נוסטלגיה

DORIY1

New member
נוסטלגיה

מי זוכר : 1. قرندل ......קרנדל 2. قزموز......קזמוז 3. حبزبوز.....חבזבוז 4. القاعده.....אלקאעידה 5. الشراره....אלשרארה ומה ההבדל בין אלקאעידה של אז לבין זו של היום .?

שרארה פירושה ניצוץ, אבל כיוון שרשמת

א-שרארה אני מניח שזה שם של עיתון.

היה בארץ עיתון קומוניסטי בשם "דרך

הניצוץ", כך שאם אני צודק בהנחתי כי א-שרארה הוא שם של עיתון בעיראק, אז אפשר שהוא היה עיתון קומוניסטי. יהודה

DORIY1

New member
נוסטלגיה

קרנדל , קזמוז וחבזבוז = 3 עיתונים היתוליים مجلات هزليه . אפשר היה להתפוצץ מצחוק מקריאתם [ כאשר אפשר היה לצחוק שם ] . אלקאעידה וא-שרארה : כפי שכתב יהודה עיתונים קומוניסטים . כמו "זו הדרך " ו"אלאתחאד". אלקאעידה של הקומוניסטים שלא מאמינים באלוהים , ותחת סיסמה זו נהרגו מיליונים , לעומת אלקאעידה של בן לאדן שמוכן להרוג מיליונים בשביל אלוהים . ללמדך שלכל זמן שפה משלו . היום תפסו באירן חבילות סמים והציגו אותם לראווה בטלוויזיה כשהם מסודרים על הרצפה בצורת מגן דוד . לעומת זאת העוד שמנגן בו פריד אלאטרש יש בו צורת מגן דוד וכן החלון שעומדת אסמהאן לידו ושרה בסרט אינתיצאר א-שבאב גם בו ישנה צורת מגן דוד .

DORIY1

New member
ליהודה

תודה בעד הרשימה הארוכה שהבאת בקשר לעיתונים היתוליים בעירק ., אבל יש להם טעות באשר ל"קרנדל " בסעיף 28 כתוב שהעיתון יצא לאור בשנת 1954 . אילו זה היה כך הרי לא יכולנו לקרוא אותו לפני עלייתנו ארצה ב- 1950 כאשר העיתון הזה היה מוכר לנו כמה שנים לפני העלייה .

דורי, זה מוכיח שוב שלא כל מה שנכתב

באינטרנט הוא בדוק ומהימן. שיהיה פסח כשר לך ולבני ביתך. יהודה

לפנטומימה- תודה על 2 הקישורים שהבאת

מישהו מוכן לסכם עבור חברי הפורום שלא קוראים ערבית? מאחלת לך חג פסח כשר ושמח.

ריוורס אני מעלה לפניך את שלמי תודתי

ומאחל חג שמח לך, לבני ביתך, ולכל חברי הפורום ויקיריהם.

DORIY1

New member
בקיצור

מדובר בעיתונים של הקומוניסטים במחתרה העירקית משנות השלושים ואילך היו ששילמו בחייהם . עיתונים נסגרו ונפתחו הן בתקופת המלוכה והן בתקופת צדאם . בלי קשר למאמר הזה שהוא אינו אלא סקירה כללית של העיתונים שלהם דאז , נשאר הוויכוח הנצחי עם הקומוניסטים שפתרון הבעייה היהודית לא יכול לבוא בשום פנים ואופן דרך האידיאולוגיה שלהם אלא רק דרך הציונות . הקומוניסטים בעירק נתנו אור ירוק להפצת עיתון בשפה הכורדית כדי להגן על זכויותיהם . אבל ליהודים אין זכר חוץ מהטמעה בתוך החברה בה הם חיים . מה שמעניין הוא שגם לאחר שקרה מה שקרה ולאחר עלייתם של אלה ארצה בעזרת הסוכנות "הציונית " היה מי שטען כי הוא " הוגלה " לארץ שלא מרצונו וכי הוא איננו מוכן שילדיו יגדלו כאן ויהיו חיילים ויילחמו נגד " שאר בשרם " ابناء جلدتى כלשונו הכוונה לבני הדודים השכנים . לכן הוא קם ועזב . . היתה בדיחה בשנת 50 שאומרת כי המדינה לא תחזיק מעמד יותר משנה - שנתיים . השני אומר לו איך אנחנו יכולים לחכות עד אז ? אותו וויכוח התנהל בתוך בתי הסוהר . יפה ביטאה את זה חנה אזולאי הספרי [הקומוניסטית בסרט צמות ] עם חברתה לתא הציונית , כאשר בסוף שתיהן עלו ארצה ונסגר המעגל . איזו עדה מפוארת ובונה ...

לדורי- תודה על הערותיך

ועל המידע. מעניין שהמפלגה הקומוניסטית שרדה בעיראק גם לאחר נפילת ברית המועצות לשעבר. כנראה שתומכיה מאמינים מאוד באידיאלים של המפלגה.

וזו הפסקה הרלוונטית לשאלה של דורי:

ففي مطلع أربعينات القرن الماضي صدرت صحيفة "الشرارة " ، وبعد ان استولى مجموعة من المنشقين على مطبعة صحيفة " الشرارة " السرية ، اصدر الحزب صحيفة " القاعدة " بشكل سري في كانون الثاني عام 1943. בתחילת שנות ה-40 של המאה הקודמת ראה אור העיתון א-שרארה (=הניצוץ). לאחר שקבוצה של פורשים השתלטה על בית הדפוס של העיתון המחתרתי א-שרארה, הוציאה המפלגה את העיתון אלקאעדה באופן מחתרתי, בחודש ינואר 1943. שבת שלום וחג שמח. יהודה

ריוורס, אני בטוח שאת, אישית, לא

זקוקה לתרגום שלי, אבל אני מעריך את תגובתך.

בזכות המאמץ שהשקעת בתרגום

כל חברי הפורום יכולים להבין את הקטע. האם לא מגיע לך תודה על כך?

למעלה