נוסטלגיה.

נוסטלגיה.

נסו להיזכר ביום הראשון שלכם כשהגעתם למקום מגורכם החדש. 1.מה חשבתם על המקום בכלליות? 2.מה חשבתם על האנשים בבית הספר? ובכלל,על בית הספר? 3.מה חשבתם על האוכל? אתם יכולים גם לענות בצורה אחרת. ז"א לרשום הכל על היום הראשון ולא על פי השאלות.. טוב זהו :) לילה טוב

הגעתי פוזיטיבית ואופטימית למדיי

אפילו שמחתי, מקום חדש, אווירה חדשה, כולה לשנה, למי איכפת... ננצל הכל עד תום. הגענו לאנגליה היה שמשי ונחמד, ומשום מה בחרנו לקחת רכבת לסקוטלנד. הדרך היתה מדהימה, אבל מזג האוויר פתאום השתנה וירד גשם ונהיה אפור (מה חדש בבריטניה הזו...) נתקענו כל כך הרבה פעמים שישבנו ברכבת 11 שעות. הגענו מאוחר בלילה ודודה שלי באה לאסוף אותנו, אחרי כמה שנים שלא ראינו אותה היה מרגש. אני אשקר אם אומר שלא התגעגעתי לריח של סקוטלנד שזכור לי מילדותי כשגרתי פה. ואיך שהגענו היה את הריח הזה. אז גם עבר בי גל נוסטלגיה אז.
הגענו למלון והיה מזג אוויר מזעזע וגווענו ברעב, אבל הכל היה סגור אז נרדמנו. למחרת נסענו לדירה שלנו לקבל את המפתח ומזג האוויר היה זוועתי. ככה 6 חודשים מזג האוויר היה נורא ולא היה לנו קיץ. ובכלל, הייתי בביצפר לבדיקת הרמה שלי באנגלית עם כל מיני פליטים למינהם אבל שוחררתי אחרי שבועיים (כי מן הסתם ידעתי אנגלית!). והאמת שזו היתה התקופה הכי גרועה בחיים שלי.

היה בהתחלה. קשיי הסתגלות.

מחסום השפה, שלא אנגלית רגילה - מבטא קשה לפענוח וסלנג מחריד. המזג אוויר. התרבות. הנוף. השקט הזה. אבל רק בחודשים הראשונים. כיום טוב לי מאוד אפילו

Deanb

New member
את יכולה בבקשה לפרט לי קצת

לגבי מה הפריע בנוף ובמזג אוויר והתרבות? כל מה שקשור לבריטניה מאוד מעניין אותי

eynav br

New member
הגעתי לפה אחרי 30 שעות בשדות תעופה

הגעתי לפה אחרי 30 שעות בשדות תעופה וטיסות, באמצע החלפתי 3 טיסות
. הייתי עייפה לגמרה, אני זוכרת שרק רציתי להתקלח וללכת לישון.. באותו ערב יצאנו לאכול משהו בערב, כי צריך לאכול...אבא שלי לקח אותנו למסעדה בקניון...מסעדה שעכשיו אני מוכנה לאכול בא כל הזמן אבל אז הכל היה קצת מגעיל, הבשר, שעכשיו אני יכולה לאכול רק בשר..חחח הגעתי לפה לשבועיים חופש שהיו פה בעיקר בשביל להתאפס עם השעות והכל.. בהתחלה... היום הראשון בבי"ס היה מוזר לאלה אבל כיף..כל התקופה הראשונה שלי בבי"ס היה לי כיף אבל אחר"כ נהפך לסיוט.. ללכת לבי"ס כל יום ל5 שעות בלי לעשות כלום ולהבין כלום..זה בעצם עד עכשיו סיוט...
עכשיו אני לא ממש הולכת לשם...טוב הם צריכים להחזיר לי תשובות ועד שאני לא יקבל אני לא ילך כל יום לשם.. האוכל התרגלתי אליו מהר מאוד... יש פה דברים שאני התגעגע!!! בהתחלה ניגעלתי מכל מני דברים אבל עכשיו אני אומרת שיש פה אוכל מעולה:) יש דברים שחסרים מהארץ כמו גבינה לבנה או קוטג, חומוס, פיטות וזה אבל סה"כ אוכל טעים..

eynav br

New member
../images/Emo12.gif

זה מעולה מסכימה איתך והפאו דה קזו הכי טוב זה במדינה שאני גרה... ז"א פה הם 'המציאו' את זה..חח מאיפה את?

הייתי די מגעיל

כשהגעתי הנה הייתי די מדוכא, זה היה כמה שעות אחרי מסיבה עם כל החבר'ה ולמרות שזאת הייתה החלטה שלי להגיע הנה הייתי די מבואס. וכשאני מדוכא ומבואס אני נהיה ציני ומגעיל לגבי הכל וכלפי כולם. בית הספר היה סרטים. ראיתי אותו פעם ראשונה כמה ימים לפני תחילת הלימודים. הלכתי לראות איפה הוא ואיך הוא נראה והכל, אבל הדלתות היו סגורות אז ראיתי רק מבחוץ. בוא נגיד שהוא לא השאיר כזה רושם טוב. אבל היום הראשון כבר היה הרבה יותר נחמד, למרות (או בגלל) שהייתי שם רק שעתיים. אנשים טובים בכלליות. כשהתחלתי להכיר אותם התברר שחלק 'התאימו' לרושם הראשוני שהם השעירו עלי וחלק לא, הלקח - לא למהר לשפוט. האוכל שיגע אותי. בהתחלה אימא שלי וסבתא שלי ניסו 'לחנך' אותי ולהרגיל אותי לאוכל מקומי, אבל מהר מאוד הן נכנעו ועברו לאוכל שאני רגיל אליו.

...

1.מה חשבתם על המקום בכלליות? שהוא מגניב כי היה שם פארק שעשועים ענקי. (הייתי בכיתה ב') 2.מה חשבתם על האנשים בבית הספר? ובכלל,על בית הספר? לא יודעת, רק חשבתי שהם מדברים סינית. (אנגלית) 3.מה חשבתם על האוכל? אותו הדבר כמו בישראל

למעלה