נוער בנט

BellA עלמה

New member
נוער בנט

הכתבה הראשונה מדברת על פורנו בבתי הספר קדמן: המחשבים בבתי ספר - חממה לפורנו מנסים למנוע מהילדים לגלוש לאתרי פורנו? במועצה לשלום הילד טוענים כי המחשבים הכי פרוצים נמצאים דווקא בבית הספר המשך... הכתבה השנייה מדברת על הסיכונים לנוער באתרים חברתיים Social websites scrutinized Police across the country are examining social websites, including 55-million-member MySpace, in investigations of crimes ranging from statutory rape and molestation to murder. Their concern: Teens who have been warned all their lives to beware of strangers online are now regularly posting their cellphone numbers, school names and other personal information, as well as sexy pictures of themselves, on these sites. עוד בכתבה עצמה חוץ מחינוך חינוך ועוד חינוך אין כלכך לדעתי מה לעשות זה רק ילך ויחמיר

e-magine

New member
אני לא מופתע

בתי ספר הם בכלל מקומות מסוכנים. לא כ,כ שייך לכאן, אבל יצא לי להתרשם מאיך שילדים נפגעים שם ואיך בתי הספר מתייחסים (אם בכלל) לעניין הזה. אז אני לא מופתע שהגלישה שם לא בטוחה.

ailag uni

New member
אני זוכרת

שהביאו ט'תניקים לתיכון שלנו, אין לי מושג למה, ופשוט ראיתי אותם בלי בושה נכנסים לוובקרולר או מה שלא היה אז וכותבים SEX אפילו לא הבינו למה זה לא במקום.

e-magine

New member
איזו מילה לא הבנת?

ט'תניקים = תלמידי כיתה ט' (שהם תלמידי חתיבת ביניים, שזה לפני תיכון.)

אני מסכימה

עם אחת התגובות לכתבה ב- Ynet: עושה רושם שד"ר קדמן מחפש כותרות (בטוקבק כינו אותו "פופוליסט"), לצורך ושלא לצורך. בכתבה נאמר: "ממשרד החינוך נמסר בתגובה, כי על פי ההנחיות מחויב כל ספק אינטרנט המספק שירות לבית ספר לחסום את הגישה לאתרים פורנוגרפיים, וכי מנהל בית ספר שאינו אוכף זאת עובר על הנחיות המשרד ויזומן לבירור. עוד טוענים במשרד החינוך כי חסימת האתרים אינה יכולה להיות הרמטית, משום שמדי יום נוספים אתרים חדשים לרשימה". כך, שהטענה שבתי הספר פרוצים לאתרי פורנו ושהם אינם אוכפים את הנחיות משרד החינוך לחסימת אתרי פורנו, ולהאשים את מנהלי בתי הספר שהם אינם מבצעים את דרישות משרד החינוך בגלל רצון לחסוך כסף ו/או חוסר מודעות לבעיה - זו, לדעתי, לכל הפחות דמגוגיה שמטרתה לצוד כותרות בעיתונים, ואולי אפילו הוצאת לשון הרע.

melancholy man

New member
הלוואי והיית צודקת

קודם כל נכון, קדמן הוא אכן פופליסט לפעמים, זו הסיבה שהאירגון שהוא עומד בראשו, בניגוד לאירגונים אחרים מסוגו נמצא תדיר בכותרת ודבריו מקבלים תהודה בציבור ואצל קובעי מדיניות גם באשר לדברים חשובים באמת. לעצם העניין, אכן יש הנחיות של משרד החינוך, הבעיה היא שלמרבה הצער מרבית בתי הספר לא יודעים איך להתיחס למחשב, מרבית המורים נמצאים מרחק שנות אור מתלמידיהם ברמת אורינות המחשב שלהם והידע של המורים לגבי יכולת המניעה שלהם בנושא זה מינימנלית ויכולתם להלחם בתופעה כמעט ולא קימת. אז מה שכתוב נכון, משרד החינוך העביר הנחיות, מנהלי בתי הספר, ברובם, לא יודעים מה לעשות עם ההנחיות, והמורים לא מסוגלים לקיים אותם, מאחר וזה מסוג העברות שהתלמידים לא מדווחים להוריהם (איזה ילד בן 16 יבוא להורים ויגיד "היום דני נכנס לאתר פורנו בבית הספר?) התופעה נמשכת. זה ברוב המקרים המצב בשטח. לא שזה משנה בהרבה, כלומר הילדים נכנסים לאתרים האלה בכל מקרה, אבל חוסר היכולת של מערכת החינוך לשמש במקרה הזה קטליזטור חינוכי לשינוי בהרגלי הגלישה של התלמידים באמת מטריד.

אני יודעת שאתה מכיר את המערכת

מבפנים, אבל ככל הידוע לי, בכל בית ספר יש לפחות מורה אחד/אחת שהוכשר/ה לנושא. זה לא אומר שאותו מורה הוא גאון מחשבים ו/או אוריין אינטרנט כמו התלמידים, אבל הוא יודע מספיק כדי להתקין תוכנת סינון. ואם קדמן חושב שזה לא מספיק - שיתכבד ויארגן הדרכות (בשיתוף אשנ"ב, למשל), במקום לרוץ לעיתונים.

melancholy man

New member
לא תמיד ולא בצורה מסודרת

למעשה וכאן זו בדיוק הבעיה של מערכת החינוך, אין שום תפישה מבנית, משרד החינוך מחייב בתי ספר בתקנים מסוימים ובהשתלמויות מסוימות שמורים צריכים לעבור, למשרד החינוך אין תפישה מובנית שהוא מחייב בה את כל בתי הספר בארץ, וזה שורש הבעיה. קדמן יכול אולי לעשות הרבה דברים, תוכניות לימודים ותקנים לבתי ספר, הם לא חלק מהדברים האלה.

מורנא007

New member
לא יותר פשוט

לנתק את אותם מחשבים מהאינטרנט (המחשבים יכולים להיות ברשת פנימית של הכיתה או כיתות אחדות)?

למעלה