נוער מוביל נוער....

נוער מוביל נוער....

נוער מוביל נוער, למי שלא יודע זהו אחד מהעקרונות הגדולים ביותר של נוער מרצ. רציתי לפתוח דיון, מה זה "נוער מוביל נוער" בשבילכם? האם אתם חושבים שהעקרון הזה מיושם בנוער מרצ? האם הוא עובד / נכשל בנוער מרצ? למה? כיצד אתם חושבים נוער מרצ יראה אם יבוטל העיקרון של נוער מוביל נוער? והאם הוא בכלל קיים היום? מקווה לדיון פורה. אלון.

נוער מוביל נוער ואני.

נוער מוביל נוער הוא אחד העקרונות המבדילים את נוער מרצ מתנועות נוער אחרות. בעלי התפקידים ומחליטי ההחלטות נבחרים או יוצאים מתוך הנוער. עצם הגדרתם של הש"שים ככלי בידינו ממחיש את המדיניות לפיה הנוער הוא הקובע. מלבד מקרים יחידים בהם הש"שים מבצעים את העבודה הארגונית במקום הגופים או האנשים היחידים (הרשמות לסמינרים וריכוז פעילויות שהייתי עד לכך שהנוער כשל בביצוען ועל כן הש"שים לקחו אחריות), אין לי ספק שבכל התחומים העיקרון מיושם על הצד הטוב ביותר: החומר הכתוב מנוסח על-ידינו, הפעילויות מאורגנות ונעשות על-ידינו, ההחלטות מוחלטות על-ידינו, אנחנו מובילים את עצמנו ונעזרים בש"שים. לטעמי עיקרון נוער מוביל נוער הינו חיוני ואל לנו לבטלו בשום תנאי. גם במידה שהנוער הוכיח עצמו כמי שלא מסוגל להנהיג את עצמו באופן עצמאי, הפתרון יהיה בחינוכו לעצמאות ולא בנטילת אחריות מצד מבוגרים. העיקרון מפתח אצל כל פעיל מנהיגות ויוזמה, הייתי מגדיל לומר שזהו העיקרון החשוב ביותר בתנועה מבחינתי. במקרה של ביטול העיקרון יונהג הנוער ע"י מבוגרים וייראה כקבוצה של פאסיביים שלא מסוגלת לעשות דבר בעצמה. פיכס. מאור.

נוער מוביל נוער ואני

"אין לי ספק שבכל התחומים העיקרון מיושם על הצד הטוב ביותר" אני לא יכול להסכים איתך, כי אם העיקרון היה מיושם כמו שצריך, הייתי אמור להרגיש אותו יותר. אולי החומר נכתב על ידי אנשים בתנועה, אבל כמעט תמיד על ידי אותם אנשים. גם הפעילויות לרוב מאורגנות על ידי אותם אנשים, או שאנחנו פשוט מצטרפים לפעילויות של מרצ או תנועות אחרות. "העיקרון מפתח אצל כל פעיל מנהיגות ויוזמה" העיקרון לא מפתח מנהיגות ויוזמה, מנהיגות ויוזמה מקיימות את הרעיון. אי אפשר להגיד - עכשיו יש נוער מוביל נוער - ולצפות שזה יפתח מנהיגות. אם לא תהיה מנהיגות, גם לא יהיה נוער שיוביל נוער... אני לא חושב שנוער מוביל נוער זה משהו שאפשר לבטל או להשאיר, זה משהו שצריך ליצור, הוא צריך לבוא מהפעילים. כרגע אני לא רואה את העיקרון הזה ממומש בתנועה כולה, הוא כנראה מאומץ רק על ידי כמה פעילים שמרימים דברים... אולי אם אותם פעילים יהיו דוגמה לאחרים, נוער מוביל נוער יהיה יותר מעיקרון ובאמת יתקיים בתנועה.

יותר קל להגיד מלעשות.....

כיצד להעביר את עיקרון נוער מוביל נוער לפעילים, זו שאלה טובה. נכון שהמצב האידאלי זה שפעילים מסויימים יהוו דוגמה לאחרים, אבל יותר קל להגיד מלעשות, מצד אחד תגיד שאם פעילים יעשו וידחפו וינהיגו אז פעילים אחרים יצטרפו עליהם וגם יעשו, מצד שני... פעילים אחרים עלולים פשוט להגיד: "טוב, יש כמה אנשים שעושים הכל אז אני אהיה רק בורג במערכת (הניק שלך הזכיר לי את המושג) ולא אעשה כלום". בתקווה לדיון פורה שיעלה כמה רעיונות טובים כיצד מעבירים את העיקרון מאידאל למציאות. אלון. נ.ב. - פעילים וותיקים מוזמנים לרשום אולי כיצד ניסו ו/או הצליחו להעביר את העיקרון בימים עברו, ונוכל לבחון את הרלוונטיות של המתודות האלה היום.

דבר נוסף...

אמרת שלדעתך מנהיגות ויוזמה מפתחות נוער מוביל נוער, ומאור אמר שלדעתו העיקרון מפתח מנהיגות ויוזמה. אני מסכים עם שניכם למעשה, אני חושב שזה דו-צדדי, ואני יכול לתת את הדוגמה האישית שלי, היכולת ליזום דברים, להנהיג, להוות דמות בולטת וכו´ (יש באמת המון דברים שנוער מרצ נתן לי) קיבלתי מנוער מרצ, זה קרה כי נוצר וואקום מנהיגותי... לא היה מנהיג בסניף שלי באותה תקופה ונשאבתי לתוך הוואקום, ולאט לאט זה פיתח אותי... כמות היוזמות אז אצלי הייתה אפסית למדי, ובדר"כ קרתה רק כאשר ישבו לי על הראש. כמה באמת יכולתי לכנות את עצמי מנהיג באותה תקופה, אני באמת לא יודע. בקיצור הדבר הוא דו-צדדי, מצד אחד מנהיגות ויוזמה מפתחות נוער מוביל נוער, מצד שני עצם העיקרון מפתח מנהיגות ויוזמה. הדבר היחידי ששונה היום אולי, זה שאע"פ שיש וואקום מנהיגותי ענק, אנשים לא נשאבים אליו (או שמעט מאוד) מדוע זה קורה? אולי אנשים לא מעורבים מספיק בנוער, אולי אנשים רואים את התפקידים בנוער כעונש ולא כמשהו שבאמת מוסיף המון (באמת!) לאופי שלך, ובכלל ההרגשה הטובה עם עצמך שאתה יודע שאתה תורם.

אין לי מושג על מה אתה מדבר....

אני לא יודעת מי אתה (כי לא טרחת להזין את האינפו שלך...) אבל אני רוצה להגיד לך שאין לי מושג על מה אתה מדבר אצלי באיזור פעילים מתקשרים אליי כדי להעלות נושאים בהנהלה הסניפים מעלים רעיונות בעצמם (ולא רק יורי הסניפים כולם.....) נכון יש אנשים שהם יותר דומיננטיים אבל זה לא קשור לנוער מוביל נוער זה קשור לאדם... שום הנהגה ושום עקרון לא יצליחו לשנות את זה. וחץ מזה נצא מנקודת הנחה שאותם פעילים עושים את הכל זה עדיין בא מתוך הנוער עדיין דברים שמפריעים לנו וזה לא בא מאיזה גוף עליון... וזה העעקרון בנוער מוביל נוער ולחכן אני חושבת שאנחנו מבצעים אותו בהצלחה דיון נעים גיאלי נ.ב התגובה הזו מוקדשת לאלון....

תגובה באישון ליל.

התנועה בנויה באופן כזה שהנוער הוא היחיד שיכול להשפיע ולעשות. המקרים בהם הש"שים תפסו את מקום הפעילים הם מקרי חירום בהם הפעילים לא מילאו את תפקידם כהלכה. רתיעתם של רבים מצוותים ומועדות מוכרת לי עוד מימי הצטרפותי לתנועה. החוכמה היא לעודד יוזמה, ביצוע ומנהיגות גם אצל פעילים שאינם בעלי תפקידים, גם אצל הפעיל החדש שנראה מלא מוטיבציה. אתה צודק, העיקרון אינו ממומש על הצד הטוב ביותר. עיקרון נוער מוביל נוער ממומש, אם כי בתחום הזה הוא מעט צולע. האידיאל הוא שכל הנוער יעשה, לא רק הצוותים והועדות. אז נוכל לומר שהעיקרון חי ובועט. והערת אגב בקשר לביטול העיקרון - זה הכי פשוט בעולם, אם רוצים. כל שעלינו לעשות הוא לבטל את התפקידים ואת הגופים ולהטיל את כל האחריות על הש"ש. אני מניח שאפרוש מהתנועה במצב כזה. מאור.

N.D.R

New member
שכחת משהו....

שכחת משהו, מאור נוער מוביל נוער זה לא הרשמות, ארגון וטלפונים נוער מוביל נוער זה היוזמה, האיכפתיות, הרצון והאמונה בזה שאנחנו יכולים לשנות והעיקר - מדובר בלקיחת האחריות של כל פעיל ופעיל על הנושאים שמפריעים לו ולעשות משהו בנידון אתה רואה משהו כזה בתנועה?אנילא כל כך רואה, גם לא בעצמי בתור פעיל. גם לא בהנהגה הסניפית והאוזרית וגם לא בהנהגה הארצית.

רשימה חלקית...

של פעילויות שהנוער יזם והוציא לפועל לאחרונה:
איסוף מזון לאוכלוסיה פלשתינית - סניף ב"ש וסניף חיפה - ארגון עצמאי לחלוטין, סניף חיפה אף כתב מנשר מיוחד למען הפעילות הזו.
את כל מבצעי הצמתים שנערכו בימי שישי האחרונים יזם הנוער, חלק נכבד מהמנשרים ומהדבקיות אף הוכנו על-ידי פעילי הנוער הארגון הפרקטי (שאני מסכים איתך שהוא החלק הפחות קובע ופחות חשוב) נעשה אף הוא ע"י הנוער.
קייטנות חנוכה כולן תוכננו ע"י פעילי הנוער והש"שים ליוו אותן בלבד.
הפעילויות בנושא חוק השבת - ראה מבצעי הצמתים.
ההפגנה שהתקיימה לאחר סמינר ציונות נחלה הצלחה היסטרית - הנוער אחראי לה, והפעם לא רק הגופים אלא גם הפעילים שאינם בעלי תפקידים. אני מדבר על כתיבת שלטים, שירת סיסמאות וכו´ וכו´. כל אלה עולות בזכרוני בשעה זו של הבוקר. אתם מוזמנים לשרשר נוספות אם חשתם קיפוח, אך אני מניח שהנקודה הועברה. מאור.

בילבול

אני חושב שאנחנו מבלבלים קצת בין נוער מוביל נוער לבין נוער פעיל. יש בתנועה אנשים שעושים. יותר מזה, יש בתנועה אנשים שמארגנים פעילויות. אבל האם זו כל המשמעות של נוער מוביל נוער? אני לא ממש בטוח בזה. נוער מוביל נוער בנוי גם מהחלק של הנוער שמוביל, כלומר-עושה, אבל גם מהחלק של הנוער שהוא מוביל לפעילות. נוער שעושה ויוצר עשיה גם אצל שאר הנוער. נתת דוגמאות להרבה פעילויות שהנוער אירגן אבל לא בכולם היה שיתוף גדול כל כך של אנשים שלא אירגנו את זה. אפילו לצמתים כבר לא מגיעים כל כך הרבה אנשים, רק האנשים שקובעים צמתים ועוד כמה פעילים קבועים. השאלה היא מזה נוער מוביל נוער, נוער במוביל את עצמו, או נוער שמוביל גם נוער אחר?

אולי כאן זה הזמן לפתוח את השאלה....

מה זה בדיוק נוער מוביל נוער? ואנשים, אני אשמח אם תזדההו... (גם אם אתם ש"ש וחיות אחרות...)

^Meri^

New member
אפשר להזדהות בתור חיה אחרת?../images/Emo13.gif

בכל אופן, בנקודה זו אני חייבת להסכים עם בורז במערכת(יש לך גם שם?
), לדעתי הרעיון של נוער מוביל נוער, הוא שאנחנו בתור נוער מעובר פוליטית, שאיכפת לו ורוצה לשנות משהו, נוכל לעזור לשאר הנוער, שקצת פחות פעיל, קצת פחות מראה מעורבות ואיכפתיות, ונפעיל אותו. כמו לדוגמא לארגן מבצעי התרמה בשיתוף אחרים(אם הנושא לא יותר מידי מעורר מחלוקת, כמו לעשות התרמה לבית תמחוי, או בשביל אמיר- בית הסעדה, אנא ארעף
), כמו לדוגמא לארגן הפגנות בהן ישתתפו אנשים שלא מעוניינים להיות חלק מנוער מרצ אבל מזדהים איתנו בנושאים מסויימים וישמחו לעזור בנושא זה. לי יש המון חברות שמסכימות עם חלק מהפעילויות אבל בכלליות לא, לכן הן לא מצטרפות. אבל אם יהיו פעילויות בהן יקחו חלק אנשים לא מהנוער, הן ישמחו לבוא. אני חושבת שפה אנחנו בהחלט מפספסים נקודה חשובה בנוער מוביל נוער. כי נקודה של נוער יוזם, תמצאו גם בתנועה האהובה עליכם, הצופים. שם יכלתי בשמחה לארגן טיולם, מבצעים לניקוי היער השכונתי, ופעילויות שונות להעלאת המורל לשכב"ג...ככה שאולי נוער מרצ צריך להתבלט בלהעביר פעילויות שונות לנוער הלא כל כך פעיל פוליטית, ואולי בכך לעורר אצלו מחשבה. ומי יודע, אולי יצא לנו מזה כמה פעילים חדשים
אתם לא תאהבו את זה, אבל בפעילות עם הקהילה, הצופים אפילו יותר טובים. הם עושים הרבה פעילויות עם נוער שלא בצופים. אז לפני שטלי עושה מורל על כיף בצופים, כן ערכים, לא ערכים, תחשבו מה אנחנו עושים עם הערכים שלנו. כי לדון עליהם, ולחשוב, ולעשות צומת של 2, או במקרה הטוב 9 פעילים, אני לא רואה את זה משנה את העולם. אני לא באה להטיף. אני גם לא פיניתי יותר מידי זמן בחצי שנה האחרונה כדי לנסות לשניות יותר מידי דברים. גם לי היו עליות-ירידות מוטיבציה בצורה לא ברורה. אבל אולי הגיע הזמן שנתעורר, ונפסיק לנסות להבין מה זה נוער מוביל נוער, אלא פשוט נחפש את הדרך שלנו להוביל נוער. כי זה סיסמא נורא יפה, אבל אני לא בטוחה שאנחנו עושים איתה משו. עד כאן הטפת המוסר. סליחה. וואו אני מרגישה ממש מתנשאת....אני לא אני לא אני לא...גם אני הייתי לא בסדר. אני מבקרת גם את עצמי. באמת.
ילדה עם יותר מידי רגשות אשם כשהיא אומרת את דעתה

^Meri^

New member
סליחה על כל טעויות הכתיב...

איחרתי את המועד ללכת לברר עם יש לי דיסלקציה, ממילא בביצפר זה כבר לא יעזור...אז אני מחליפה אותיות. קורה לכולנו. אני יודעת שזה לא בורז, זה בורג...חפיף...נגיד שזה השעה

ההודעה הבאה, לא רלוונטית לדיון...

למי שתהה לאיזו הודעה התכוונתי, התכוונתי להודעה שעכשיו אתם קוראים, ההודעה שלי. אני רוצה להדגיש רק דבר אחד בדברים שלך: "הצופים. שם יכלתי בשמחה לארגן...ופעילויות שונות להעלאת המורל לשכב"ג..."
(המבין יבין)

^Meri^

New member
אני תוהה...

אם אותו מבין אמור להיות אני, כי מה שאני הבנתי זה התדבחות על הצופים. יופי. חיחי מירב היתה בצופים and dammmm proud of it
אז תתחילו לקלוט, שזה שהצופים לא מזוהים פוליטית לא אומר שהם לא שווים כלום. הם מארגנים טקסים לקהילה, והם מערבים אותה, והם כן הולכים ומחלקים סופגנית בחנוכה, מה שלסניף שלי לא יאה לעשות. אז יופי, תרדו עליי. אני לא צוחקת, אבל גם לא נעלבת. רק רואה בזה עוד דרך להחזיר אותנו לדיון החשוב(אלון, די להתחכם
), מה אנחנו עושים כדי לשנות משהו
מחכה לעוד הערה חכמה של אלון, שאני ממילא לא אבין...

holy_sheep

New member
צער ויגון...

אנשים, חולמים, אידיאליסטים, וחברים יקרים. כשהצטרפתי לתנועה, זה בהחלט יהה עקרון שהדהים אותי... גם אני נסחפתי לתוך המערבולת הזאת, של נוער מוביל נוער. הגעתי למז"א והייתי מודהמת... ילידם בני 14-16 (פחות או יותר) מנהיגים קבוצת נוער אחרת, ארצית בנוסף לכל, ויש איזה רוני אחד- אדם חייכן ועצבני (לזמנו) שהיה כפוף- לאותם אנשים שהיו במז"א! וואו!!! (..הנאיביות) הדינוזאורים עזבו, והסניף שלי נותר חסר עמוד שדרה. עברו שנתיים, והמנהיגות נותרה לקבוצה שלי. הקבוצה שאני ועוד ארבעה אנשים הקימו... א-נה-ח-נ-ו היינו עכשיו האנשים האלה שהסתכלתי עליהם פעם בהערצה. אחל´ה תנועה, אח´לה בטחון שנבנה כאן עם הדורות. העניין הוא שאני לא בטוחה שהצליחו להעביר לי איך להיות מנהיגה. כן, הייתי בשני סמינרים, אבל עדיין- כל פעם שניסתי להרים פעילות (טובה או גרועה), איכשהו זה תמיד נפל באיזשהו שלב. מעצבן. בכל אופן, אני חושבת שזה עקרון קיים, עקרון שאנשים ממש רוצים לממש. אני יודעת על עצמי, שאני כן מוותרת על סרטים וחברים (וירקות אחרות) כדי לארגן איזה פעילות, וגם אנשים אחרים אוהבים לראות את עצמם כמקריבים משהו מחייהם הפרטיים- כדי לשנות משהו במדינה. זה כייף איפשהו. העניין הוא שבכל העניין הזה, רק האנשים שהצליחו ללמוד איך עושים את זה, מצליחים. כן, ברור שאני מנסה להעביר לסניף שלי את החשיבות של הנהגה, אבל אם אני לא מצליחה להרים פעילויות, מי אני שאלמד אותם? זה עקרון חשוב, אך לפי דעתי, מבוצע רק ע"י אלא שיכולים (ולאו דווקא כל מי שרוצה). וזה חבל. מקווה שתרמתי משהו למרות שמסופקני... לילה טוב אנשים may the power be with you נ.ב משתתפת בצערם של נפגעי הבת מצווה בחדרה ומצטרפת למאבק הנכים

מנהיגים נבנים עם הזמן....

גם לי לא היה מושג פעם איך להנהיג, מה זה בכלל, או מה לעשות... נוצר וואקום מנהיגותי בסניף שלי באותה תקופה, אני נכנסתי אליו, בצורה מוזרה למדי הסניף שלי אז היה מבודד למדי, לא הייתי בקשר רציף עם היו"ר אזור, לא היה לי שמץ של מושג מי היו"רי סניפים האחרים ובקושי הכרתי אנשים מעבר לסניף שהייתי בו (והסניף לשעבר שלי) אבל אם הזמן זה נבנה בי, ומה שלימד אותי הכי הרבה זה בעיקר הטעויות שעשיתי, והוו... היו המון כאלה, וזה קורה לי עם כל תפקיד חדש שאני נכנס אליו, יו"ר סניף זה בכלל לא דומה ליו"ר אזור, ויו"ר אזור זה בכלל לא דומה לסיו"ר ארצי, לכל התפקידים יש משהו חדש שצריך ללמוד מהם, וזה לפעמים לוקח הרבה זמן, תסכול, עיונות, עצבים, טעויות ומה לא... אם את מפחדת להרים דברים בעצמך, חוששת שלא תצליחי, תנסי להרים יוזמות ודברים דרך המנהיגות הקיימת, אני בטוח שהיא תשמח לעזור לך... ותקבלי את זה, שיכול להיות שגם לא, יכול להיות שיוזמה מסויימת שתנסי להרים לא מעניינת את הסניף / אזור / תנועה... אבל זה מבחינתי הסיבה הכי הכי לגיטימית בעולם לא להרים משהו, אז ניסית וזה מה שחשוב. אל תתיאשי, כל מנהיג ישמח לקבל פעילה שמנסה להרים דברים, כל מנהיג ישמח לפעילה שתתקשר אליו עם יוזמות גם אם הוא לא אוהב את כולן!

holy_sheep

New member
אלון מתוקי...

ניסיתי למצוא אותי באיציק- אבל אתה מתעלם (בטח עבודות....) אם הייתי כולה לפנות אל "המנהיגים שבסניף או בתנועה" -הייתי עושה את זה. למדריך שלי אין זמן- כי הוא ש"ש עמוס. לש"שים הירושלמים יש יותר מדי עבודה ולא מספיק עצבים. ה"מנהיגים" בסניף שלי הם עוד שני אנשים מלבדי, ואין לי למי לפנות... הרמתי עד עכשיו יוזמות. גם צירפתי אלי אנשים שלא כל כך פעלךו- אבל ראיתי בהם את המוטיבציה. בגלל שהסניף עצמו לא כלכך מתפקד- היוזמות לא יצאו לגמרי לשטח- וגם אם כןן, בפורום מצוצם מאוד. מה ראו הפעילים החדשים שהתחילו לעבוד? תבוסה. מה הם הרגישו? תבוסה. מה אני אמורה לעשות? לגיוסים, אין מספיק אנשים שייגיסו, והמדריכים שלנו? המדריכים של הסנדוויץ´ ושל הצעירה? אני לא רוצה להכנס לזה... פסים אישייםץ אבל בכמה מילים- הם לא עוזרים לייצב את הסניף.. הסניף מתפורר ויש מעט מאוד אנשים שאכפת להם. גרוע מזה, אנשים לוקחים על עצמם כל מיני יוזמות ודברי שהם אחראים עליהם, ואז לא עושים כלום. כך שגם אם אני רוצה לעשות עם היוזמות משהש- אני לא יכולה, כי זה ייחשב ל"גניבה" או לקיחת קרדיט של מישהו אחר. כי המשהו הזה- בדיוק עומד לעשות עם זה משהו (בחודשיים האחרונים). כך שזאת מלכודת. ואני אובדת עצות please help me! holy sheep

למעלה