות ותו לא. אין משאבים לשלוח ש"ש לבאר-שבע המרוחקת, אין משאבים, בשנת בחירות, לבנות את הסניף מחדש. להתראות, אנחנו סוגרים אותו כי אין ברירה, כי אי אפשר עכשיו, כי בטווח הארוך יועיל יותר לסגור סניפים, כדי שנצליח להשתלט עליהם, מאשר לטפח אותם ולהשקיע בהם משאבים. נשמע קצת ממורמר. אבל זה רק כי זה בא לי בהפתעה. רק כי אנחנו לא שונים מכל סניף אחר, שעובר תהפוכות של תחילת שנה, בשנה שהיא במקרה אחת מהקשות ביותר שידעה התנועה. אני מקווה שנצליח להשתקם, שנדריך את עצמנו, או שנמצא לעצמנו בית פוליטי שהוא לא נוער מרצ. באופן אישי, אני תוהה מה ההחלטה הזאת אומרת על מצבה של התנועה. סניף באר שבע הוא לא אחד מהסניפים הקטנים הללו מהמרכז, כאלה שאפשר ביום ראשון לסגור וביום שני לפתוח, כי הוא ממוקם מול המרכז של מרצ, מעבר לכביש. זה לא סניף שעדיף לסגור בהעדר משאבים, כי הפעילים שלו יעברו לסניף אחר, גדול יותר וזה יחסוך התרוצצויות של הש"ש. זה לא סניף שאפשר לאחד עם סניף אחר, כולם כבר נסגרו, בדיוק בגלל חוסר היכולת להשקיע משאבים. אשקלון, אשדוד, ועכשיו באר-שבע. אני מניחה שלפחות לא נצלח לטרוד עצמנו בסוגיית האיזורים הידועה לשימצה, עם מחיקתו של איזור דרום .. בהחלט פחות אדמינסטרציה. כבר ראיתי תקופות קשות יותר. מאז ומתמיד נהגנו להסתכל באירוניה על פעולות שבהן אתה יושב לבד מול הש"ש... זה לא קרה כבר שנתיים, למען האמת. עברנו דרך ארוכה למדי מאז. ודווקא עכשיו התנועה החליטה לחסוך מאיתנו את המצב הזה, עם החלטתה למנוע מאיתנו את הש"ש.. למרבה האירוניה, סניף ב"ש אפילו לא הגיע למצב כזה. יש פעילים. לא רבים מהם, הם כבר לא נוהרים בהמוניהם, אבל אפשר לגייס. התנועה מתנגדת, מסתבר. צר לי.

eviv

New member
צריך להשקיע

נוער מרצ הוא כח פוליטי גדול אנחנו הרבה יותר פעילים מאשר תנועות אחרות מישהו ראה פעם נוער מהליכוד נוער העבודה? אני חושב שמרצ עושה טעות שלא משקיעה בנו אנחנו הכוח העיקרי שלה ברחובות במיוחד שזוהי שנת בחירות וצריך להשקיע הרבה כדי שיהיה יותר תקציב בשנה הבאה (נותנים כסף פר ח"כ) מה הנוער צריך ? כצט מימון טלפונים שעושים לאנשים שאנשים לא יתבאסו ושההורים יפסיקו להתקרצצ גיוסים עדיין לא מתקיימים אצלנו כל הזמן מסיבות שונות פעם השש אמרו אחרי החגים אחר כך הופל עלינו דומה שמרצ שככחה אותנו דווקא עכשיו זוהיא שנתבחירות וצריך להשקיע בכוח הפוליטי שלנו אביב עכשיו אני כבר סילבריטי (מעריב) סניף ר"ג חוצה גבולות

girlcott

New member
זאת לא הנקודה..

ואם כי אתה צודק, אין לי ספק שיש המון חשיבות בכך המרצ תשקיע בנוער שלה ... זאת לא הנקודה כאן. סגירת הסניף נבעה ממחסור בכח אדם- ש"שים- מתנדבים. זה לא קשור בתקציב באמת. זה קשור באנשים. בטיפוח התנועה ופעיליה. וכשסוגרים סניף בעל מטויבציה ורצון כי הש"ש נדרשים להתעסק בעיניינים שמרצ דורשת מהם לעשות כדי להוכיח יעילות מיידית, ולכן אין להם זמן, אז כנראה שמשו דפוק בתנועה. אם לא יתחילו לטפח את הסניפים, שנה הבאה גם לא יהיו ש"שים. אני, אישית, אם כי שקלתי זאת בעבר, לא רוצה להיות ש"שית בתנועה שנראית כמו שהיא נראית היום. צקווה שהבחירות שכנראה יהיו בקרוב קצת יאוששו את התנועה... --רוני. כועסת ומיואשת.

תגובה לסניף ב"ש ובכלל

שלום לכולם, קראתי בעיון רב את דברי כל הטוענים בשרשור הנוכחי. כידוע, חזרתי לתנועה כמנכ"ל רק לפני חודש בערך, וגיליתי מצב חדש. מרבית הסניפים צריכים מעורר ,ש"ש, בשביל לפעול.מרבית הסניפים צריכים אותנו הצוות הבוגר בשביל לעשות משהו עם עצמם מעבר לפעולה,אם אכן הם טורחים להגיע אליה. מרבית הסניפים לא עושים פעילויות פוליטיות וחברתיות באופן תדיר. נכון, יש בעיה חמורה של כח אדם. היא אינה תלויה תמיד בתקציב, אלא, גם בבחירות שעשו הש"ש והצוות הבוגר לעיצוב הצוות הנוכחי. לסניף ב"ש, אני אהיה הראשון שאחזור להפעיל סניף אצלכם עם הדרכה מסודרת שבועית, גם במחיר שאני אגיע להדריך, אבל יש למטבע שני צדדים. צד התנועה אותו אני מתחייב לפתור, מותנה בצד החניכים והפעילים.אותם גורמים חשובים אשר בשבילם יגיע מדריך מת"א-כי זה חשוב. זה חשוב לנו ,כולנו, באופן אישי להשאיר את סניף ב"ש,אימפריה כבעבר, ואני בטוח שזה חשוב גם לכם. לכן, במקום לבכות על חלב שנשפך, אני מציע לפתוח בתוכנית גיוסים מלאה ולהביא את אותם עשרות פעילים שעדי מדברת עליהם. להחזיר פעילים ישנים ולחזור לפעילויות פוליטיות וחברתיות. לחזור למרכז העניינים ולא לוותר ולהשאר בצד. מאד קל להעביר ביקורת על צוות הש"ש ולהגיד שהם מכשול התנועה כי הם לא רוצים לנסוע לפריפריה. האם לדעתכם זה באמת המצב? אולי הם לא נוסעים כי אין למי וכי במהלך שנת הפעילות הזו לא התקיימו פעולות סדירות ,אלא, מועדון חברים של 3-5 חברים. אני רוצה גם לבטל את הטיעון לגבי דרישות מרצ. "אין חכם כבעל ניסיון" אומרים, ואני כבר עוד מעט 7 שנים בתנועה יכול רק להעריך את הפידבק שמרצ נותנת לש"שיה. בתנאי הפתיחה הקשים מאד שעמדו מולם,מספרם מול כמות המשימות, מצב הסניפים,רמת הפעילות וכו. למרות המצב הכלכלי הקשה ,מרצ משקיעה בנוער הרבה יותר מכל אגף או מחלקה אחרת. לראייה, למרות שמחלקות אחרות מצמצמים או סוגרים, אצלנו השאירו את התקציב עפ"י ההבטחה גם לשנה הבאה. ראשי מרצ מסייעים לנו גם בפרוייקטים על מנת להוזיל אותם משמעותית, וזאת על מנת שנוכל לקיים פרוייקטים רבים. לגבי טלפונים בבית ועזרים:אין לנו כסף. צר לי. גם אני משלם מכיסי את חשבון הטלפון בבית ,גם אם מדובר בשיחות לתנועה. במקום זאת, אני בטוח שתסכימו איתי כולם שכדאי שיהיו מבנים לכל הסניפים שישבו בגשם עוד מעט (שרון,רעננה צעירה,כפר קרע וכו´). בואו נשנס מותניים כולם יחד באמצעי כ"א והיכולות הכספיות העומדים לרשותנו, ונפסיק לבכות על המצב. בפעולה אקטיבית יהיה סניף ענק לא רק בב"ש ,אלא, בכל אחד מן הסניפים בארץ. ברכות ,אגב, לסניף ר"ג שמקים את עצמו עם משאבי כ"א העצמיים ועושה פעילויות רבות!!! כך צריך להתנהל סניף!!!! בטוח שהמצב רק ישתפר.מחכה לכולם בעצרת לזכר רבין,מלאי רצון לפעול, עם חולצות נוער ויצוגיים לתנועה איתה הגיעו. רוני פרומן

eviv

New member
תגובה לרוני

קודם כל שלום בקשר לטלפונים אתה זה שמשלם אבל לדעתי אתה מקבל משכורת מהמפלגה... בקשר לסניף ר"ג הסניף פועל כבר במשך יחסית הרבה זמן בתוך קניון כן קניון אתה בטח יודע אבל האחרים שלא יודעים כן אל תתפעלו הסניף שלנו עבר לקומה השניה של קניון ליד המסעדות ובית הקולנוע מפאת פחד של מתנכלים בחיינו לא אמסור את שם הקניון זה סניף-אנחנו הרמת-גנים משהו מיוחד... אביב סניף ר"ג חוצה גבולות

EverMan

New member
ועוד איך רואים - לא פחות ממכם.

מה עוד שהסניף שלנו למשל בב"ש - מונה קרוב ל30 איש , ולא 10-15 בתקופות טובות .. גם אנחנו עכשיו בתקופת שפל ... אבל עדיין ... לנו אין ש"שינים. לנו אין תקציב ענק... ועובדה שאנחנו נראים בשטח לא פחות ממכם (רק שאנחנו לא עושים פרובוקציות כמו להפגין לכם מחוץ למרכזים).

שמח שבאת לפורום שלנו

בבקשה קרא את כללי הפורום. אחד מהם הוא שבדיון תוך תנועתי אנו לא מסכימים לעירוב מבחוץ, בכל שאר הדיונים אתה מוזמן להביע את דעתך ואף נשמח אם תפתח נושאים. יקירי, הגאווה של מפלגת העבודה לא מעניינת אותנו בפורום זה . אם הייתה בכלל מכיר את האירועים מאחורי מה שנכתב הייתה אולי יכול להבין, אבל בבקשה תחסוך מאיתנו את הגאווה. אין מה להשוות בין נוער מרצ לנוער עבודה כיוון שאין בהם אף דמיון ולא הקטן ביותר (לא בתקופת בחירות). נוער מרצ היא תנועת נוער ולא נוער מפלגה אם תבין את ההבדל הקטן הזה כבר ההתחלה תיהיה טובה יותר. בתודה עמרי

EverMan

New member
אם אתה רוצה לבדוק

ולהיכנס לדקויות. גם נוער העבודה היא תנועת נוער. ההבדל ביניהם שהיא לא מוכרת ע"י משרד החינוך ואין לה ש"שינים וזאת משום שאנחנו לא עושים פעולות על בסיס שבועי. אלא על בסיס מתי שנוח. ואני לא מדבר על תקופת בחירות , נוער העבודה פעיל כל השנה ומארגן דברים כל השנה ולא פעיל רק בבחירות.

למעלה