נוער יקר

the mnm factor

New member
נוער יקר

נשארתי ער כל הלילה בתקווה שצביה תכנס אף היא לכנסת... והאכזבה שפשטה על פני כשמרצ ירדה ל4 הייתה עצומה. אני רוצה להיות אופטימי ולהגיד שנתחזק בבחירות הבאות- אבל אני לא יודע אם אני מאמין בזה... עמוק בתוכי אני מפחד מקריסה של המפלגה שלטעמי היא היחידה ששפויה וחסרת תחליף. מה עושים מכאן? איך משפיעים עם 4 מנדטים? איך מחזירים את מרצ הגדולה של שנות ה90? או איך הופכים את מרצ למפלגה שאנשים מאמינים בה?

ד ר ו ר 1

New member
עידו,

בעיני, יש מקום לדבר על כל הדברים האלו היום בערב, במרכז המפלגה. לדעתי, המדיום של הפורום באינטרנט הוא לא הנכון לסיטואציה, ובכל מקרה - שווה יהיה לדבר על כל הנקודות שכתבת הערב.

ערב רב

New member
ברגע שהסכסוך הערבי-ישראלי

תם, והוא תם אתמול בכניעה מבישה של ישראל, מפלגה כמו מרצ מאבדת רוב הרלבנטיות שלה ומוצאת את עצמה לפתע במאבק קשה אצל שוק המפלגות החברתיות והאזרחיות, ואז הימניות היחסית של ביילין בתחום הכלכלי פוגעת בה אנושות, והמתקפות החריפות שלה על האג'נדה החילונית של שינוי גם כן פוגעות בה. המסקנה מכך שמרצ על פרשת דרכים - או להפוך למפלגה אזרחית מובהקת בראש ובראשונה, או לשבור חזק שמאלה לעבר המחוזות הרשמיים של האנטי-ציונים. אני בספק אם היא תבחר.

כלומר... זה נגד האינטרס שלך

שהסכסוך ייגמר? אני הייתי בטוח שהעמדה הימנית אומרת שההתכנסות לקו הירוק היא זאת שלא תגרום להפסקת הסכסוך (ע"ע זריקה לים) ובגלל זה היא לא נכונה. אבל אתה, שיש לך בטחון נסתר, שאפילו לי בתור שמאל אין בהכרח, שהדרך הזאת תוביל לסיום הסכסוך, מתנגד לה ולו בשל העובדה שמוותרים על שטחים מעבר לקו הירוק? אתה לא צריך להצביע למרזל אם כן, אלא ישר להצטרף לסניף המקומי של כת השטן. הייתי רוצה גם לשמוע על שוק המפלגות האזרחיות, כי כרגע רק מרצ קיימת ממש.

ערב רב

New member
ברור שמימוש סיסמאות כמו

"עין ערבים" או "אין יהודים" יובילו לסיום הסכסוך ע"י הכרעה ברוטאלית ואלימה לטובת צד זה או אחר, וזה בדיוק מה שהולך לקרות עכשיו ע"י טיהור אתני של מאות אלפי יהודים.

למעלה