נוער בסיכון

חMודי

New member
נוער בסיכון

אני עוסק מזה חצי שנה חונך של נוער עם צרכים מיוחדים, מאוד מרוצה ואוהב את העבודה.
כמובן, במסגרת העבודה, איני עובד בתחום שיקום/ סיעוד.
איך אני יכול לקדם אותי במקצוע בלי לעבוד בפאן שיקומי או סיעודי.
בתי ספר - דורשים ממני לימודי תואר ראשון וזה יהיה לי רק עוד 5-6 שנים, עליי להשלים פסיכומטרי. לכן, אני שואל אם יש קורס של נוער בעל צרכים מיוחדים או לחלופין נוער בסיכון - לימודי תעודה לא במסגרת לימודי תואר שתהיה לי הכשרה כלשהית ולא אבוא "בלי כלום", כמו שאומרים.
תודה רבה.

oromer

New member
מנהל
לרוב, לימודי תעודה

מיועדים למי שיש לו תואר ראשון לפחות, והתעודה זו הכשרה נוספת ספציפית. מה גם שלרוב הדרישות לעיסוק בתחום זה תואר ראשון לפחות.
יש אפשרות שבמכללות האקדמיות לא צריך פסיכומטרי, אאם הבגרויות שלך ספיק טובות

חMודי

New member
אני יודע שהרוב כוללות תואר

כלומר אם אין לי תואר, אני יכול לשכוח מהנושא,
אני צריך ללמוד לפסיכומטרי בשביל זה לצערי וכואב לי שתחום כל כך הומני וסוציאלי ותורם לחברה , גם אם אתה מתחבר לתחום ועוסק בו אתה חייב בו תואר ראשון ...

אני יודע שהתואר הראשון הכי טוב, אבל זה יקח לי 4 שנים לא כולל הלימודי פסיכומטרי.

oromer

New member
מנהל
תראה,

נכון שזה תחום הומני ותורם לסביבה. אלו תכונות אופו שצריכות להיות למי שעוסק בתחום. אבל כל עוד רוצים תפקיד משמעותי ולא להיות רק אדם שמסייע (שגם בזה דורשים לפעמים סטודנטים מהתחום), צריך ידע, רלוונטי כדי לעזור ולקדם. לא מספיק להיות אדם אמפטי ואדם שאוהב את התחום. גם אנשי מקצוע עושים טעויות. אז על אחת כמה וכמה אדם שלא למד וחווה מספיק התנסויות משמעותיות.

עד כמה שאני יודעת, אבל אולי אני לא יודעת מספיק- אין תעודה שתחליף תואר. לרוב גם תואר זה דרישות קבלה.
אבל יש קורס מטפלות של משרד התמ"ת. למרות שלא נראה לי שלזה התכוונת.

חMודי

New member
מה הגדרתך תפקיד משמעותי,

ולא להיות אדם מסייע
- אני רוצה לדעת למה את מתכוונת שלא תהיה אי הבנה.
תודה,

oromer

New member
מנהל
תפקיד משמעותי זה בעיניי המתבונן....

בחינוך מיוחד, יש סייעות, מטפלות, מלוות בהסעות לבית ספר למשל (אני כותבת בנקבה אבל זה מיועד לשתי המינים).
אם אתה מחפש תחום שבו תהיה מומחה. שיגיעו אליך כי סומכים על שיקול דעתך.

FOR THE LD

New member
ישנם גם מסלולים אקדמים לקידום נוער

בבית ברל ובמכללת אורנים.

למעלה