נוסטלגיה: WIZ

Super Monkey

New member
נוסטלגיה: WIZ

למי שזוכר את העיתון WIZ, תהיתי אם אתם יודעים באיזה שנה ואיזה מספר גליון הוא נסגר ומה קרה לכל החבר'ה שכתבו שם (הם עדיין בקהילת משחקי תפקידים/מחשבים?)

Nihau

New member
לדני יש אותם

ואאל"ט גוטמן האפור שניהל את ביגור 2006 היה גם כתב שלהם פעם...

DDN

New member
לא את כולם

מגליון 3 עד גליון 180 בערך. איפשהו בבית צריכים להיות גם גליונות 1 ו2

DDN

New member
אני אחזור ואומר

שאני לא זוכר אם זה 80 או 180. כשאגיע הבייתה, אוכל לבדוק בוודאות.

Sabre Runner

New member
אני זוכר שהפסקנו לקנות אותו ב-72.

או משהו כזה. מכל המשתתפים זכורים לי רק אבי סבג (שאכן כותב בשביל מדור המ"ת של ISF) וערן בן-סער (שמו האמיתי שמור במערכת) שהיה 'בשדים מתחת לכיור' (נסגר?) ואחי הגדול יותר מכיר אותו אישית.

DDN

New member
בנוגע לשניים שציינתי

טל גוטמן ושחף בן צור דיללו את השתתפותם עם השנים. כשקובי סיט הגיע לערוך את העיתון (גליון 48 כמדומני) הם כבר בקושי השתתפו שם, ואז גם העיתון החל להתדרדר לדעתי. כששני הכתבים האהובים עליי כבר לא בעיתון (גוטמן כתב על קווסטים, ושחף בן צור על קומיקסים) נשארה לי רק פינת משחקי התפקידים, שהלכה והתדלדלה מגליון לגליון. עד שגם לחבר'ה שם נמאס והם פרשו והקימו את ה"שדים מתחת לכיור". אגב, בשלב מסויים, גיליתי שגם הכתבות לא היו מקוריות, ותורגמו מירחונים באנגלית.

DDN

New member
אני זוכר

יש לי הרבה גליונות בבית (כמו שכתבתי, מ3 עד 180 בערך (או שזה היה 80 ולא 180? לא זוכר)) נראה לי שכן הגעתי עם וויז ל180. . .. בכל מקרה, נדמה לי שראיתי את אבי סבג כותב בISF החבר'ה שם הריצו את DEMONS UNDER THE SINK עד שנסגר (הפורום עדיין קיים למיטב הבנתי) טל גוטמן מעורב בעמותה לקידום משחקי תפקידים וגם מנהל כאן פורום בתפוז (אומנויות לחימה) נדמה לי ששחף בן צור גם כותב בISF. גם ערן בן סער עדיין מעורב בכל תחום משחקי התפקידים, אבל לא ראיתי איפה הוא כותב בימינו.

JuffoWup

New member
אני דווקא זוכר לטובה את מורגנה

והמלחיות... חוצמזה, אני זוכר את הכתבה על wing commander 3 (כמדומני), שם הם אמרו ששווה לחכות את השעה ומשהו של ההתקנה מהדיסקטים... אה, דיסקטים...

Fenris

New member
ווינג קומנדר 3

לא היה כבר עם דיסקים-CD? זה לא זה עם האנימטרוניקס, הסרטים המושקעים, ג'ון ריס-דייויס ומארק האמיל? היתה לזה גרסת דיסקטים
אני זוכר עדיין את הפתיח - כמעט את כולו בעל-פה. זה היה אחד המשחקים היותר יפים שראיתי - ולא בגלל שהמשחק עצמו היה יוצא-דופן - סימולטור חללי פשוט למדי - אלא רק בגלל הסרטונים, ואפשרות הבחירה (המוגבלת אומנם, אבל עדיין) שהיתה לשחקן בנוגע לעלילה.
"This incursion, was an act of desperation. The human apes now flail about, knowing that they are beaten. There will be no interrogation." "Do what you will with them." "Disintegration!" . . . "Only one of them is worthy of being treated as a warrior. The one they call "Angel"...."​
חבל שזה לא עובד על XP... עדיין יש לי את המשחק המקורי.

JuffoWup

New member
למרות שגם בשלישי הם משחקים

אבל באיכות יותר נמוכה

DDN

New member
לא לא.

האיכות של שלוש הייתה גבוה ביותר (לתקופה ההיא)

BluePrint

New member
גם ][ Wing Commander...

יצא בגרסת תקליטור מדברת (לכל אורכה), עם התקנה של 500K.

DDN

New member
היה על דיסקים, אתה צודק.

ואתה רוצה שיעבוד על XP? תנסה להריץ בDOSBOX

Super Monkey

New member
אני דווקא יותר אהבתי את PRIVETEER2

פרייווטיר 2 הציג אחלה עולם הזוי ובדיוני ומעוצב ממש בהשקעה יחסית למשחק מחשב והיו בו גם אוסף שחקנים ממש איכותיים: קלייב אואן, ג'ון הארט, כריסטופר ווקן, ארמנד אסנטה... סדרת WING COMMANDER הייתה פשוט גדולה וחבל שעם הטכנולוגיה והגרפיקה של היום אין משחק חלל שמשתווה לסדרה הזו. גם לא משנה כמה יעשו היום את הסירטונים במשחקים יפה, אין על צילום של שחקנים חיים (אפילו אם הם סוג ב').

DDN

New member
צודק

למרות שקשה לי להסכים שמלקולם מקדאול וג'ון ריס דיוויס הם שחקים "סוג ב'"

DDN

New member
ד.א

מעולם לא יצא לי לשחק בפריבטיר 2, רק בראשון, שהיה מגניב.

למעלה