נוע'מן

i am just me

New member
נוע'מן

סיור לכפר נוע'מן בדרום מזרח ירושלים ב29 לחודש (יום שישי) בשעה שתיים עשרה נפגשים בגן הפעמון. קצת רקע על הכפר... מדובר על כפר קטן עם כ25 בתים (משפחה אחת מורחבת מאוד)שסופח לשטח של ירושלים ב67'. תושבי הכפר שגרו בדיוק איפה שהם גרים עכשיו (גם לפי תצ"א של חיל האוויר וגם לפי הכתובות על הבתים) קיבלו תעודות זהות לפי המיקום בו נציגם גר והוא, שלא כמוהם, לא גר בשטח ירושלים ועל כן הם קיבלו תעודות זהות ירוקות/כתומות. עד שנות התשעים הם קיבלו מים וחשמל מהגדה (אין שם טלפונים בכלל) אבל רוב עבודתם ובתי הספר שלהם היו בירושלים (באום-טובה שהוא הכפר הקרוב ביותר ובשאר האזור). תושבי הכפר לא שילמו ארנונה ולא קיבלו את שירותים מעיריית ירושלים וכולם חיו בשלום. בשנות התשעים העירייה התחילה לדרוש אישורי בנייה לבניית בתים ואיימה בהריסת בתים. תושבי הכפר שעטרו לקבלת אישורי בניה נענו בשלילה מאחר ואינם תושבי ירושלים. כך ילדי הכפר הועפו מבתי הספר שלהם והכביש לירושלים נחסם לגישה ברכב. כמו כן, הצבא החל במדיניות של להוציא את כל הגברים בכפר מבתיהם באמצע הלילה, להסיע אותם למחסום 300 (בית לחם) שם להחתים אותם באיומים על תפסים שלפיהם הם תושבים בלתי חוקיים בבתיהם ולהשאיר אותם אי שם ליד בית לחם באמצע הלילה. כאילו שזה לא היה מספיק, ב2003 הגיעו תוכניות הגדר ואיתן הגיעו גם תוכניות על בניית הר חומה ג+ד על חשבון אדמותיהם כשהם עוד גרים שם. היה מתנחל שהציע לקנות את בתיהם ב20 אלף שקל לאחד וכשהם סירבו הוא הודיע להם שימררו להם את החיים עד שהם יעזבו. וכך קורה... הגדר תפריד בינם לבין הכפר הסמוך ממזרח, אל חאס', וכך תושבי הכפר יהיו חסומים לכיוון הגדה בגלל הגדר וחסומים לכיוון ירושלים מאחר והם לא אזרחי ירושלים וברגע שהם מגיעים אליה הם עוברים על החוק. אספקת המים כנאה לא תהיה (גם ככה מדובר על צינור אחד של 2 אינצ' קוטר), הם לא יוכלו להגיע לבי"ס, לא לבית חולים והמדינה הייתה נחמדה מספיק להשאיר להם את בית הקברות, כנראה שלפי הניתוק שלהם מבית חוליםם בבית הקברות הם יאלצו להשתמש (תסלכו לי על הציניות אני פשוט מבקרת בכפר הזה מאז 2002 וכל ביקור שלי מדכא אותי עוד יותר. הציניות באה מתיסכול). כל מי שמעוניין להצטרף לסיור מוזמן להתקשר אלי - סהר:0545683419 או לפנות אלי במסר אישי.

i am just me

New member
איכפת לנו

בתחומים שבהם אנחנו יכולים לעזור, אנחנו עוזרים. כן, יש מקומות שבהם אנחנו נסרב לעזור ליהודים אם אנחנו חושבים שהעזרה היא לא מוסרית מבחינתנו. (אני מדברת רק בשם עצמי כמובן)

i am just me

New member
כן

חלק לא מבוטל מהפעילות של נוער מרצ-יחד (שאני חלק ממנו) היא פעילות חברתית. היו לנו נפגנות נגד משרד האוצר, עזרנו ב"כיכר הלחם", אנחנו נלחמים עכשיו בפיטורי המורים ועוד... מעבר לכך, האירגונים הספציפיים שמארגנים את הסיור שדובר עליו הם אירגונים פוליטיים (למרות שתעאיוש לקחו חלק מהפגנות של ויקי כנפו ושל כיכר הלחם), וככאלה הם מתעסקים יותר בעוולות הסכסוך הישראלי-פלסטיני, ומה לעשות שהישראלים צריכים לראות את הדברים הנוראים שנעשים לפלסטינים יותר מאשר את הדברים הנוראים שנעשים לישראלים מצד הפלסטינים כי את זה הם רואים בכל מקרה. כמו כן, אם אתה מעונין לתת לנו (נוער מרצ-יחד) רעיונות לפעילויות חברתיות/כלכליות אנחנו נשמח לקחת בהן חלק בין אם כקבוצה ובין אם כיחידים.

ד ר ו ר 1

New member
ובנוסף

ביצעה התנועה בעבר מאות, אם לא אלפי, מבצעי התרמות מזון שהועברו לנזקקים לקראת החגים היהודיים. נוער מרצ גם קיימה לא אחת קייטנות לילדים בקהילות בשכונות מוכות עוני.

למעלה