נוסעת לשם היום...

yaelisam

New member
נוסעת לשם היום...

היום אני עולה על טיסה שבסופו של דבר תביא אותי לשנחאי (אחרי קונקשן ועניינין...)... בכל מקרה עלתה בי קושיה: האם יש איזושהי דרך לדעת לפי שם סיני אם מדובר באיש או אישה? אני בקשר עם מישהו/מישהי מהאוניבאסיטה אליה אני אמורה להרשם- והיא/הוא אמרו לי לבוא למשרד כשאני מגיעה לשנחאי. אני קצת נבוכה מכך שאני לא אדע אם לחפש את מר או גברת..... אם יש למישהו הארות או הערות- אני אשמח! (וכמה כיף זה בעברית- שאי אפשר לטעות במקרים כאלה!!!) אה והשם הוא Wang Zheng (אם כבר מדברים על השם משפחה הזה... חחחה)

אMור

New member
לא ניתן לדעת ע"פ שם

אם זה גבר או אישה. "הר גבוה" או "עף גבוה בשמים" יכולים להיות שני המינים. נכון שיש שמות מובהקים לגבר ולאישה, אך זה לא תמיד תופס. יש לי עובדת חיננית שיש לה שם של גבר... בטח יש לך מס' טלפון או משהו, פשוט תתקשרי ותראי מי עונה לך... לגבי ההערה שלך על שמות עבריים... האם את יכולה להיות בטוחה ששרון, יובל, פלג, אור ועוד רבים אחרים הם גבר או אישה?

yaelisam

New member
בעברית התכוונתי

שאישה תכתוב לך בנקבה וגבר בזכר... ולכן ברוב המקרים (אלא אם האדם לא השתמש בשום סממן של מין בשפה) תדע עם מי יש לך עסק
...

וונגית

New member
אם יש לך את השם כתוב

באמצעות פקס שקיבלת או דואר. (כתוב על ידי מישהו סיני \ סינית) ניתן לדעת האם מדובר באיש או אישה... אם כן, תשלחי לי ואשמח לעזור.

guanyin

New member
and farther more:

in the same sentence chinese can say "he" and "she", while they're speaking about the very same person!!! ballahhhh

yaelisam

New member
מדובר באדון../images/Emo8.gif

רק רציתי לידע אתכם- כי בטח הייתם כ"כ במתח
ונרשמתי היום לאוניברסיטה... יש לי את כל החג לעבור על שלושה שבועות שהפסדתי
מקקוה שילך לי טוב...

Walk On Water

New member
לא רואים..

את/ה יכול/ה לשלוח לי אולי קישור לאתר שבו כתובה המילה? זה ממש חשוב..

happydog23

New member
זה חלק אחד של המילה, יש עוד חלק.

אמור להיות איפשהו בהורדות או בהוראות של הפורום איך להתקין פונטים סיניים במחשב. נראה לי שאנשים לא עונים כי זה פשוט נושא שניטחן לעייפה כבר.

למעלה