נוסטלגיה....

גל-עמית

New member
נוסטלגיה....

היום, לפני שה"שבט" הגיע לצהריים, הספקתי לדפדף באחד מהמקומונים שלנו - "כלבו". לקראת סופו יש כתבה על איש אחד, חיפאי, יעקב וויס שמו שגם חיבר וגם הוציא לאור ספר בשם: "ילדות נשכחת" ובו סיפורים על ילדות בחיפה בשנות ה-50-60, כולל תמונות. (לדוגמא: הדוכן של הבולגרי השמן, מוכר העוגות והשתייה בפינת רח´ החלוץ ושפירא, ליד המוניות של טירת כרמל.."כל דבר 10 גרוש..."). בספר יש תיאור של משחקי הרחוב השכונתיים, חוויות השכונות, תנועות הנוער, ה"חברה הסלונית" ועוד. כל זאת - בחיפה. מכיוון שהספר מופץ עצמאית ע"י המחבר, ניתן לרוכשו בחנויות "יודן" בחיפה או בחנות הספרים בפינת רח´ החלוץ ושפירא או ישירות מהמחבר בת"ד 44856,חיפה או בטל´: 052-412085.

אורניהו

New member
אם אהבתי עוגות,זה היה שם...

האבא עם שני בניו היו שם בדוכן.ואיזה עוגות,,,שנים היו מייצרים אותן הסוגים,איזה טעמים,משהו נפלא להזכר.היתה גם שתייה,מין מיצים סמיכים כאלה,עם חתיכות בפנים,איזה רעיון נהדר להזכר בכזה דבר,,,עוגות כל מיני ,,יאללה,איזה דוכן היסטורי זה היה.כל הנסיעות להדר התחילו כאן,ונסתיימו כאן.

שקדי

New member
זכרונות מאזור חיפה........

כילד כפר כל הקשור בחיפה היה נראה לי זר ומוזר בחופש הגדול היינו נוסעים לקיטנה בכפר הנוער גלים ושם למדתי לאהוב את הים......ולשנוא את החול....כן כן המקום היה לא רחוק מפסי הרכבת ומפעם לפעם מישהו היה צועק:דיזללללל........ וכולנו היינו רצים לראות את הרכבת החולפת וגם היינו שמים מטבעות או חוטי ברזל תחת הפסים ופעם הלכנו בתור טיול לטירת הכרמל שהיתה אז מעברה דומני ומראות שראינו שם נראו לנו כלקוחים מעולם אחר.....מוזר ובדרך הביתה באוטו היינו עוצרים לקנות גלידה וכל ילד היה מזמין ארטיק או קרטיב וזה היה ארוע נדיר אני חושב שהילדים שלי אוכלים בחודש יותר גלידות למיניהן ממה שאכלתי בכל שנות ילדותי

טרה10

New member
רכבת..צר לי אבל שלשום עובד רכבת

חזר לתחנה בעתלית..או בנימינה ורכבת חולפת פגעה בו. כנראה הלך קרוב לפסים ולא שמע. ואגב בנימינה, יש אתר חדש של שמורת נחל התנינים, שנחשף..לאחרונה.!

magy

New member
גם מרדכי בן זאב, כן , אבא של

כתב סיפורי רחוב.... אולי מחיפה...לא קראתי........

magy

New member
תגיד שקדי

האם חברי הגבעטרון מבצעים את השיר של תרצה אתר.....ששמו ברח לי...למרות שיש לי אותו בביצוע נורית גלרון........על גבי תקליט..... ומתחיל........במילים : "אפילו ענני אוקטובר, לא יכלו לשתיקתה........" אפילו הספרים בחדר........וגומר....... למה אני שואלת? כי השמיעו אותו היום מספר פעמים....ותהיתי......

שקדי

New member
התשובה היא חיובית כמובן............

וסיפור קטן בצד התשובה כשישב וילנסקי להלחין את השיר הגיע לבית........ אפילו הספרים בחדר הסגור והעצוב כבר ידעו היא לא בסדר היא הולכת לבלי שוב עוד פורחות הרחק בעמק שלל חבצלות הבר אך למרות הכל למרות הכל הכל נגמר הכל נגמר ואמר לעצמו:אלו מילים של בחורה שהולכת להתאבד ואז הגיע אליו טלפון שבישר לו.......כי אכן הכל נגמר.......................................

שקדי

New member
עוד אחד שכתב על מותו...........

אחרי מותי ספדו ככה לי היה איש וראו איננו עוד קודם זמנו מת ההוא ושירת חייו באמצע נפסקה וצר....עוד מזמור אחד היה לו והנה אבד המזמור לעד אבד לעד............... ח.נ. ביאליק לגבי השיר שביצוע אדיר שלו מבצעת חוה אלברשטיין תהיתי לא פעם.......ומענינת אותי דעתך למה התכוון המשורר????

magy

New member
מחמיא שאתה מבקש את דעתי

בנושא המשורר הלאומי.. אבל , חוששני, שמאחר ולא פגשתי את האיש אישית, ואני קוראת רק את שורותיו מאז גיל צעיר... כל איש רשאי לפרש את דבריו, כראות עיניו הפרטיות. למה הוא התכוון??????? רק הוא יודע... אבל דווקא בשיר הזה....הוא מביע במילים מפורשות את בקשתו טרם מותו. מאד ברור.....מאד פשוט. לא ידוע לי באיזה גיל כתב את השיר.. עובדה חשובה מאד כדי להבין... מה היה הגיל שבו החשיב את עצמו לצעיר, ובעל יכולות להמשיך וליצור. להמשיך ולחיות..... הרי כתוב, "ושירת חייו , באמצע נפסקה...." אדם בן שבעים אינו רואה את אמצע חייו בגיל שבעים. יש להניח שהדברים נכתבו בגילאים 40 - 50 ידוע לי שמת מהתקף לב בגיל לא מבוגר...... מאחר ואני עברתי את מחצית המאה....וגם גילי אינו אמצע חיי..... עדייייייין, הייתי כותבת כמותו, ששירת חיי , נפסקה טרם זמנה..... אבל לא .....באמצע.... בקשתו להספד המסויים הזה.....מהווה מין ידיעה מוקדמת, שיעלם בפתאומיות, ולא אחרי מחלה ממושכת ......(למרות שסבל שנים מבעיות לב) (האם מת בחטף, או סבל ממושכות?) לידענים התשובה...... מה עוד אוכל לכתוב על השורות שבשיר? תיאור האמת, או נבואה שהגשימה את עצמה........... ידע לכתוב האיש............ידע.............. ובכל גיל, אפשר להגיד.....ששירת חייו ,,,,,,,,,,פסקה..... ואיש מאיתנו אינו יודע מתיי תפסק שירתו....... לכן, חייה , זייייין,,,,, ואכול, כי מחר, גג מחרתיים, נמות........... קאפיששששששששששששששששששששששששששששששששש?????????????????????

טרה10

New member
מחר היה מתוכנן דיון על המתת חסד

בערוץ הראשון- דיון שנערך בקבוצת הדיון שלנו..שצולם עבור יומן ששי אבל נראה לי לאור האירועים ועתה מדווחים על עוד פיגוע..באלון מורה שזה ידחה..כי הנימוק לדיון הוא המלצתנו לפרס ישראל לקק"ל. והרעמים שנשמעים כאן במדבר--זה רק סימן אחד..! ועכשיו יכבשו את השטחים מחדש..עד הפעם הבאה..! כיבוש זמני אומר רון בן ישי..! וביאליק..בואו נעזוב את המוזות עכשיו.! כי מכבי כנראה הודחה מהשלב הבא בהפסד במוסקבה..והשופטים נתנו-כאן, ולקחו שם..! [נבדק]

magy

New member
גם מרדכי בן זאב, כן , אבא של

כתב סיפורי רחוב.... אולי מחיפה...לא קראתי........

למעלה