נועית 7 - שאלה לי אליך

daniela21

New member
נועית 7 - שאלה לי אליך

כתבת בזמנו בפורום שבחביתות שמים חלב. נשמע לי קצת לא הגיוני, אבל הייתי שמחה לדעת האם זה נכון. איך את יודעת?

נטלי22

New member
אני באופן אוטומטי תמיד שמה חלב

כשאני מכינה חביתה, ועד כמה שאני יודעת זה "נוהל קבוע" גם במסעדות.

Reznik

New member
חביתה עם חלב.

שאני מכין חביתות אני תמיד מוסיף חלב לחביתה, זה מוסיף נופח לחביתה, וגם טעם

daniela21

New member
זה מרתיח...

כשהייתי בארומה והזמנתי חביתה אמרתי בהזמנה שחשוב לי מאד לדעת אם החביתה מכילה גלוטן או אם מטגנים אותה עם חמאה, אמרו לי "מה פתאום". הזמנתי חביתה עם קפה וחלב סויה ואף אחד לא חשב ליידע אותי שהחביתה הארורה הכילה חלב.. ישבתי בבית עם כאלה כאבי בטן וחשבתי שזה כבר בראש שלי, כי אם לא היה קמח וכביכול חשבתי שלא היה שום דבר חלבי בארוחה, אז ממה לכל הרוחות הרגשתי רע.. עכשיו נפתרה התעלומה. נ.ז. לפני חצי שעה שרפתי בטעות את הטוסטר כשחיממתי לי לחמניות ... כישרון טבעי שכמותי

זה גם קטע מעצבן

שאלת אם מטגנים עם חמאה, הם לא חשבו שאולי את שואלת את זה מסיבה הגיונית? אני הזמנתי בארקפה משקה מוקה עם חלב סויה. כשהמשקה היה מוכן מי שהביאה לי אותו שאלה אם אני יודעת שהבסיס של המשקה חלבי, כי נראה לה מוזר השילוב הזה, למרות שלמי שהזמנתי ממנו זה לא נראה מוזר והוא לא טרח לידע אותי. מזל, היא חסכה ממני כמה תופעות לוואי לא נעימות. ולגבי הטוסטר - עדיף לשרוף אותו מאשר את השיער בפן

daniela21

New member
לשרוף את השיער בפן?

נשמע מזעזע ובכלל אני נגד שימוש בדברים האלה, סתם שורף ומייבש את השיער, אפילו כשאני כבר טורחת להסתפר ומציעים לי פן חינם אני מסרבת. אבל לנו זה גם ככה לא רלוונטי, לשתינו יש שיער חלק

עינית

New member
החלב נותן נפח וכנראה גם הקמח

אמרו לי שקורנפלור לחביתה, לפחות לזו שעושים בבית ורוצים לשים בסנדוויץ, הקורנפלור מונע מהחביתה להחליף קצת גוונים כשהיא מתקררת. עדיין לא ניסיתי אבל שווה בדיקה. את החלב אפשר כמובן להחליף בחלב סויה.

נועית7

New member
רק עכשיו ראיתי את ההודעה

ולגבי בתי קפה- אני בטוחה שאם תבקשי חביתה בלי חלב לא יסרבו לך. גם לא בטוח שזה ככה בכל מקום... מה שכן זה יותר בטוח מאשר קמח בחביתה.

moria007

New member
מוזר לי שמוסיפים חלב לחביתות

פעם ראשונה שאני שומעת על זה. אני מוסיפה חלב לביצים רק כשאני עושה לחם מטוגן, ופעם אחת נשארה לי הרבה בלילה אז עשיתי ממנה חביתה וזה לא היה כל כך טעים.... אז שיעשו את זה בכוונה תחילה? וחוצמזה, לדעתי הם חייבים לציין את זה בפני הלקוח, כי יש הרבה מאוד אנשים שרגישים לחלב, וחביתה זה לא משהו שאתה מצפה שיהיה בו חלב. אבל כפי שאנחנו יודעים היטב, יש הבדל גדול בין מה שרשתות מזון ובעלי מסעדות חייבים לעשות לבין מה שהם עושים בפועל...

גם אני לא חשבתי על זה

וכשגיליתי הבנתי למה חביתות במסעדות גם נראות הרבה יותר טוב וגם יותר טעימות מחביתות שמכינים בבית. ואל תצפי שיפרטו את זה בפני הסועדים כי אני מאמינה שכמו שאני לא ידעתי, רוב המלצרים לא יודעים את זה. מלצרתי תקופה ארוכה בבית קפה שהגיש חביתות ולא ידעתי על זה ואף אחד לא העלה את זה אף פעם, חביתות עושים מביצים וזה מה שכולם יודעים.

moria007

New member
את זה אני מכירה

כי גם אנחנו בבית מוסיפים, ככה אני מכירה פירה. אבל בטיול הגדול שעשיתי גיליתי שיש אנשים שלא... ואז כשחשבתי על זה, זה הגיוני כי בד"כ אוכלים פירה לצד מנה בשרית. ככה זה כשאת קיבוצניקית כופרת...

למעלה