נוסטלגיה

משתפרת1

Well-known member
על איזה רכב למדתם לנהוג?

למדתי על סוזקי
באופן רשמי- פיז׳ו 404.
אבל מילדותי עבדתי ונסעתי על טרקטורים, כשהראשון נקנה כשהייתי בת 10 כך שכשהגעתי לרכב הייתי רק צריכה להתרגל (בקלות) למהירות ולצפיפות התנועה. כך שאולי התשובה שלי צריכה להיות שלמדתי עלנהוג על פורשה (טרקטור אדום, 15 כ"ס, 18קמ"ש).

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
באופן רשמי- פיז׳ו 404.
פיג'ו ולא פיז'ו שזה מטבע במספר ארצות כגון פרו שהיית לאחרונה :)
אבל מילדותי עבדתי ונסעתי על טרקטורים, כשהראשון נקנה כשהייתי בת 10 כך שכשהגעתי לרכב הייתי רק צריכה להתרגל (בקלות) למהירות ולצפיפות התנועה. כך שאולי התשובה שלי צריכה להיות שלמדתי עלנהוג על פורשה (טרקטור אדום, 15 כ"ס, 18קמ"ש).
נהיגה בטרקטור היא כמו נהיגה במשאית בקטע של פימפום המצמד.
בנוסף, בטרקטור יש הרבה שלא נוהגים להעביר הילוכים ונוסעים ישר בהילוך רביעי.

משתפרת1

Well-known member
ע
פיג'ו ולא פיז'ו שזה מטבע במספר ארצות כגון פרו שהיית לאחרונה :)

נהיגה בטרקטור היא כמו נהיגה במשאית בקטע של פימפום המצמד.
בנוסף, בטרקטור יש הרבה שלא נוהגים להעביר הילוכים ונוסעים ישר בהילוך רביעי.
אתה יודע צרפתית? בצרפתית האות G בין שתי אותיות ניקוד מבוטאת ז'. כותבים PEUGEOT ואני מוכנה לקבל תיקון אם תבקש כתיב פז'ו ולא פיז'ו, בהנחה שאם ננקד את המילה הפ' בסגול ולא בצירה כך ייראה המעבר לכתיב מלא.
ו... ישר רביעי? לא אצלנו. מקסימום שני, אלא אם כן מדובר בהילוכי השדה שנועדו לעבודה, לא בהילוכי הכביש. לא נהגתי במשאית, כך שאקבל את מילתך שהפמפום בהורדת הילוכים זהה. העלאת הילוכים בטרקטור חלקה, בלי פמפומים.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה יודע צרפתית? בצרפתית האות G בין שתי אותיות ניקוד מבוטאת ז'. כותבים PEUGEOT ואני מוכנה לקבל תיקון אם תבקש כתיב פז'ו ולא פיז'ו, בהנחה שאם ננקד את המילה הפ' בסגול ולא בצירה כך ייראה המעבר לכתיב מלא.
אני מניח שהסוכנות בישראל יודעת איך הוגים את זה והם כותבים כפי שאני כותב ולנוחיותך מצטט לך: "פיג'ו היא אחת מיצרניות הרכב הוותיקות בעולם, עם יותר מ-210 שנות היסטוריה מוטורית ואינספור חידושים טכנולוגיים. לאורך השנים, התגבש ה-DNA המותגי של פיג'ו, של אריה אמיתי עם ערכים ברורים של מובילות ומצויינות, של משיכה, תשוקה ורגש טהור שמוביל את המותג גם בימים אלו.".

משתפרת1

Well-known member
אני מניח שהסוכנות בישראל יודעת איך הוגים את זה והם כותבים כפי שאני כותב ולנוחיותך מצטט לך: "פיג'ו היא אחת מיצרניות הרכב הוותיקות בעולם, עם יותר מ-210 שנות היסטוריה מוטורית ואינספור חידושים טכנולוגיים. לאורך השנים, התגבש ה-DNA המותגי של פיג'ו, של אריה אמיתי עם ערכים ברורים של מובילות ומצויינות, של משיכה, תשוקה ורגש טהור שמוביל את המותג גם בימים אלו.".
הסוכנות תכתוב כפי שתרצה ואני אקרא את המילה Peugeot נכון.

כוכבית מצויה

Well-known member
באופן רשמי- פיז׳ו 404.
ה 404 היה אחלה אוטו.

שמלת תחרה1

Well-known member
באופן רשמי- פיז׳ו 404.
מה שלומך היום?

קצה11

Well-known member
על איזה רכב למדתם לנהוג?

למדתי על סוזקי
מי זוכר? :cool:
אני רק זוכר דבר אחד בטסט (עברתי בטסט ראשון היום זה בלתי אפשרי) פתאום לא היה לי ברור בפניה שמאלה להיכן לוקחים את הרכב אז אמרתי על החיים ועל המוות אני עושה מה שעושה הנהג שלפני שגם פונה שמאלה ועברתי אחריו ואז ברקס ושאלה 'באיזה אור עברת את הצומת'.
אם אני אגיד אדום זו פסילה
אם אני אגיד ירוק אז יגידו שאני לא רואה
פתאום הבזיק לי משפט מספר התאוריה " נכנסתי לצומת בירוק פתאום התחלף האור, פיניתי במהירות את הצומת"
ואז הוא אמר 'ממילא כל הנבחנים לא יודעים לנהוג'.
אבל העביר.
אני זוכר שהרכב לא היה אוטומט כמו היום

משתפרת1

Well-known member
מי זוכר? :cool:
אני רק זוכר דבר אחד בטסט (עברתי בטסט ראשון היום זה בלתי אפשרי) פתאום לא היה לי ברור בפניה שמאלה להיכן לוקחים את הרכב אז אמרתי על החיים ועל המוות אני עושה מה שעושה הנהג שלפני שגם פונה שמאלה ועברתי אחריו ואז ברקס ושאלה 'באיזה אור עברת את הצומת'.
אם אני אגיד אדום זו פסילה
אם אני אגיד ירוק אז יגידו שאני לא רואה
פתאום הבזיק לי משפט מספר התאוריה " נכנסתי לצומת בירוק פתאום התחלף האור, פיניתי במהירות את הצומת"
ואז הוא אמר 'ממילא כל הנבחנים לא יודעים לנהוג'.
אבל העביר.
אני זוכר שהרכב לא היה אוטומט כמו היום
עוברים גם עוברים בטסט ראשון. כך הבן שלי, כך הנכדה שלי. הנכד אכן עבר רק בשני.

למעלה