נוסעת לסין ומחפשת מידע

נועיק

New member
נוסעת לסין ומחפשת מידע

הפנו אותי לכאן ושמחתי מאד, אולי אוכל לקבל כמה תשובות - אני נוסעת לשלושה שבועות לסין, מאמצע אוקטובר. מחפשת שני דברים כרגע - - איזה חיסונים צריך אם בכלל - אני באה מהטאי-צ'י, אשמח לקבל מידע על מוקדי טאי-צ'י (מלבד הדשא בכל בוקר) המסלול שלי מתחיל בבייג'ין ונגמר בהונג-קונג, עדיין ללא תוכניות מוגדרות האמצע (עוד כמה ימים יושבת להבין מי נגד מי במפה הגדולה הזו) אשמח לשמוע על מקומות ש"אסור להחמיץ" הכיוון הוא שילוב של עיר, טבע, לא מלונות פאר ולא טיולים מאורגנים. תודה מראש נועה

הי נועה

חיסונים-רק רופא מוסמך. מה הכוונה מוקדי טאיצ'י? בתי ספר?קורסים? חוגים? מה דעתך על המסלול: בייג'ין-שנגחאי-גווילין (יאנגשו) -הונג קונג? נראה לי שלהתחיל לתפוס טיסות לסיצ'ואן /יונאן כדי לחזור אחורה בסופו של דבר זה בזבוז כסף וזמן.

SPnage

New member
ממש לא ביזבוז

יונאן לדעתי הוא המחוז הכי מגוון ומעניין בסין (אם כי אני מודה שעדיין לא הייתי בכולם). אחרי בייג'ינג והונג קונג, לדעתי מיותר להוסיף עוד עיר גדולה כשנחאי. אני דווקא הייתי הולך על קונמינג, דאלי, ליג'יאנג וכ'. מקונמינג זה פחות מיום נסיעה לגווילין (או טיסה כמובן) שעליה גם אני ממליץ לא לוותר. אבל יש כל כך הרבה אפשרויות...

נועיק

New member
המון אפשרויות

בגלל זה אני לא שואלת על מסלול, אלא יותר על מה שהשאיר בך רושם בל יימחה... בעצם אני אוספת המלצות ואחר כך אמצא את הקו לחבר בין מה שאוכל. תודה

צודק.שנגחאי באמת מיותרת

עוד הצעה : בייג'ין-האנגזו וסוזו-גווילין ויאנגשו ולסיום הונג קונג . יונאן באמת מדהימה אבל הייחוד שלה הוא לדעתי יותר במיעוטים ובנופים ואת זה אני לא חושבת שהם כל כך יספיקו לראות, בשביל קונמינג וליג'יאנג לא הייתי טסה חצי מדינה אבל שיקול שלהם. תכלס, יש המוןןןן אופציות ...בלתי אפשרי לדרג מה כדאי יותר ומה פחות כי הכל באמת מיוחד.

אMור

New member
למה היית טסה חצי מדינה

בשביל קומנינג וליג'יאנג? מה כ"כ מיוחד שם? אם יש קצת חוויות ותמונות - זה המקום! (תרגישי חופשי לפתוח שירשור על זה...)

נראה לי שהתבלבלת:)

אמרתי שלא הייתי טסה במיוחד בשבילן... תמונות לצערי הרב אני לא יכולה להעלות לפורום כי לא היתה לי דיגיטלית...

SPnage

New member
אני בהחלט הייתי טס

קונמינג עיר מאוד נחמדה, בדאלי אפשר לבלות שבוע בין שדות האורז והכפרים והשווקים מסביב לאגם. העיר העתיקה בליג'יאנג כמובן שווה ביקור ליום-יומיים, ומחוץ לעיר יש כמה כפרים ששוים טיול באופניים. עוד קצת צפונה יש את טרק בטייגר ליפינג עם נוף נהדר, ועוד כמה שעות צפונה מגיעים לג'ונדיאן, טיבט בלי המאמץ והעלות של להגיע לטיבט. למיטיבי לכת (ונסיעות ארוכות) נמצאת העיירה הקטנה טנצ'ונג, שהאטרקציה העיקרית שלה זה שמורת טבע של הרי געש. עוד כמה שעות מערבה מגיעים לעיירה הכי אהובה עלי בכל סין, רוילי על הגבול עם בורמה. אין שם ממש הרבה מה לעשות, אבל איכשהו בין נסיעות אופניים בין הכפרים והמיעוטים השונים, ביקור במקדשים ושווקים בורמזים, אכילת אננס ושתיית שייק כל היום הצלחתי להעביר שם 3 ימים בלי בעיה. וכמובן איך אפשר לשכוח את דרום המחוז, אזור שישוואנגבנה, טבילה טרופית מדרום מזרח אסיה. מיעוטים, כפרים והרבה ג'ונגל, עם הרבה אפשרויות לטרקים, שווקים וכ'. מספיק סיבה לטוס לשם?

ברור שזאת מספיק סיבה../images/Emo13.gif

ויונאן בהחלט שווה .זה לא מה שהתכוונתי. התכוונתי שלטוס רק כדי לראות את קונמינג וליגי'אנג או דאלי נראה לי קצת מיותר כי ממילא הם יכולים למצא ערים דומות בחוף המזרחי. לדעתי כדי לחוות באמת את יונאן ואת הנופים המדהימים והמיעוטים שיש בה דרוש יותר מכמה ימים וזה הרי כל מה שיש להם שם, לא? הרי רק הנסיעות בין המקומות לוקחות כמה שעות . את שישוואנגבנה ואת הטייגר קשה לי להאמין שהם יספיקו ובשביל טיול בין כפרים באופניים יש את יאנגשו. אמנם לא אותו דבר ,אבל הבנת את הנקודה נראה לי. האמת שזה עניין אישי בסופו של דבר. כמובן שיש אנשים שהיו נוסעים כדי לחוות את יונאן אפילו לשבוע (וגם פגשתי שניים כאלו) ואולי אם יש כסף לטיסה אז שווה לעשות את זה ולראות גם צד אחר של סין, לא יודעת. ושלא תטעה, אני באמת חושבת שהיא שווה המון!!! אתה לא צריך לשכנע אותי.

renjintso

New member
לא מסכימה

להגיד שיש ערים דומות לקונמינג דאלי וליג'יאנג במזרח זה פשוט לא נכון. להגיד שאין זמן לחוות באמת, זה דווקא כן נכון, אבל זה נכון לכל טיול שנמשך פחות מחמש שנים, ולרוב האנשים יש מגבלות זמן כלשהן. המון אנשים מגיעים ליוננאן לכמה ימים, וזה אחד האזורים היותר ידידותיים למשתמש בסין, בניגוד לגוויז'ואו נגיד, שהיא מדהימה אבל בשום אופן לא הייתי ממליצה עליה לטיול קצר.

אני חושבת שזה אישי

כל אחד ומה שהוא מוכן לעשות בטיול. כמו שאמרתי, לי אישית זה נראה קצת בזבוז לטוס טיסה פנימית בשביל כמה ימים באזור אחר ובוא נאמר שאם כבר לטוס אז הייתי מעדיפה את סיצ'ואן. זה מאוד אינדוידואלי. אין פה קביעה אחת נחרצת,כל אחד ומה שבא לו.

SPnage

New member
פונקציה של כסף

מי שיש לו כסף, יקח טיסה פנימית גם לסופשבוע. אני פגשתי מישהו שהיה בביג'ינג לאיזה כנס. הוא לקח שבוע חופש, טס מבייג'ינג לקונמינג, משם המשיך לדאלי וליג'יאנג, ומליג'יאנג טס להונג קונג ומשם חזרה לארץ. סה"כ הוא היה שבוע ביונאן במקומות שהזכרתי, ומאוד נהנה.

GnomeBubble

New member
מקומות כמו

שישואנגבאננה (ש-SPnage כבר סיפר עליה) עם האופי המיוחד וה"דאי" שלה, וגם כל המיעוטים. אני מודה שזה לא כל כך יחודי למי שהיה בלאוס, נאמר (זה כן יחודי למי שהיה בדיסניוורלד-אסיה שבטעות קוראים לו צפון-תאילנד...), אבל זה מאוד שונה משאר סין. באיזור ליג'אנג יש את האיזור של אגם לוגו. הממשלה הסינית כבר הצליחה להרוס אותו קצת מאז שהייתי, לפי מה שהבנתי, אבל עדיין מדובר באיזור מדהים, שאפשר למצוא בו את תרבות המוסו היחודית. חוץ מזה יש את העיר העתיקה של ליג'אנג עצמה - שעד כמה שהיא מצועצעת היא עדיין יפה. למי שמחפש טרקים, זה גם מקום נפלא. יש את ערוץ דילוג הנמר (שהוא כבר די נדוש, אבל עדיין מהנה), את נפת דצ'ין, ובאיזור לוגו יש טרק מאוד מעניין (אם כי בעייתי מבחינה לוגיסטית) שמאפשר לחצות לאיזור סצ'ואן. ויש עוד בטח אלפי דברים שאני לא מכיר. שווה לטוס עד ליונאן בשביל כל זה? לא יודע - שווה בכלל לטוס עד לסין בשביל כל הדברים האלה?! אפשר לטוס לקפריסין - זה קרוב, וכולם שם יודעים עברית. אם יש רק 3 שבועות צריך לבחור בקפידה, אבל זה לא אומר שחייבים להגביל את עצמכם לבייג'ינג ושנגחאי או משהו כזה. אני הייתי מוכן גם לוותר על ביג'ינג, למשל, אם זה היה אפשרי מבחינת הטיסה. עם כל הכבוד לחומה הגדולה והעיר האסורה, אהבתי את יונאן (וסצ'ואן) יותר. לא שזה נכון לגבי כל אחד.

אל תיפגעי

פשוט בעיניני בריאות אי אפשר סתם לתת תשובות. את צריכה ללכת למרפאה ולקבל תשובה ממקור שמוסמך לזה.

נועיק

New member
טאי-צ'י - שכחתי לפרט

כבר קיבלתי מידע על מנזר (אחד אומר נפלא, שתיים אומרות קצת אחרת...) מעניין לדעת מאנשים שנמצאים שם ואולי עוסקים בטאי-צ'י לא ממש יודעת מה לשאול, אני מחכה לתשובות בכיוון. תודה

אני צודק ../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif

סתם.
נראה לי שהנקודה החשובה היא מה תהיה החוויה שלך, ולא מה אומרים כל מיני אנשים אחרים, גם אם זה אני. לנסות בדרך כלל לא מזיק, וכמו שאמרתי, יש עוד המון אופציות אחרות בכל עיר סינית ממוצעת.

נועיק

New member
אם כבר הגעת הנה -

אתה מכיר אנשים שגרים שם באופן קבוע? מחפשת לקנות חרב טאי-צ'י או דברים אחרים ששם נראים יותר טוב...

למעלה