נוסעים לדייויס!

נוסעים לדייויס!

בשנת הלימודים הקרובה אני נוסעת לפוסט ב UC Davis בקליפורניה.
אשמח מאוד לטיפים ועוד יותר להכיר את מי שכבר נמצא שם... אם אתם מכירים מישהו שמכיר מישהו שלומד בקמפוס ויכול לתרום מנסיונו, אנא שלחו אותו לאלתר לכאן :)

תודה, וחג שמח! :)

FPNH

New member
קיבלת BARD ?

בכל אחת מהשנים האחרונות היה פוסטדוק אחד או שניים שקיבל מהם מילגה לנסיעה לדייויס. את יכולה לראות את הרשימה באתר שלהם ואחרי זה לחפש כתובות מייל, או להתקשר ולשאול אם הם מוכנים לתת לך מייל של אנשים.
השנה הגיע מרצה חדש למדעי הצמח בפקולטה לחקלאות, קוראים לו צביקה, ואם אני זוכר נכון אז הוא חזר מפוסט בדייויס. חוץ מזה במחלקה לבע״ח יש להם מרצה בשם נורית שחזרה מדייויס לפני כשלוש שנים.
בקומונה של עוברים לארה״ב יש משתתפת בשם gil100 שאולי תוכל לעזור לך.

אכן...

גם אתה קיבלת?
תודה על הרעיונות הטובים, אני אנסה אותם. את נורית אני מכירה (מהצד של הסטודנטים), לא ידעתי שהיא היתה בדייויס, אני אנסה ליצור איתה קשר. תודה :)

FPNH

New member
כן, גם אני קיבלתי... לפני 9 שנים...

אבל השבוע שמעתי שהם נתנו תשובות לגראנטים, אז שיערתי שגם הגיעו תשובות לפוסטדוקים (ולא הגשתי להם הצעת מחקר השנה כי כבר יש לי אחת שרצה).

squalus

New member
אגב BARD

ראיתי שהסכום שהם נותנים הוא $37.5K, שזה כולל טיסות. זה מאפשר מחייה סבירה ב-Davis? זה לא נשמע הרבה למחיה בקליפורניה.

FPNH

New member
ממה שראיתי בטפסים שלהם

(עכשיו כששאלת הלכתי לבדוק)

הם נותנים 37,000 לרווקים ו 45,000 אם יש בני זוג או ילדים. לא יודע אם זה סביר או לא למיקום, אבל יש פוסטדוקים שמקבלים פחות.

הדיון הזה קצת מטריד אותי

כיוון שכל העניין היה בנוי על זה שאפשר להסתדר עם משכורת יחידה.
אם לא אני בבעיה רצינית...

squalus

New member
צר לי

לא התכוונתי לגרום לחששות, סתם תהיתי לי, כי אני יודע שקליפורניה מאוד יקרה, והמלגה נשמעת קצת נמוכה לאיזור כזה, במיוחד שהיא לא כוללת ביטוח בריאות.
אני יודע שיש פוסטים שמחזיקים משפחה שלמה ממשכורת כזו, אני פשוט לא יודע איך, כי אני מרוויח יותר מזה, באזור עם עלות מחיה יחסית מאוד זולה, ועדיין מסתדר רק בקושי, בלי אפשרות לחסוך.
מצד שני, אני משלם מיסים, ואת לא תשלמי, אז המשכורת נטו שלך תהיה גבוהה בכמה מאות דולרים בחודש משלי.

FPNH

New member
תראי...

כנראה שלאנשים שונים יש צרכים שונים. מאד משנה איך את מוכנה לחיות.
אני מכיר אנשים שחזרו מפוסט אחרי שהם הוציאו 50-100 אלף ש״ח חסכונות כדי להשלים את המילגה, ויש כאלה (אנחנו למשל) שעוד הצליחו לחסוך כמה דולרים מהמילגה הזאת.
תבררי אם יש לאוניברסיטה מעונות למשפחות. תקני רכב ישן. תחפשי רהיטים נטושים, בהשאלה מהכנסייה, או במכירת חיסול ברחוב, תערכי הכרות עם חנויות יד שנייה (גודוויל, ת׳ריפטשופ...). את הקניות עושים ברשתות הזולות יותר ולא בסופרמרקט האורגני. למרות שמוצרי החשמל יותר זולים מבישראל לא חייבים את הכי חדש והכי גדול. לאכול בחוץ תמיד יוצא יותר יקר מלהכין אוכל בבית (אפשר לצאת כל בוקר עם קפה שמכינים בבית ולא לעצור לקנות בדאנקן טונאטס או משהו כזה). אני לא יודע בנות כמה הפיות שלך אבל תנסי להתארגן עם הורים אחרים על תורנות הוצאה של ילדים מהגן או בית ספר (לוקח קצת זמן עד שמכירים אנשים ורואים עם מי אפשר).
תבררי אם את מקבלת ביטוח בריאות מהאוניברסיטה. לפחות לפני כמה שנים כשאוניברסיטאות בהרבה מדינות לא נתנו ביטוח למי שמגיע עם מילגה חיצונית, בקליפורניה הם היו חייבים לתת. אם זה השתנה אז תנסי לברר עם המנחה אולי הוא יכול להוסיף לך כסף למילגה כדי לכסות את הביטוח.

תודה לשניכם, זה כבר יותר מרגיע

גם התכתבתי עם הישראלים באנטמולוגיה, וזה היה רעיון מעולה.
הם נתנו לי הערכה של העלויות, ואכן נראה לי שאפשר להתקיים, בצורה צנועה כמו ש FPNH כתב, אבל לא לחסוך. באופן כללי גם בארץ רמת המחיה שלנו סבירה אבל לא בשמיים.
בקשר למיסים- אסף ציין שקיימת אפשרות לקבל את המלגה כמשכורת מהאוניברסיטה, ואז משלמים מיסים אבל מקבלים ביטוח בריאות. אני עדיין צריכה לחשוב איך אני מעריכה את הכדאיות של כל אחת מהאפשרויות.

הפיות תהיינה בא' ובג', ואני בודקת את האפשרות לעבוד עד שתיים ולהוציא אותן מבית הספר, וכך לחסוך את עלויות הצהרונים. אבל תורנות כזאת, אם היא מקובלת, היא רעיון מצוין ממש.

squalus

New member
גם אם המלגה תעבור דרך האוניברסיטה

כמשכורת, את לא אמורה לשלם מיסים, בגלל אמנת המס בין ישראל לארה"ב (סעיף 23), יכול להיות שאסף לא מודע לזה והוא משלם מיסים כשהוא לא אמור.

מעניין מאוד, תודה!

אם אכן כך אז אין שאלה- ברור שעדיף לקבל כמשכורת. אלא אם הוא משלם משהו שאינו מס. הולכת לבדוק איתו.

FPNH

New member
מה שהיה אצלי

זה שהאוניברסיטה הייתה לוקחת תקורה מהכסף אם המילגה הייתה מועברת דרכה ומגיעה אלי כמשכורת. וסכום התקורה היה גבוה משמעותית מעלות הביטוח שמצאתי.
לגבי המיסים. בכל מקרה אפשר לקבל פטור בשנתיים או בשלוש השנים הראשונות (אלא אם מישהו הוא אזרח אמריקאי או עם גרין קארד ואז הוא צריך לשלם מס ישר מההתחלה). אבל לפחות אצלי גם כשהייתי צריך לשלם מס קיבלתי את הכל חזרה במסגרת הזיכויים אחרי שמילאתי דוח שנתי.

תודה, זה עושה סדר

העניין ען המס הוא מבחינתי מסוג הדברים שאין לי סיכוי לדעת אם לא אשאל ואתייעץ כאן. טוב לדעת, I'll keep it mind.
אני חושבת שיש לי קצת התעסקות עם הביטוח, שמעתי דעות לכאן ולכאן ואני חוששת שאני ממש אצטרך לברר את כל הפרטים כדי לעשות החלטה מושכלת. לא בדיוק המלאכה החביבה עלי, אבל נראה שאין ברירה. במידת הצורך אני אחזור להתייעץ כאן. תודה מראש

squalus

New member
יש 2 ישראלים במחלקה לאנטמולוגיה

פוסטדוקים, אבל אני לא חושב שהם בתפוז.
תחפשי במעבדה של Rosenheim

למעלה