נוסעים בטיפול

מאמר נפלא

שמעורר לא רק הזדהות אלא גם מחשבה. אני מודה שכשקראתי בפעם הראשונה את הסיפור על המעסה ששלחה לך ידיים, הגבתי בצחקוק קטן. על אף הדיונים שהיו לנו בנושא הטרדות מיניות בחדרי טיפולים והדעות הנחרצות שלי בעניין, היה לי קשה לעכל את העובדה שהוטרדת בצורה כל כך מזעזעת. בקריאה שנייה ושלישית ובמחשבה על כך, אני מוטרדת מהעובדה שזה לא הפריע לי מספיק. יש לי הרגשה שאם היה מדובר באישה שמטפל גבר היה שולח לה יד לתחתונים הייתי ישר שולחת מילות תמיכה, כי תמיד יש הרגשה שנשים זקוקות ליותר הגנה ותמיכה. אני מכירה גברים נוספים שחוו הטרדות מצד מטפלים/ות ומטופלים/ות, ואולי האופן שבו הם סיפרו על העניין גרם לי לחשוב שגברים חזקים יותר, ושעבורם מדובר באי נעימות או תחושת גועל בלבד, ולא באירוע שיכול להיות טראומטי. אני חייבת לציין שאם הייתי חווה הטרדה מינית ברמה הזו, לא בטוח בכלל שהייתי מרגישה נוח לספר על כך בפירוט בפורום או בבלוג. הפתיחות שלך לא מובנת מאליה כלל, ואני מתארת לעצמי שזה משפיע על רבים וגורם להרבה מחשבות ותהיות.

Fistandantilos

New member
מסכים איתך

אך מצד שני כשאני חושב על זה, אני באמת ובתמים לא מצליח להעלות לעצמי על הדעת על גבר שיהיה נכלם לספר ש"הוטרד מינית" ע"י בחורה ולא יקח את זה בקלות. אנחנו המין המחזר ולא המחוזר המין "החזק" יותר, אנחנו היאנג, וגם איבר מיננו לעומת נשים בולט ולא מכונס O:

אתם המין החזק...

לא הבנתי לגמרי את כוונתך, מתי היית ציני ומתי רציני? כתבת "גבר שיהיה נכלם לספר ש"הוטרד מינית" ע"י בחורה" ולמה המרכאות? זו לא הטרדה אמיתית? נכון שאתם היאנגים, אבל האם אתם לא מסוגלים לחוש השפלה, חדירה לפרטיות ואפילו בהלה כשמישהו מחזיק במפתיע את האיבר הכי רגיש שלכם? לי זה נשמע מאוד מבהיל, אבל אני אישה, ואני מנסה לתרגם את זה לדברים שאני מכירה. השפלה או לא השפלה? מפחיד או לא? מגעיל או לא? קשה להיזכר בזה או קל? משאיר צלקת? גורם לחוסר אמון במטפלים ובבני אדם? מעורר חשש בכל פעם שנמצאים בסיטואציות דומות? מה, לא? ואם אהיה בוטה, ותסלחו לי אבל אני מנסה להבין כאן נקודה חשובה: האם סיטואציה שבה מטפלת שבסוף טיפול מכניסה את היד לתחתונים של מטופל ומתחילה לעבוד שם במרץ, לא מקבילה למטפל שמכניס אצבעות בכוח לנרתיק?

Fistandantilos

New member
תשובה

הרגשתי ודעתי האישית היא שלא, זה קצת מסובך להסביר אבל אני מתאר לעצמי שרב הגברים יסכימו איתך שזה לא מקביל, כשאני חושב למה זה לא מקביל עולים בי כמה רעיונות, אני אנסה להיות כנה, אני מתאר לעצמי שזה לא יהיה הגיוני כ"כ בעיניכן: 1. איבר המין הנשי יותר אינטימי(אנחנו רגילים לספוג מהלומות נגיעות שפשופים בכדורגל וביום יום :)) 2. הרבה יותר קל להפסיק את האקט השני שציינת לעומת הראשון 3. תחושת הפחד והאיום בקרב גברים בסיטואציה כזאת תהיה קטנה יחסית (שוב הקטע של החוזק).

אדומה2

New member
נראה לי

שכדאי לשאול את הדברים במרכז סיוע, שלשם פונים גם גברים שמוטרדים ונתקפים. תחושת הבטן שלי אומרת שהתשובות שלך לא לגמרי תופסות לגבי כל הגברים, לא משנה מה הגיל.

נראה לי שאת צודקת

אמנם יש הבדל גדול בין הטרדה מינית לתקיפה מינית, אונס ועוד, אבל מצאתי את המאמר הזה באתר "המקום", שמתייחס למיתוסים שנוגעים לילדים וגברים שנפגעו. יש שם התייחסות בדיוק לנקודות האלה: האם גבר/ילד הוא בר מזל כי הוטרד מינית? האם בנים נפגעים פחות מאשר בנות? רציתי לצרף ציטוטים נבחרים, אבל ההעתקה יוצאת לי בכתב ראי אז אתמקד בהמלצה לקרוא את המאמר. השורה התחתונה שלו היא שהמיתוסים האלו מחמירים את הפגיעה הקשה ממילא שנעשתה, וששחרור מהם הוא שלב הכרחי בתהליך ההחלמה. יש מספר מאמרים תחת הקטגוריה "ומה אם זה קורה בטיפול"? - שם נמצא גם המאמר "מין טיפול שכזה" שכתבתי על הטרדות מיניות בטיפולים ברפואה המשלימה. מומלץ גם לקרוא את הקישורים של פורום נפגעי/ות תקיפה מינית לטאו - סליחה שהעברתי את הדיון לפסים קצת אחרים, שלא נוגעים ישירות לדברים שדיברת עליהם בבלוג. אבל נראה לי שראוי לדבר על נושאים כאלה. ואם נחזור למה שאתה סיפרת, בקריאה נוספת של הדברים, הבנתי מה הדבר שבעיני עושה את ההבדל בין מה שסיפרת לבין הטרדת נשים: במקרה שלך, ה"מטפלת" סברה שזה מה שאתה רוצה, כנראה כי רבים מגיעים אליה למטרה הזאת בדיוק. במקרים של הטרדות נשים, מדובר תמיד בהגשמת גחמותיו של המטפל-המטריד. היא בעצם הציעה לך, והתחילה ליישם את ההצעה/לתת הדגמה מעשית. זה עדיין נשמע לי נורא, אבל זה גורם לי להבין קצת יותר את הקלות שבה הגיבו רוב האנשים, כולל אני, לסיפור.

אפקט הפחד

יכול להיות שזה משחק תפקיד מרכזי, כי גברים יכולים להתגונן בקלות רבה יותר. אבל אני לא בטוחה שבסיטואציה המדוברת (הטרדה מינית בקליניקה) זה משחק תפקיד חשוב. אם אני לא טועה, לא מדובר בסיטואציה שמערבת כוח פיזי ואלימות. בכל מקרה, אני לא גבר אז כנראה אני לא יודעת, ולפי דבריך אתה לא הוטרדת ואני מאחלת לך שגם לא תדע. אני מניחה שיודע רק מי שחווה את זה על בשרו, ושגם במקרה הזה זה אינדיבידואלי.

0 אור 0

New member
WOW

איך שאתה יודע לכתוב .... תמיד מופתעת מחדש. התחלתי בתחושה של רחמים על חוסר המזל בטיפולים, עם מחשבה שצריך דחוף לארגן לך כמה טיפולים איכותיים מיד עם שובך, המשכתי עם הזדהות עם המחשבות לגבי ההטרדה ובסוף הפנינים על המרחב המקודש והאמון בין מטפל למטופל ... תודה, ותמשיך לכתוב לנו מרחוק,

אדומה2

New member
אין כמוך איש יקר

כותב נפלא גם על דברים שאין להם מקום בטיפולים. רק מראה לנו שהדברים הם בינלאומיים, ולא רק כאן. לא מנחם בכלל.

טאוֹ

New member
תודה רבה לכל המגיבים ../images/Emo140.gif

או ליתר דיוק, לכל המגיבות... אלא אם כל הקוראים שלי הם בעצם קוראות, העובדה שכל התגובות (כאן, בבלוג ובמסרים) הן על טהרת המין הנשי, גם היא אומרת משהו. למעט תגובה גברית בודדת, שמראה על חוסר הבנה של הנושא, לדעתי (איך בדיוק חיכוך במשחק כדורגל הופך את השילוב של מין בטיפול לקביל יותר?). את הרשומה החלטתי לכתוב לעצמי כדי להעלות על הכתב את מה שעברתי, ובכך להבין טוב יותר מה קרה שם, ובכך להשתחרר מהתחושה המגעילה שליוותה את העיסוי ההוא; זה השיג את המטרה, מבחינתי . ומאחר ואני לא רואה בשום דבר ממה שקרה שם משהו שאני אמור להתבייש בו, החלטתי לכלול את זה ברשומה רחבה יותר, מהסיבה השניה שזעזעה אותי: שילוב של מין עם טיפול. העובדה שהגעתי למקום שזה מן סתם שכיח בו, הופכת את זה במידה מסוימת לזבש"י. אבל זה עדיין נורא להגיע מתוך מחשבה שאתה מקבל טיפול, להסיר את ההגנות שלך ולהתמסר למטפל, ואז לקבל מכה מתחת לחגורה. זה הביג דיל שרבים לא מבינים. או אולי יש כאלה שחושבים, שזה דווקא יכול להיות נחמד אם המטפלת תחליט לפנק אותם באקסטרה. עבור אלה, האם הם יגיבו באותו אופן גם אם זה יהיה מטפל גבר? סתם נקודה למחשבה. הנקודה המהותית הרבה יותר היא, שזה בכלל לא אמור לשנות, ושאין כל מקום לעירוב בין התחומים. לכן רציתי להגביר את המודעות למשהו, שאו שמתביישים בו, או שלא מבינים מה עושים מזה סיפור, או לא מודעים אליו בכלל - בדיוק כל הסיבות שמצריכות להגביר את המודעות. לכן גם אין כל צורך להתנצל על לקיחת הדיון למקומות כאלה או אחרים, כי זו בדיוק המטרה של הדיון. הרי לא מזמן היתה כאן שאלה של מטפל, ששואל האם להמשיך בטיפול או לא, כשמתפתחות שם רגשות של התאהבות... כל הדברים האלה חייבים להיות במודעות.

../images/Emo127.gif../images/Emo45.gifכל מילה חקוקה בסלע

ואמן שמעתה החוויות שלך יהיו נעימות הרבה יותר...
תמי

1 קורא סמוי, מתפקד ../images/Emo13.gif

אין זמן לכתוב לאחרונה, אבל מספיק קצת לקרוא - ומצטרף ל-
הגורף שקיבלת.

למעלה