נוער בסיכון

יפעת2908

New member
נוער בסיכון

שלום לכולם,
שמי יפעת, עורכת דין במקצועי בעלת תואר נוסף במנהל עסקים. לאחר שעבדתי זמן מה כעורכת דין ולאחר חשיבה מרובה הגעתי למסקנה כי תחום זה אינו מספק אותי ואינו מממש את הפוטנציאל שלי. לאחר מחשבה נוספת (
) הגעתי להחלטה כי ברצוני לעבוד עם נוער בסיכון. אני קצת אובדת עצות איך להתחיל ולאן לגשת? בימים אלו אני עושה בירור על תואר שני בחינוך אבל נראה שלתואר כזה מתקבלים רק בעלי תואר ראשון בחינוך... (???) . בקיצור אם למישהו יש המלצות או דרך לסייע לי להתחיל את דרכי בתחום זה אני אשמח.
תודה, יפעת

shapir1

New member
אפשר להירשם לתואר שני בחינוך

גם אם למדת תואר ראשון בתחום שונה, רק נדרשות השלמות.

לגבי עבודה עם נוער בסיכון אפשר לברר דרך לשכת הרווחה, בתי ספר באזורך, או עמותות שמטפלות באוכלוסייה זו.

yaelmmmmm

New member
נוער בסיכון

הי יפעת,
הרצון שלך למצות את הפוטנציאל שלי ולהגיע לתחום של נוער בסיכון- זה פשוט מחמם את הלב!!!

אני אישית מאמינה שהסבה מקצועית מתחילה בצעדים קטנים, לנסות ולראות איך זה עובד לך. דיברתי על זה בהרצאה שלי
http://vconference.co.il/careerconf/recording/

המלצות חמות:
1. תבדקי התנדבות. תבדקי אילו עמותות עובדות בתחום באזור מגורייך (כמו על"ם), במחלקת מתנדבים של העירייה / מועצה, כפרי נוער (כמו: מנוף, בן יקיר, רמת הדסה, הדסים, כפר סילבר, כנות... ועוד הרבה).
2. תבדקי עבודה חלקית. אפשר להתחיל לעבוד בחברה שמספקת הדרכות משפטיות לילדים ונוער, או חברה שעושה הנחיית קבוצות לילדים ונוער- הם מחפשים בד"כ בתחילת השנה, כלומר, אנחנו טיפה באיחור.
3. אם את מאד רוצה, תוכנית חותם מכשירה הסבה מקצועית להוראה, אך לשם צריך להתקבל...

ויש עוד רעיונות.
משהו שחשוב לי לומר: תואר שני בחינוך אפשר לעשות לאחר כל תואר אחר- פשוט את מחויבת עם מלא השלמות, הם בערך כמו כל התאור הראשון... אבל: חבל להתחיל מסלול של 3-4 שנים מבלי לבדוק האם באמת תהני ותתפתחי בעבודה הזו. רבים וטובים הגיעו לחינוך עם מוטיבציה עד השמיים- ועזבו מאד מהר.

בהצלחה,
יעל

למעלה