נוער מרצ בת"א

אביעד 161

New member
נוער מרצ בת"א

הי מאז הבחירות אני מתחיל להרגיש יותר ויותר דאגה לעתיד המדינה ותהליך השלום. מאז ומתמיד הייתי שמאלני בדעותי, ותמיד הייתי פעיל באופן לא עיקבי בפעילות פוליטית לפני בחירות, לסירוגין במרצ ובעבודה. במערכת הבחירות הנוכחית לא הייתי יכול להיות פעיל בגלל בעיות רציניות בלימודים שנבעו מהזנחה של שנים בלימודים, בכל מקרה ננתי את הפוש ויצאתי מהצרות - ועכשיו אני מרגיש חובה מוסרית לחפר על אי-השתתפותי בבחירות :) חשבתי להצטרף לתנועת נוער פוליטית של השמאל בתל-אביב, אף פעם לא היתה לי העדפה ברורה בין מרצ לבין העבודה מהבחינה הזאת שאני מתחבר לדברים של חברי שתי הסיעות. אני יודע שקיים נוער עבודה פעיל יחסית בתל-אביב (ראיתי שיש להם אתר אינרנט) אבל לפי מה שהבנתי נוער מרצ זאת תנועה הרבה יותר מאורגנת ויותר רצינית מנוער העבודה. בכל מקרה, מישהו יכול לספר לי קצת על הפעילות בתל-אביב?

נוער מרצ כעקרון

ולאו דווקא בתל אביב, היא פשוט מאוד הרבה יותר תנועת נוער מנוער עבודה. נוער עבודה מתאפיין בהצטמצמות די מעיקה לפאן המפלגתי, בעוד שנוער מרצ היא באמת רב תחומים וגם הרבה הרבה יותר קרובה להוויה של תנועת נוער. מעבר לזה, ולפני זה בעצם, קיים האספקט האידיאולוגי המהותי, שניתן להרחיב עליו במשך אלפי שרשורים.. אבל כעקרון חשוב שתדע שבנוער מרצ, במקביל לשאיפה לעשייה שמאלית משמעותית ולא 'מתונה' מדי, יש פלורליזם ברמות עמוקות וגבוהות מאוד, מאחר ואחד העקרונות המנחים העיקריים של התנועה הוא עקרון הטלת הספק. רבים נכנסו לנוער מרצ בעמדה מסויימת ויצאו ממנה בעמדה שונה לחלוטין. אז שווה לפחות לנסות.

נוער מרצ בת"א...

היה פעיל מאוד במהלך הבחירות ונשאר כזה גם עכשיו. אנחנו נפגשים בימי חמישי בשש בסניף של המפלגה בת"א, רח' פינסקר 25. השבוע מתוכנן משהו קצת שונה שיכלול הפגנה כנגד התכנית הכלכלית החדשה. אתה מוזמן להצטרף, צור קשר כשאתה יכול
אמיר 051 571 832

Yanchu

New member
לאביעד!

כשאתה בוחר להצטרף לתנועה פוליטית, אל תעשה זאת מכיוון שמרצ היא תנועה מאורגנת יותר מהעבודה, אלא בגלל שאתה מעדיף את מרצ על-פני העבודה. אני, בפעיל בנוער מרצ ובסניף ת"א, וכאחד שהביע את התנגדותו בעבר לחדירת גורמים קיצוניים שמאלנים למפלגה, ארתע מכך שמישהו שבעד העבודה יצטרף למרצ. מכיוון שאמרת שאין לי העדפה ברורה, כדאי לך להצטרף, לגבש עמדה ברורה, ולשקול את המשך הפעילות שלך בתנועה.

למעלה