להירגע...
כן זה פורום צמחונות וטבעונות, כן יש פה אנשים שמבינים בתזונה. לא, אנחנו לא חיים בפורום. לא, אנחנו לא עונים לכל שאלה ברגע שהיא נשאלה. יפה ממך שעיינת באתרי רפואה, אני מציע אבל ללכת ישירות לספרות הרפואית ולמחקרים, ותמיד כדאי לבדוק את תאריכי המחקרים. מחקרים שנערכו עד שנות ה70 (פלוס-מינוס) היו מאוד אנטי-צמחוניות, ונשענו בעיקר על מיתוסים, לאחר מכן כאשר התחילה תנופה בחקירה רצינית של תזונה צמחית גילו את היתרונות הרבים שלה. בכל אופן, ד"ר ספוק, מחבר ספר גידול הילדים הנמכר ביותר baby and child care, כתב במהדורה האחרונה של ספרו תמיכה נלהבת בגידול ילדים על תזונה צמחית לחלוטין. לגבי תוספי תזונה, אין שום צורך שבעולם לתת לילדה שלך תוספי תזונה ללא סיבה ממשית. לגבי כל הנוטיריטאנים מלבד קובלמין (בי-12), אין שום בעיה (אלמלא לילדתך יש איזושהי בעיה רפואית פרטנית) להשיג אותם ממקורות צמחיים, ולמעשה המקורות הצמחיים הם אמינים יותר. קובלמין בקצרה (את מוזמנת לקרוא את מאמרי הפורום, ואני בטוח שאנשים מהפורום אולי גם ירחיבו קצת) קובלמין הוא ויטמין המתקבל מתסיסה של מינרל בשם קובלט יחד עם מיקרואורגניזמים האמורים להימצא בפלאורת המעיים בגוף. המקור ה"מקורי" ממנו הגוף שלנו אמור לקבל קובלמין הוא מכך שאנחנו נקפיד לאכול מאכלים עשירים בקובלט, והמיקרואורגניזמים יעשו את השאר. אבל בגלל פניצילין, אבולוציה, אכילת בשר וכדו´ אצל לא מעט אנשים הסימביוזיה עם אותם מיקרואורגניזמים נפגמה ולכן הגוף שלהם אינו "יודע" להפיק קובלמין מקובלט - התופעה הזו מתרחשת באותה כמות יחסית (או לפחות ללא חריגה משמעותית) גם אצל אוכלי בשר וגם אצל צמחונים \ טבעונים... בכל אופן אני ממליץ לעקוב בצורה קרובה אחרי מצב הבי-12 של ילדתך, ובמידה ויש איזו בעיה להתחיל להקפיד לאכול מאכלים מעושרים (שלא סתם נמצאים מסביבנו בכמויות כל כך גדולות, משרדי הבריאות השונים יודעים שאין ברירה) או לקחת תוסף תזונה, אשר לגבי הכמויות המומלצות את יכולה לקרוא את המאמרים על בי-12 בחלק המאמרים של הפורום. לגבי מיקרואורגניזמים אל מול יצורים בעלי מודעות גבוהה יותר... בגלל מחסור בזמן אני לא אפרוש בהרחבה לגבי אתיקה בין-מינית, אבל אני אמליץ לך לקרוא את הספר "שחרור בעלי החיים" של פיטר סינגר אשר מסביר את הדברים בצורה מצויינת, או את הסיכום הרצאות של אריאל צובל בחלק המאמרים בפורום. אבל בכל זאת בקצרה: מעמד אתי מקבל מבחינתי כל יצור (למה לא חפצים מיד תביני) אשר יכול להרגיש סבל - לגבי מי מרגיש סבל או לא: זו שאלה הכוללת מכלול של הגיון בסיסי וביולוגיה. אני יודע שהמשפט האחרון הוא פשטני למדי, אם תרצי הרחבה אני אשמח להרחיב, אני פשוט נטול זמן (הכלב שלי חולה, אימא שלי חולה, אנחנו בתקופת בחירות, ובתקופת בחינות). בכל אופן, אני ממליץ לקבל את החלטת ביתך, לכבד אותה ולדאוג לפני הכל שהיא תשמור על הבריאות שלה - וההחלטה שלה היא אכן החלטה בריאה יותר (הבריאה ביותר תהיה טבעונות) תודה מראש, אלון.